Bemutatták a gyorshajtásba belehalt sztárról szóló dokumentumfilmet

Az I Am Paul Walker a tragikus sorsú színésznek a hírnévvel való küzdelmébe is betekintést enged.

A Paramount Networknél készült egyórás doku a sztár életét és karrierjét mutatja be: ennek során Walker családjának tagjait és a színész kollégáit is megszólaltatja. A múlt szombaton adásba került alkotásból kiderül, hogy Paul Walker, amikor épp nem forgatott, megpróbált minél nagyobb távolságot tartani Hollywoodtól.

„Amikor Paul nem volt L.A.-ben, hogy filmezzen, akkor még csak nem is tartózkodott az országban. Járt az Amazonas folyón. Vagy cápákkal merült” – mesélte róla Wayne Kramer, aki a 2006-os Halálos hajszában rendezte. Rajta kívül Walker több kollégája is megszólal a filmben.

„Ő volt az a férfi, akivel minden nő lenni akart, és akihez minden férfi hasonlítani szeretett volna”

– mondta róla Tyerese Gibson, akivel a Halálos iramban-filmekben szerepelt együtt.

Paul Walker 2009-ben, a Halálos iram premierjén. Forrás: Florian Seefried / WireImage / Getty Images

 

Miután a Halálos iramban-filmek Hollywood csúcsáig repítették a pályát még kamaszként, reklámfilmekkel kezdő színészt, még az is felmerült, hogy ő lehetne a következő Superman, de aztán Walker maga volt az, aki nemet mondott, mert nem akarta több filmre és hosszú évekre lekötni magát – inkább el akart volna menni túrázni a vadonba, és végigszörfözni a világ óceánjait.

A természeten kívül Walkert a gyors autók is nagyon érdekelték – ezt már a génjeiben hordozta, hiszen anyai nagyapja autóversenyző volt. A sztár halálát is ez okozta, mint arról sokat lehetett hallani, 2013. november 30-án halt meg, mindössze negyvenévesen, egy Carrera GT sportautó utasaként, Kaliforniában, Valenciában, ahová egy autóbemutató kedvéért látogatott el.

Walkert viking temetés keretében búcsúztatták el (ez azt jelenti, hogy építettek egy hajót, és a hamvait azon úsztatták el a vízen), mert lányának, az 1998-ban született Meadow-nak egyszer említette, hogy így kívánná. Az I Am Paul Walker egyébként azt sem titkolja el, hogy a sztár sokat küzdött az apasággal is. Habár megpróbálták minél szorosabban tartani a kapcsolatot, Meadow édesapjától távol, Hawaii-on nevelkedett, az anyjával.

„Érzelmileg még nem voltam kész erre. Mert még azt sem tudtam, én magam ki a fene vagyok”

– vallott szülővé válásáról annak idején maga Walker. A dokumentumfilmben egyébként a színész édesapja is nyilatkozik. „Nem úgy kéne történnie, hogy a fiad hamarabb hal meg, mint te. Ez a legrosszabb rémálom” – mondta az apa, Paul Walker III.


(via The Hollywood Reporter)