Bréking! A Fox feltámasztaná a Firefly tévésorozatot

De csak akkor, ha a fő kreátor Joss Whedon és a kapitányt alakító Nathan Fillion is vállalja.

Az X-akták, a Twin Peaks és a Szívek szállodája után újabb sorozat térhet vissza a képernyőkre a régi, kedvenc szereplőinkkel: a Fox csatorna szívesen feltámasztaná a Firefly című, westernelemekkel turbózott kultszériát.

Igaz, csak akkor, ha a sorozat atyja, az újabban Marvel szuperhősfilmeken dolgozó Joss Whedon is elvállalja a rendezést, és ha most is Nathan Fillion lesz az ütött-kopott Firefly űrhajó vagány kapitánya. A rajongóknak jó hír: a két hollywoodi sztár egyelőre nem mondta, hogy hallani sem akar a 2003-ban véget érő, majd 2005-ben a Serenity mozifilmben folytatódó űrkalandok feltámasztásáról.

A közönségkedvencnek számító franchise sajnos anyagilag nem muzsikált túl jól: a Serenity mozifilm például alsó hangon is 39 millió dollárba került, és alig több, mint 38,8 milliós bevételt kuporgatott össze az amerikai és a nemzetközi piacon. Most viszont

a Fox csatorna szórakoztató divíziójának műsorigazgatója, David Madden

nyilatkozta azt egy friss interjúban, hogy feltámasztaná a Fireflyt, úgyhogy a projektnek ezek szerint már a legfelsőbb döntéshozói szinteken is van támogatója. Három évvel ezelőtt egyébként maga Joss Whedon is úgy nyilatkozott, hogy ha végre nem kell gigaköltségvetésű Marvel-filmekkel foglalkoznia, és Fillion sem forgat épp Castle-epizódokat, akkor nagyon szívesen összerántaná a régi csapatot egy Firefly-foyltatáshoz. (via Geektyrant)