Az RTL, a TV2 és az ATV is élőben közvetíti Károly koronázását

Szombaton 10:25-től mindhárom tévécsatorna beszámol a koronázási ceremóniáról, Szellő István egyenesen Londonból tudósít, de mindhárom stúdióban egymásnak adják majd a kilincset a meghívott szakértők.

Május 6-án szombaton, III. Károly brit király koronázási ceremóniájának napján a 10 óra 20 perckor kezdődő Fókusz különkiadása várja a nézőket az RTL-en és az rtl.hu-n. Gál Petra és stúdióvendégei az élő adásban több alkalommal is kapcsolják majd Londonból a helyszínen tartózkodó Garay Annamáriát és Szellő Istvánt. A stúdióvendégek – Katona Csaba történész, Bukovszky Zoltán Ákos, a brit királyi család szakértője, Németh Linda történész, Szelle Anikó tolmács, Sáringer Zoltán szinkrontolmács és Szatmári Judit Anna divattörténész beszélgetnek – többek között a ceremónia részleteiről, a királyi ékszerekről, III. Károly megítéléséről és történelmi szerepéről egészen 15 óra 40 percig.

A szombati koronázásig a már Londonban tartózkodó Garay Annamária és Szellő István péntek este a helyszínről tudósítja majd az RTL Híradó és a Fókusz nézőit a legfrissebb történésekről. Az rtl.hu hírportálon számos további cikket, érdekességet lehet olvasni a királyi koronázásról.

 

III. Károly, aki most már hamarosan hivatalosan is király lesz (forrás: Alastair Grant - WPA Pool/Getty Images

 

Nemcsak az RTL, az ATV is élőben közvetíti szombaton a koronázási ceremóniát. A csatornán délelőtt 10:25-től a két műsorvezető, Szöllősi Györgyi és Gajdos Tamás igazítják el a nézőket a brit monarchia rejtelmeiben, miközben a több órás élő műsorfolyamban szakértők magyarázzák el az események hátterét. A nézők segítségére lesz Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter, Czakó Borbála korábbi londoni nagykövet, Schiffer Miklós divattervező, Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő és Török Gabriella protokollszakértő is. A történelmi jelentőségű eseményt az ATV helyszíni tudósítói, Hack Petra külpolitikai szerkesztő és Nemes Anna, a Híradó műsorvezetője hozzák közel a nézőkhöz.

Természetesen a TV2-n is III. Károlyról és feleségéről, Kamilláról fog szólni a szombati nap: 10:25-kor startol a csatornán a Tények Különkiadás, amelyben Andor Éva várja a stúdióban a nézőket a királyi család legjobb történeteivel, a monarchia jövőjéről szóló teóriákkal, exkluzív helyszíni beszámolókkal és szakértő vendégekkel.