Csajok, pasik, vígjátékok

  • Vízer Balázs

A fiúk és a lányok mindig veszekednek, még akkor is, ha szeretik egymást, sőt, a lányok és a lányok is veszekednek egymással, bár szeretik egymást, és ez kismillió vígjátéknak alapanyag.

Péntek: A csajok háborúja (2009)

Az esküvő nem játék, még akkor sem, ha pusztán egyetlen napig tart és rettentő drága – ezt minden lány tudja. Tudja Emma (Anne Hathaway), és tudja Liv (Kate Hudson) is, akik gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra azért ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent, mert annyira egyformán gondolkodnak. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és mivel egyformán makacsak, kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját, a rokonság és a vőlegények pedig dermedten nézik, milyen szörnyeteggé vált ez a két kedves, csinos lány. Persze vígjátékról van szó, ahol a legotrombább sértés is megbocsátható a legvégén, az egyik vőlegényt pedig az ekkor még korántsem sztár Chris Pratt alakítja.

Szombat: Exférj újratöltve (2010)

Ami azt illeti, bár tud vicces lenni, Gerard Butlert nem arra teremtette az úristen, hogy vígjátékokban szerepeljen, és a helyzet ennek pont a fordítottja Jennifer Aniston esetében. Ezért is olyan jó páros ők ketten – vagyis rossz páros. Merthogy egyikük egy lecsúszott fejvadász és óvadékügynök, a másik pedig egy oknyomozó újságírónő, aki történetesen a volt felesége, és akit valami apró vétség miatt el kell kapnia. Ami jó mókának tűnik, alkalomnak a sok régi sérelem megtorlására, csakhogy az elfogatási parancs valójában egy halálos ítélet, a nőt el akarják hallgattatni. Eltelik egy kis idő, mire ez hősünknek leesik – mellesleg őt magát is üldözik páran holmi kártyaadósságok miatt -, de a végén csak összeáll a kép, és még az is lehet, hogy azt a régi, elbaltázott házasságot is fel lehet melegíteni.

Vasárnap: Túl jó nő a csajom (2010)

Mondhatnánk azt, hogy Kirk teljesen átlagos srác. A pittsburgh-i reptéren dolgozik biztonsági őrként, bár merészebb álmaiban pilótaként repül. Amúgy nem is átlagos: vézna, ügyetlen és ronda. Még a szülei is jobban odavannak a volt (hárpia) barátnőjéért és a lány új pasijáért, mint érte. Ráadásul naponta az orra alá dörgölik, milyen élhetetlen, tehetségtelen fickó, és az úgy nevezett barátai sem jobbak. Egy elhagyott mobiltelefonnak köszönhetően Kirk találkozik a bombázó Mollyval. Az ifjú meglepődik, hogy felkelti a sikeres és csinos lány érdeklődését. Nem érti, hogy lehet, hogy egy ilyen csaj időt és energiát pazarol egy magafajta lúzerre. Ez Jay Baruchel , a Seth Rogen és Jason Segel féle komikus társaság egyik kevésbé ismert vagy sikeres tagjának a jutalomjátéka, amihez megkapta partnernek a mutatós Alice Eve-et.

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás