Clint Eastwood kicsi fia nem is olyan rossz akcióhős

Scott Eastwood lassan saját jogon is filmsztárnak számít, és, bár a szimplán csak Veszélyesnek nevezett munkája nem lett korszakalkotó mű, vérbő akciófilmnek bőven elmegy.

Mint tudjuk, Scott Eastwood a nagy Clint Eastwood fia, és ebben a minőségében nyilván irtózatosan nehéz dolga van, hiszen akaratlanul is mindenki édesapjával hasonlítja össze. A jóképű, jó kiállású Scott már a 2010-es évek eleje óta játszik kisebb szerepeket, feltűnt például a Haragban (2014), majd a Suicide Squad - Öngyilkos osztagban (2016), a Halálos iramban 8-ban (2017) és a Tűzgyűrű: Lázadásban (2018) kapott már nagyobb feladatot. Nemrég A helyőrség (2019) című remek háborús filmben játszott főszerepet, Guy Ritchie Egy igazán dühös emberében (2021) ő volt a kőkemény rosszfiú, és szintén kőkemény az ugyanebben az évben készült Veszélyesben. Hogy itt is rosszfiú-e, az végig nyitott kérdés marad.

Forrás: Vertigo Media

 

Merthogy Dylan Forrester (a kisebbik Eastwood) bűnös múltú szociopata, aki feltételes szabadlábra helyezését nyugodt körülmények közt szeretné tölteni, az antidepresszánsok és a különös, de segítőkész pszichiátere (Mel Gibson) segítségével. Egy nap azonban Dylan testvére, Sean Forrester professzor rejtélyes körülmények közt meghal. Dylan elhatározza, hogy utánajár az igazságnak, és hazautazik a családi birtokra, ami egy szigeten található. Eközben nemcsak az FBI ered a nyomába, mivel megszegte a feltételes szabadlábra bocsátás szabályait, hanem

egy csapat állig felfegyverezett zsoldos is a színre lép,

hogy megszerezzenek valamit, amit Dylan testvére rejtegetett. Hősünknek a túléléshez minden taktikai képességére szüksége lesz, de amikor kiderül, mi is az az elrejtett izé, hirtelen minden könnyebb lesz, de spoilerezni a világért sem akarnánk...

Forrás: Vertigo Media

 

Ami azt illeti, a Veszélyes (2021) nem igazán bonyolult darab, némi ízt az ad neki, hogy

veszélyben lévő főhősünk gyakran konzultál a pszichiáterével.

A többi viszonylag standard akciófilm mindenre elszánt bűnözővel (Kevin Durand) és az embereivel, egy kitartó rendőrnővel (Famke Janssen) és pár feláldozható segítővel, de semmi baj azzal, ha valami standard, ha rendesen meg van csinálva.  Ez rendesen meg van csinálva,  van tűzerő, akció, fordulat, az ellenfelek nem lebecsülendőek, Scott Eastwood pedig jó akcióhősnek. Nyilván kell neki egy tucat ilyen és féltucat ennél nagyobb kaliberű film, hogy ne csak Clint Eastwood jóképű fia, hanem saját jogon is filmsztár legyen, és ki tudja, ha keményen dolgozik, és jó ízléssel válogat a szerepek között, ez akár össze is jöhet. Pár év múlva.

Forrás: Vertigo Media