Balsai Móni és Nagy Ervin a legjobb színészek – Kiosztották a televíziós újságírók díjait

Tizenkét kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán szeptember 10-én este a Budapest Music Centerben. Az RTL Klub hét, a TV2 három, a Duna és a Sony Max egy-egy elismeréssel térhetett haza.

A szakújságírók hetedik alkalommal értékelték a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. A díjakat a 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szakújságíróiból álló grémium ítélte oda és adta át (az egyik trófeát átadó újságíró Varga Attila Sixx volt, a szeptember 1-jéig létezett régi Index tévékritikusa, aki FreeSZFE feliratú pólóban jelent meg a gálán).

Forrás: Televíziós Újságírók Díja

 

A legjobb show műsor az X-faktor lett, a legjobb vetélkedő az Exatlon Hungary, a legjobb reality a Cápák között, a legjobb gasztro reality pedig a Gasztroangyal. A legjobb talkshow-nak a tévékritikusok a Lakástalkshow-t, míg a legjobb sorozatnak A mi kis falunkat találták.

A legjobb női műsorvezető Ördög Nóra lett, Till Attila kapta a legjobb férfi műsorvezetőnek járó elismerést – mindkét sztár a TV2-nél nyújtott teljesítménye alapján érdemelte ki a kitüntetést. ByAlexet a legjobb zsűritag kategóriában díjazták (X-faktor), de kiosztottak színészi díjakat is.

Forrás: Televíziós Újságírók Díja

 

Balsai Móni az Alvilág című sorozat főszerepével nyerte el a legjobb színésznőnek járó trófeát. A 8 részes szériában egy mit sem sejtő kétgyerekes anyát játszik, akinek egyik napról a másikra át kell vennie maffiózó férje alvilági ügyeit. A legjobb színésznek és a legjobb mellékszereplőnek járó díjat A tanár – amelynek tavaly a második évada futott az RTL Klubon – két sztárja kapta: a címszereplő Nagy Ervin, illetve az iskolaigazgatót alakító Anger Zsolt. Nagy Ervin Sixxhez hasonlóan szintén FreeSZFE feliratú pólóban volt.


(via Televíziós Újságírók Díja)