Christian Bale belehúz a hétvégére!

Egyik régi nagy kedvencünk tehetséges bűvész, lecsúszott bokszoló, öccsét kereső igazságosztó testvér, illetve az emberiség megmentéséért felelő John Connor lesz a kedvünkért ezen a hétvégén!

A harcos (2010)

Amikor azt hittük már, hogy rég magunk mögött hagytuk az ódivatú bokszfilmeket, ahol a szegény, de elszánt srác végül egy irtózatos verés árán a csúcsra jut, jött a Hollywoodból kitagadott David O. Russell, és készített egy igazán karcos, hihető és izgalmas filmet egy testvérpárról, akik nem születtek bajnoknak, de a vérükben van a harc. Dicky tehetséges bokszoló, de nem bír magával és a szájával, végül drogosként csak egykori sikereiből él, míg öccséről, a szerényebb Mickey-ről kevesen hiszik, hogy viheti valamire, de ő mindenkire rácáfol – amihez elsőként testvérével és családjával kell megküzdenie. A filmért mind a testvérpár édesanyját játszó Melissa Leo, mind a szerep kedvéért újra átváltozó Christian Bale Oscart-díjat kapott.

Terminátor - Megváltás (2009)

Íme, az egész Terminátor széria egyik legkevésbé kedvelt része – igaz, a Genisyst még ennél is jobban utálják. Nem is csoda, jó kis zavaros sztori ez, ahol megtudjuk, hogy 2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet, és a Skynet az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indít a túlélők ellen. John Connor (a nagyon katonás Bale) pedig irtja a robotokat, ahogy szokta, de életét egy különös idegen, Marcus Wright (Sam Worthington) érkezése kavarja fel. Mindketten hasonló utat járnak be, melynek végén eljutnak a Skynet központjába. És ott várják őket a nagy meglepetések!

A tökéletes trükk (2006)

A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal mágus van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier (Hugh Jackman, kivételesen egy nem kifejezetten pozitív figuraként) a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden (Bale, remek formában) viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét. Eleinte tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, ellenséggé válnak. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük, és aztán megjelenik Nikola Tesla – vagyis David Bowie! És Christopher Nolan kihozott mindent a bűvész témából, amit csak ki lehetett hozni!

A harag tüze (2013)

Christian Bale itt is valakinek a bátyját játssza el, történetesen Casey Affleckét, és mindketten egy ronda pennsylvaniai iparvárosban élnek. Folyton arról ábrándoznak, hogy meglépnek onnan, és új életet kezdenek. Amikor azonban Bale-t lecsukják, az öcsike egy kegyetlen bűnbandához csapódik, majd egy szép napon eltűnik. Amikor hősünk szabadulása után megtudja, hogy a rendőrség nem jutott eredményre, az eszközökben nem válogatva a testvére nyomába ered, és kíméletlenül igazságot szolgáltat. Ha mondhatjuk egy filmről, hogy KARCOS, akkor erről aztán igazán mondhatjuk, és adjuk ehhez hozzá az elvetemült Woody Harrelsont bandafőnökként, és olyan szikár sztorit kapunk, hogy a fal adja a másikat.