Christian Bale babérjaira tör Russell Crowe

Dick Cheney után Amerika újabb rohadékjáról készült mozgókép, ráadásul Crowe is látványosan átalakult a szexuális zaklató Fox-főnök, Roger Ailes kedvéért.

Korábban rengeteget cikkeztünk róla, hogy a nagy átalakulóművész, Christian Bale milyen sokat hízott, hogy minél jobban hasonlítson az Alelnökben általa megformált Cheney-re. A színésznek most kihívója akadt, méghozzá a Gladiátor sztárjának személyében, aki a Showtime sorozatában, a The Loudest Voice-ban formálja meg a szexuális zaklatásaiba belebukott, 2017 májusában elhunyt Ailest.

Crowe is olyan sokat szedett fel, hogy szinte felismerhetetlen a Fox-főnök bőrébe bújva, amiről most saját szemünkkel is meggyőződhetünk, hiszen megérkezett az első előzetes. Ahogy arról korábban már írtunk, a hétrészes széria Gabriel Sherman The Loudest Voice in the Room című könyve alapján készült, és Ailesnek a Foxnál történt felemelkedését követő bukását mutatja be. Az első epizódot Sherman a Spotlight: Egy nyomozás részletei Oscar-díjas forgatókönyvírójával, Tom McCarthyval közösen írta.

A 2017. május 18-án, 77 éves korában elhunyt Roger Ailes 2016 júliusának végén azért kényszerült távozni a Fox éléről, mert a hónap elején Gretchen Carlson műsorvezető azzal vádolta, hogy szexuálisan zaklatta. Az Ailest vádló nők listája hamarosan újabb nevekkel bővült, de a Fox-főnök mocskos ügyeiről igazából már Sherman 2014-es könyvében is volt szó. Roger Ailes esete olyan hatalmas botránnyá nőtt, hogy más vezetők is belebuktak a csatornánál.

A The Loudest Voice-ben a tévéképernyőre harminc év kihagyás után visszatérő Crowe mellett olyan sztárok szerepelnek, mint Naomi Watts (Gretchen Carlson szerepében), Sienna Miller (aki Ailes feleségét játssza) vagy Seth McFarlane (ő a Fox News egykori PR-főnökét alakítja). Érdekesség egyébként, hogy a június 30-án érkező sorozat mellett készül egy másik Roger Ailes projekt is: egy nagyjátékfilm, Jay Roach (Austin Powers- és Apádra ütök-filmek) rendezésében, amiben John Lithgow formálja meg Ailest, és olyan nagy neveket találunk még a stáblistán, mint Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, Alice Eve, Kate McKinnon, Malcolm McDowell vagy Allison Janney.


(via Consequence of Sound, Uproxx)