Bejött a Hétköznapi vámpírok? Akkor a sorozatverziót is imádni fogod!

Taika Waititi ezúttal három európai vérszívó, Nandor, Laszlo és Nadja New York-i életét mutatja be fergeteges humorral. Itt az új előzetes!

2014-ben hatalmas sikert aratott Taika Waititi kamu dokumentumfilmje, a nagyvárosi vámpírokról szóló What We Do In the Shadows (nálunk: Hétköznapi vámpírok), tényleg csak idő kérdése volt, hogy sorozatverzió készüljön belőle. A széria el is készült, március 27-én fog debütálni az FX csatornán, és már be is futott hozzá egy vicces előzetes:

A sorozatverzió tehát nem a filmben megismert Viago, Deacon és Vladislav meg a barátaik életét mutatja be, hanem egy másik „vámpírcsaládot”, akik 100 évvel ezelőtt érkeztek meg Amerikába, és azóta is New York Staten Island nevű, külvárosias jellegű szigetén laknak. Nandor, a Kíméletlen (Kayvan Novak) az ottomán birodalom fénykorának könyörtelen harcosa, és máig középkori nézeteket vall. Lakótársai a csábító vámpírasszony, Nadja (Natasia Demetriou), az Angliából érkező, kifinomultabb ízlésű, de azért még így is elég vad Laszlo, valamint Nandor szolgája, a teszetosza Guillermo (Harvey Guillén). A furcsa családhoz tartozik még egy multicégnél dolgozó, bogaras energiavámpír (Mark Proksch), valamint Nadja új barátnője, Jenna is, aki egyetemre jár, imád pasizni, beöltözős hadijátékokat játszani és művészettörténetről beszélgetni.

A sorozat tehát az ő mulatságos hétköznapjaikra koncentrál (ahogy az előzetesben is látható, középkori vámpírokkal még egy szimpla bevásárlás sem egyszerű a sarki közértben), majd egy váratlan fordulattal behozza a képbe Afanas bárót, aki emlékezteti a vámpírokat, hogy nem lumpolni jöttek anno az újvilágba, hanem előkészíteni a terepet Sötét Úr hatalomátvételének, és egy új, gonosz birodalom születésének!

Taika Waititi ezúttal nem szerepel vámpírként a történetben, viszont producerként és rendezőként jegyzi a sorozatot, aminek a forgatókönyvét természetesen Waititi régi cimborája, a Hétköznapi vámpírok társrendezője, Jemaine Clement írta. Alig várjuk a premiert! (via Consequenceofsound.net)