Buli, nők, pia, csillogás: ez mind benne lesz Peter Dinklage új filmjében!

A Trónok harc sztárja a híres törpe színészről, Hervé Villechaize-ról forgatott életrajzi drámát.

Bár hivatalosan már hónapokkal ezelőtt véget ért a Trónok harca utolsó évadának forgatása, a sorozat egyik legnépszerűbb sztárja, Peter Dinklage nem mondott örökre búcsút a csatornának, sőt! A Trónok harca mellett volt ideje az HBO-val közösen leforgatni egy életrajzi drámát a '70-es évek közönségkedvenc francia törpe színészéről, Hervé Jean-Pierre Villechaize-ról. Akinek a neve ugyan nem biztos, hogy bármit is mond a kedves olvasónak, de ha azt írom, hogy Dinklage bemutatja annak a színésznek az életét, aki a Bond-főgonosz Christopher Lee segédje volt Az aranypisztolyos férfiban, bizonyára mindenkinek beugrik, kiről is van szó. Róla:

Nick Nack, a főgonosz segédje Az aranypisztolyos férfiban (forrás: MGM)

 

Hervé Villechaize már a filmes karrierje előtt is sikeres festő, fotós és modell volt, viszont mivel gyerekkora óta zaklatásoknak és élcelődéseknek volt kitéve a termete miatt, a depressziója és az öngyilkossági kísérletei miatt többször is hullámvölgybe került az élete (a Bond-film forgatása előtt például már olyan szegény volt, hogy egy Los Angelesben leparkolt autóban lakott). Kétszer megházasodott, de mindkétszer el is vált, végül 50 évesen, 1993-ban öngyilkos lett. Ezt az őrült tempójú, bulikkal, nőkkel, sikerekkel és bukásokkal bőven tarkított életpályát mutatja be tehát Peter Dinklage a My Dinner with Hervé című drámában. Íme a trailer:

A filmet Sacha Gervasi rendezte, aki korábban olyan filmek forgatókönyvírója volt, mint a Steven Spielberg-féle Terminál. A premier október 20-án lesz az HBO-n. (via Geektyrant)