Bedurvult a Sztárbox, megvannak az elődöntők párosításai

Az adás végére kialakult a két elődöntő mezőnye is.

A Sztárbox negyedik elődöntőjében Kállay-Saunders András négy menetben, megosztott pontozással vereséget szenvedett Józan Lászlótól, így számára véget ért a játék. A női mezőnyben Szabados Ágit utasította maga mögé Janicsák Veca, szintén négy menetben, megosztott pontozással. A legkeményebb közdelem viszont Rácz Jenő és Kabát Peti közt zajlott, aminek vége durva kiütés lett.

 

Kállay-Saunders András és Józan László mérkőzése a harmadik menetre pörgött fel, egészen addig mindkét fél a védekezésre koncentrált. Józan egyre inkább felülkerekedett, Kovács István szakkommentátor azt mondta, hogy akár a negyedik menetben be is fejezhette volna a meccset egy kiütéssel. Az egyik pontozó döntetlenre értékelte meccset, de a másik két bíró Józan Lacit látta jobbnak, ezért végül őt ítélték győztesnek.

 

Kállay-Saunders András, miután gratulált az ellenfelének, elmondta, hogy csak három hete tudta újrakezdeni az edzést egy vállsérülés miatt, így ennyit tudott kihozni magából, de reméli, hogy az anyukája így is büszke rá.

 

Szabados Ágnes és Janicsák Veca négy meneten át ütötték egymást szakadatlanul, és egyikük sem merült ki az utolsó gongszóig. Kovács István nem tudta volna megmondani, melyikük küzdött derekasabban, de a bírók végül Janicsák Vecának ítélték a győzelmet.

 

Janicsák Veca elmondta, hogy nem is a győzelem volt a cél, hanem, hogy jól érezzék magukat:

„Arra készültem nagyon, hogy minden, amit tudok, az itt nem fog igazából látszódni élőben. Hát igen, voltak ilyen kengurus pillanatok, ezt én is éreztem, de nem vagyunk profi bokszolók.”

 

A legdurvább meccs a végére maradt: Rácz Jenő tulajdonképpen lerohanta Kabát Pétert, aki alig bírt elugrani az ütések elől. Kovács István már első menet közepén megjegyezte: „Kicsit le kell higgasztani őket.” A második menet elején Kabát vitt be két találatot, Rácz azonban cserébe jól megsorozta őt, és rá kellett számolni. De ezután is rávetette magát, ám

Rácz jobbal úgy állon ütötte, hogy Kabát Peti rongybabaként esett össze.

Kovács István orvosért kiáltott, Peti párja, Róka Adrienne pedig zokogott a ringben. Végül Kabát magához tért, és Rácz Jenőt kiáltották ki győztesnek.

 

Kabát Peti végül összeszedetten tudott nyilatkozni, és elmondta, hogy durvább volt kívülről ez a kiütés, mint ahogy ő átélte. Sajnálja, hogy megríkatta a párját, gratulált az ellenfelének, és azt mondta, reméli, hogy ő nyeri meg a Sztárboxot. Kabát végül mentővel hagyta el a helyszínt, mivel bár magához tért, fennállt az agyrázkódás veszélye.

 

A két elődöntő tehát a következőképpen fog kinézni:


Első elődöntő (november 26.)

  • Férfi középsúly: Istenes Bence – Rácz Jenő
  • Női könnyűsúly: Berki Mazsi – Janicsák Veca
  • Férfi nehézsúly: Brasch Bence – Szegedi Fecsó

 

Második elődöntő (december 3.)

  • Férfi középsúly: Molnár Áron – Józan László
  • Női könnyűsúly: Dobos Evelin – Nyári Dia
  • Férfi nehézsúly: Árpa Attila – Pintér Tibor

ez is érdekelhet

Kínos vagy menő volt a Sztárbox?

Ez itt a kérdés. De igazából lényegtelen, mivel az éppen tévézők több mint fele nézte, ami akkor több mint 2,5 millió embert jelentett.

Tovább

 

(via RTL, Blikk)