Brad Pitt komoly Oscar-esélyes az Ad Astra és a Volt egyszer egy... Hollywood miatt, de nem nagyon érdekli

Szerinte fontosabb egy díjnál, hogy a film jó legyen, és akár 10 év múlva is, de beszéljenek róla.

A kritikusok igen jó véleménnyel voltak Brad Pittről idén: a Tarantinóval és Leonardo DiCaprióval közösen leforgatott Volt egyszer egy... Hollywoodot mindenhol dicsérték, új sci-fije, az Ad Astra – Út a csillagokba pedig nálunk is a mozikba kerül a héten, így bárki eldöntheti, jogos-e a 80 százalékos értékelése a Rotten Tomatoes oldalon. A filmes újságírók a két idei filmje miatt nagyon komoly esélyesnek tartják az 55 éves sztárt a 2020-as Oscar-gálán is – szerintük az a minimum, hogy egy Legjobb mellékszereplő jelölést kap legalább a Volt egyszer...-ért (miközben DiCaprio a Legjobb férfi főszereplő kategóriában indulna)!

Fotó: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

Hiába fut azonban jól Brad Pitt szekere, őt magát nem különösebben izgatja egy esetleges jövő évi Oscar-díj, és nem is nagyon akar teperni azért, hogy a Legjobb mellékszereplő finalistái között legyen. Az Entertainment Weekly magazinnak így nyilatkozott erről:

Ó, ember, próbálok nem is gondolni rá. Mármint úgy értem, soha sem tudhatod, hogy mi lesz, és nagyon jó érzés, amikor az esélyeid hirtelen megnőnek [az Oscar-díjra]. De valójában az a cél, hogy a film üljön, hogy beszéljenek róla az emberek másokkal, akár most, akár majd tíz év múlva. Úgy vélem, hogy ez a hajcihő nem tesz jót annak, hogy tisztán elmesélj egy történetet, inkább gúzsba köt, és nem enged a lényegre koncentrálni.

Brad Pitt nemrég azt is meglebegtette, hogy most egy időre leáll a filmkészítéssel:

Nagyobb szünetet fogok tartani az egyes filmek között, mert más dolgok is vannak, amikkel foglalkozni szeretnék. Amikor úgy érzed, elmentél a falig, akkor itt az ideje, hogy keress valami mást, amiben aztán megint elmehetsz a falig.

Unatkozni azért biztosan nem fog, hiszen ott van a Plan B nevű produkciós cége, ahol korábban olyan Oscar-díjas filmek készültek, mint a 12 év rabszolgaság, a Holdfény vagy A tégla. (via Indiewire)