Cameron Diaz még mindig jól tolja

A fotómodellből lett, 45 évesen is bombázó színésznő született komika, de a kicsit karcosabb, bevállalósabb fajtából, amit két pikáns vígjátékkal és pályaindító filmjével bizonyít a hétvégén.

Rossz tanár (2011)

Az amerikai filmekben kétféle tanár van, az egyik merev elitiskolákba viszi el a lazaságot és kreativitást, a másik rossz környéken kallódó gyerekeknek hozza el a reményt. És van Elizabeth, aki lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Aztán új helyettesítő tanár érkezik az iskolába, akiről azt beszélik, mesés örökség vár rá, és hősnőnk rögtön rástartol, ám ehhez tanárnőként is bizonyítania kell. Ami nem könnyű. A szerepet mintha eleve Cameron Diaznak írták volna, jól is áll neki, mi pedig izgulhatunk, hogy Justin Timberlake vagy Jason Segel mellett köt ki a végén – az utóbbi a lúzer, de jófej tesitanár.

Szexvideó (2014)

Cameron Diaz és Jason Segel párosa a Rossz tanárban olyan jól működött, hogy Jake Kasdan rendező úgy döntött, készít velük még egy pikáns vígjátékot, sőt, még az előzőnél is pikánsabbat. Ezt persze már a cím is sejteti, és a kérdéses felvételt egy kedves, konszolidált pár készíti el egy meggondolatlan éjszakán, hogy 10 év házasság után újra lángra lobbantsák a szenvedélyt. Az ötlet nagyszerűnek tűnik egészen addig, míg rá nem ébrednek, hogy privát filmjük nyilvánosságra került, vagyis kerülhet, mert felkerült a felhőbe. Kétségbeesésükben őrült kalandba kezdenek, - lenyomozva a film útját barátaiknál, családjuknál és munkatársaiknál, hogy megmentsék jó hírüket. Ha választani kell, a Szexvideó a jobb a kettő közül, mert kicsit őrültebb, tempósabb és bevállalósabb, de azért senki ne számítson valamiféle hardcore anyagra, ez nem az a film!

A maszk (1994)

Volt idő, amikor minden hollywoodi vígjáték Jim Carrey-ről szólt, és ez az időszak 1994 táján kezdődött, amikor egyszerre jött ki az Ace Ventura, a Dumb és Dumber és persze A maszk – nem is tudom, Carrey hogy győzte mindet. Utóbbi már csak azért is fontos, mert ez volt a hamvas és nagyon fiatal Cameron Diaz nagyjátékfilmes debütálása, és tessék csak nézni a képen, hogy milyen csodaszép. A Dark Horse Comics képregény sorozata alapján készült film női főszerepére hősnőnk nem kevesebbszer, mint tizenkétszer mint el meghallgatásra, mert sokáig nem bíztak egy kezdőben, de végül megkapta Tina, az egyik gengszter csajának szerepét. Aki bárénekesnő, és nem rossz lány, hiszen hajlandó segíteni a balfék banki alkalmazott Stanley Ipkissnek, aki egy véletlennek és egy ősi maszknak köszönhetően a legfurcsább és legidétlenebb szuperhős lesz, akit mellesleg tényleg csak Jim Carrey játszhatott el.

Cameron Diaz