Boba Fettet, Jango Fettet és a Mandalorian főhősét is láthatjuk sisak nélkül a héten

Pedro Pascal, Temuera Morrison és Jeremy Bulloch filmjeit ajánljuk erre a hétre, nem csak a Star Wars-fanoknak!

Hétfő: A mentalista

A The Mandalorian című tévésorozat a november 12-i premiere óta tartja lázban a fél világot. Eközben a világ másik fele amiatt átkozódik, hogy az adott országban legálisan nem elérhető a Disney+ csatorna, így nem tudják megnézni a Lucasfilm élőszereplős tévésorozatát, amiről a múlt héten szinte mindenhol megírták, hogy ez a legjobb Star Wars-élmény A Jedi visszatér óta! A címszereplő mandaloriai fejvadász sisakja alatt egyébként a Trónok harca sztárja, Pedro Pascal feszít, de valószínűleg egyetlen epizódban sem fogjuk látni az arcát.

A mentalista című sorozat főszereplője, Patrick Jane (Simon Baker) korábban természetfeletti képességei népszerűsítésével járta az országot és érte el sikereit. Ennek köszönhetően egy alkalommal a rendőrségnek is segített egy gyilkossági ügy felderítésében, és ezért vált egy sorozatgyilkos bosszújának áldozatává a családja. Patrick azóta felhagyott a népszerűség hajhászással, és különleges képességeit megtanulta hasznosan alkalmazni. A Los Angeles-i rendőrség szolgálatába állt, hogy különleges szellemi érzékenységével segítsen a bűnügyek feltárásában és nyomára akadjon családja gyilkosának is. Pedro Pascal 7 epizódon keresztül alakította a sorozatban Marcus Pike ügynököt.

Kedd: Star Wars II. rész - A klónok támadása

Lucas tökéletesen tisztában volt vele, hogy Boba Fett az egyik legnépszerűbb Star Wars-karakter, ezért az előzménytrilógiába is belerakott egy mandalori fejvadászt. Történetesen pont Fett apját, a marcona Jangót (igen, Lucas ezzel a figurával tisztelgett a Django-westernek előtt). Jango Fett a Régi Köztársaság korának egyik legjobb harcosa, nem csoda, hogy Palpatine császár és a többi összeesküvő pont az ő génjeiből csinál klónhadsereget a Camino bolygón. Jango fizetségül azt kéri, hogy az egyik klónt hadd nevelhesse fel ő a langaléta űrlények helyett... Hát így kapott a Star Wars-univerzum legnépszerűbb, de mindvégig arctalan fejvadásza egy izgalmas eredettörténetet.

Ki ne ismerné a 2002-es A klónok támadása tartalmát? A Galaktikus Köztársaság polgárháború küszöbén áll. A Padmé Amidala elleni merényletkísérlet után a tanács Anakin Skywalkert bízza meg a védelmével. A távoli bolygón olyan titkokra bukkannak, ami eldöntheti a polgárháború kimenetelét.

Szerda: A nyomkövető

A maori, skót és ír felmenőkkel rendelkező Temuera Morrison nem volt ismeretlen sztár az ezredforduló előtt sem, hiszen már az 1994-es Egykoron harcosok voltak című új-zélandi filmsiker után ismert és keresett színész lett Hollywoodban. Az igazi népszerűséget azonban egyértelműen a 2002-es A klónok támadása, majd a 3 évre rá mozikba kerülő A Sith-ek bosszúja hozta meg a számára.  

2010-ben Ray Winstone-nal forgatott izgalmas westernt. Az ex-búr háborús gerillát visszaküldik egy maori harcosért, aki egy brit katona haláláért felel. Az elítélt és az őre fokozatosan megtanulják tisztelni egymást. De egy rendőrkülönítmény a nyomukban van, és nekik csak egy céljuk van, holtan látni a maori harcost.

Csütörtök: A Védelmező 2

2014-ben az Antoine Fuqua rendezésében és Denzel Washington főszereplésével készült A Védelmező óriási sikert ért el. A rendező és a főszereplő ezért pár évvel később újra összefogtak, hogy folytatást forgassanak a népszerű első részhez – de ez már koránt sem nyerte el mindenki tetszését.

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is… Pedro Pascal a főhős egyik ismerősét, Dave Yorkot alakítja a filmben. 

Péntek: A Birodalom visszavág

Nagyon furcsa belegondolni, hogy alig írtam meg a 40 éves a Csillagok háborúja-cikkemet, mindjárt készülhetek a follow upra: jövőre lesz 40 éves A Birodalom visszavág! Fentebb azt írtam, Boba Fettet sosem láthatták a Star Wars-fanok sisak nélkül. Csakhogy ez nem igaz! Van ugyanis egy werkfotó, ami rendre felbukkan az interneten, és azért imádják a rajongók, mert a régi trilógia legveszedelmesebb harcosa itt épp nem visel sisakot – így kiderül, hogy a maszk alatt pont úgy néz ki, mint egy hetyke bajszú, kedves angol nagybácsi, akiről inkább gondolnánk azt, hogy a kandallótűz mellett olvasgatja Sherlock Holmes kalandjait, mint hogy Han Solót üldözze a fél galaxison keresztül. Ezen a képen azonban Fett megformálója nem Jeremy Bulloch (aki a karrierje során a Doctor Who-tól kezdve a Polipka című Bond-filmig számos filmben és sorozatban szerepelt), mert itt Don Bies viseli a jelmezt, aki az Industrial Light & Magic egyik trükkmestereként bújt Fett páncéljába az 1997-es felújított változathoz leforgatott plusz jelenetekben.

Van, aki nem tudja, miről szól A Birodalom visszavág? A felkelők maréknyi csapata a hó borította Hoth bolygó földalatti támaszpontján rejtőzködik. A szondák azonban felfedik a rejtekhelyet, és hamarosan birodalmi lépegetők lepik el a bolygót. Han Solo, Chewbacca és Leia a megbízhatatlan Lando Calrissian segítségét kérik. Nem is sejtik, hogy a birodalom rettegett ura, Darth Vader már várja őket nem kis meglepetést tartogatva Han számára. Luke Skywalker a Dagobah rendszerben az utolsó és legnagyobb Jedit, Yodát keresi, hogy felkészülhessen a végső összecsapásra az Erő sötét oldalával.