Bántalmazással vádolják a sikersorozat alkotóit

A Stranger Things verbális abúzussal vádolt ötletgazdái közleményben védték meg magukat, de időközben a szemtanú mellett az egyik sértett is előállt.

Matt és Ross Dufferről a széria egyik technikusa, Peyton Brown állította három nappal ezelőtt, hogy nem megfelelően bántak a stáb női tagjaival, ezért ő úgy döntött, a harmadik évadban már nem folytatja velük a munkát.

 

I guess there’s no better day than #nationalwomensday to say #timesup and announce that I will not be a part of the filming of Season 3 of Stranger Things. Why, you ask? Because I stand with my sisters. I personally witnessed two men in high positions of power on that set seek out and verbally abuse multiple women. I promised myself that if I were ever in a situation to say something that I would. I have 11.5 thousand followers who can hear me say this, TIME IS UP. Women in the film industry are POWERFUL. We will rise and we will scream from mountain tops in support of each other and I will not contribute my time, efforts, and talent to such abusive people. There is too much going on in this world to be regressive. There are too many amazing and highly respected men in respective positions of power that I have had the utmost pleasure of working beside. Those are the people I want to surround myself with. Those are the projects I want to be a part of. This industry is no longer led by a “few good men,” but instead by an OCEAN of ASTOUNDING WOMEN. Enough is enough. For my sisters- Time is up. #timesup #theabusestopsnow #ontobiggerandbetter #standupforwhatsright #womenempowerment #ladygrip #sisterhood #iatsesisters #wewillbeheard #thispicsaysitall

P (@peytonnbrown) által megosztott bejegyzés,

 

„Azt hiszem, nincs jobb alkalom a nemzetközi nőnapnál, hogy bejelentsem, nem veszek részt a Stranger Things harmadik évadának forgatásán. Azt kérditek, miért? Mert közösséget vállalok a nőtársaimmal.

A szemtanúja voltam ugyanis, hogy két, magas pozícióban lévő férfi a forgatáson több nőt is kipécézett, és verbálisan bántalmazott”

– olvasható a nő Instagram-oldalán.

Forrás: Instagram
Forrás: Instagram

 

Amikor valaki a kommentek között rákérdezett, hogy a Duffer fivérekre gondol-e, Brown azt válaszolta, hogy igen. Amikor pedig másvalaki arra kérte, hogy pontosítsa a verbális abúzus mibenlétét, arra azt írta, hogy

az alkotók kiabáltak az érintettekkel, sértegették őket, többeket megfenyegettek, sőt olyan is volt, hogy egyeseket miattuk rúgtak ki vagy miattuk kényszerültek felmondásra.

Ezeket a kommentek között szerepelő részeket később Brown törölte, majd újra kirakta a posztot, ezúttal már kommentek nélkül (több lap azonban lementette a szóban forgó mondatokat).

Forrás: Netflix

 

Ezzel együtt a Netflix és a Dufferek is reagáltak a vádakra. A Netflix belső vizsgálata szerint nem történt méltánytalanság sem az alkotók, sem mások részéről a forgatáson. Matt és Ross Duffer maga pedig a következő közleményt tette közzé:

„Mélyen megrázott minket, hogy valaki kényelmetlenül érezte magát a forgatásunkon. A munka magas stresszfaktora miatt az indulatok időnként valóban elszabadultak, amiért elnézést kérünk. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy ne alakuljon ki rólunk téves kép.

Nagyon is hiszünk az egyenlő bánásmódban, és mindenkit méltányosan kezelünk,

nemre, orientációra, rasszra, vallásra vagy bármi másra való tekintet nélkül. Így a továbbiakban is mindenki számára biztonságos és együttműködő környezetet biztosítunk a forgatásainkon.”

 

I am one of those women Peyton referenced. It was very real not only to me, but other women on the set that also want to share their story. Peyton Brown witnessed not only my experience, but the similar experiences of others. I don’t know Ms. Brown very well, but what I do know is there is absolutely nothing false about her statement. Myself and other women who are willing to share their stories of our experiences on the set of Stranger Things, are living proof. I was the Script Supervisor of the show for nearly 2 full seasons. I just could not stand by and let Peyton be called a liar, because what she said is unfortunately, very true. I had no interest in sharing my personal story from working on Stranger Things until I saw so many people accusing Ms. Brown of being a liar. I just can’t stay silent.

Lori Grabowski (@lorigrabowski) által megosztott bejegyzés,

 

A történetnek azonban ezzel nincs vége, mivel pár nappal később maga az egyik sértett erősítette meg Brown sztoriját az Instagramon. „Én vagyok az egyik nő, akire Peyton utalt. (…) Peyton Brown nemcsak az én esetemnek volt a szemtanúja, hanem több hasonlónak is. Nem ismerem őt túl jól, de abban biztos vagyok, hogy semmilyen hamis állítást nem tartalmaz a nyilatkozata. (…)

Én voltam a sorozat scriptese majdnem két teljes évadon át, és egyszerűen nem hagyhatom, hogy Peytont hazugnak nevezzék, mert amit állít, az sajnos nagyon is igaz.

Így nem maradhattam csendben” – írta Lori Grabowski, aki azt is elárulta, hogy egész eddig semmi sem motiválta arra, hogy megossza saját sztoriját, de most a Brownt ért vádak miatt mégis megteszi. Ezenkívül úgy tudja, hogy több sorstársa is készen áll erre.


(via Uproxx)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu