Csütörtökön jó kis francia filmeket is nézhetünk a tévében

Egy krimi Jean Paul Belmondóval és egy romantikus dráma Catherine Deneuve-vel a főszerepben.

A kívülálló - Film Mánia, január 14. csütörtök, 19h

Philippe Jordan felügyelő egy mindenre elszánt rendőr, aki lehetetlent nem ismerve azon dolgozik, hogy az igazságot bármi áron érvényre juttassa. Éppen egy Párizsban és Marseilles-ben tevékenykedő drogmaffia leleplezésén dolgozik, melynek főnöke gyakorlatilag megközelíthetetlen, bár egyáltalán nem halhatatlan.

 

Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le - Filmcafe, január 14. csütörtök, 19.05h

Tüneményesen vidám film egy angolról és egy bűbájos walesi faluról, amelynek lakói bármit készek elkövetni, hogy dombjuk/hegyük neve, a Ffynnon Garw méltóképp legyen megörökítve Őfelsége térképén. "A mi városunk olyan rettentő magas hegyen fekszik, mely alig néhány ezer méterrel alacsonyabb a Himalájánál" _ gondolják e városka lakói roppant büszkén. Ám jön egy ifjú térképész (Hugh Grant), akinek van képe csupán dombnak nevezni a város büszkeségét. De a helybeliek sem hagyják, hogy megrövidítsék őket! Szószólójuk, a bővérű kocsmáros semmitől sem riad vissza, hogy lemossa a becsületükön esett foltot. Eközben térképészünk elé új panoráma tárul: a fiatal felszolgálólány hegyei és dombjai. Szerelem első mérésre? Meglátjuk. Mindenesetre érdemes ezzel a vidám, bolondos kompániával kirándulásra indulni!

 

Éjszakai játék - Viasat3, január 14. csütörtök, 21h

Max és Annie minden héten összejárnak a barátaikkal ártatlan társasjátékokat játszani. Amikor azonban Max karizmatikus fivére, Brooks gyilkosos játékot szervez álbűnözőkkel és hamis szövetségi ügynökökkel, azonnal nagyobb lesz a tét. És amikor Brooksot elrabolják, az is csak a játék része… vagy nem?

 

A szállító 2. - Mozi+, január 14. csütörtök, 21h

A szállító hallgatag férfi. Sohasem kérdez, csak megbízásokat teljesít. Hideg és érzelemmentes. Frank Martin (Jason Statham) megbízatása ezúttal minden eddiginél egyszerűbb: egy kisfiút fuvaroz az iskolába. Nem is sejti, hogy hamarosan halálos játszmába keveredik a gyermekkel, amikor az egyik kolumbiai drogbáró végezni akar egy összejövetelen Amerika legjobb kábítószer-ellenes nyomozóival...

 

Indokína - M5, január 14. csütörtök, 21h

Francia-Indokina a harmincas években. A szép és okos Eliane hatalmas kaucsuk-ültetvényt irányít apjával együtt, akihez azonban már semmiféle érzelmi kapcsolat nem fűzi. Az egyetlen lény, akit ez a független asszony szeret, a 16 éves örökbefogadott vietnámi lánya, Camille. Még egyik nő sem sejti, hogy nemsokára ugyanabba a férfiba lesznek szerelmesek... Regis Wargnier regényes cselekményű, gyönyörű kiállítású egzotikus filmje öt César-díjat is kapott /többek között a lenyűgöző felvételekért, a hiteles díszletekért, vagy Catherine Deneuve finoman, elegánsan megoldott női főszerepéért, valamint elnyerte az Oscar-díjat is. Golden Globe-díj (1993) _ Legjobb idegennyelvű film Oscar-díj (1993) _ Legjobb női alakítás jelölés: Catherine Deneuve BAFTA-díj (1994) _ Legjobb nem angol nyelvű film jelölés

 

A góré - Filmbox Extra HD, január 14. csütörtök, 21h

Egy frissen szabadult rabot bandája vezére arra kényszeríti, hogy részt vegyen egy rivális bandával történő leszámolásban Dél-Kalifornia utcáin.

 

Ellenségek - Sony Movie Channel, január 14. csütörtök, 21h

1892-ben egy legendás kapitány arra vállalkozik, hogy átkíséri a cheyenne törzs vezetőjét és családját egy igen veszélyes vidéken.

 

Üldözési mánia - Filmcafe, január 14. csütörtök, 21h

A pókerezők könnyen elhíznak, a lóversenyt fúrják az A pókerezők könnyen elhíznak, a lóversenyt fúrják az állatvédők, a rulett már unalmas. Azok, akik igazi, izgalmas sportra vágynak, valami újat keresnek. Az ő kedvükért eszelte ki a legmenőbb Las Vegas-i kaszinó legmenőbb tulajdonosa, Donald Sinclair új játékát. A fogadók: a világ leggazdagabb, legtöbbet kockáztató szerencsejátékosai elfoglalják helyüket a lelátón, megteszik tétjeiket, és.... start! Indul a játék.

 

Élet - AXN, január 14. csütörtök, 22.55h

Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket: az idegen életet egy tárolóedényben magukkal viszik. Olyasmi kerül a Földre, ami nem odavaló. Valami elkeveredik a földi életformával, ami addig egészen másképp élt, és másképp gondolkodott. A működése ismeretlen, a céljai kideríthetetlenek. A Föld még sosem volt ekkora veszélyben. És ami a bajt hozza rá, az az élet...

 

Magasiskola - Duna Tv, január 14. csütörtök, 23.05h

A pusztai solymásztelepre, ahol a kártékony madarakat pusztító vadász-sólymok idomításával foglalkozik néhány ember, egy napon fiatal mezőgazdász érkezik nyári gyakorlatra. Gábort először magával ragadja a különleges élet és a különleges emberek. Lilik, a telepvezető munkája megszállottja, Teréz, az egyetlen nő, vonzó és kiismerhetetlen. De hamar kitűnik e kis világ kegyetlensége, deformáltsága, az élet egy hamis elképzelés erőszakos uralma alatt, amelyet Lilik képvisel. Ez a világ akkor válik igazán elviselhetetlenné, amikor lehetetlenné teszi Gábor születő szerelmét Teréz iránt. Gábor elmegy, mielőtt végképp elveszítené önmagát… A film parabola a rend hatalmáról, a kegyetlenségről, az alávetettségről. A film több jelentős külföldi díjat is kapott. 1970-ben a Cannes-i Filmfesztivál különdíját, a Chicago-i fesztivál Ezüst Hugo-díját valamint Adelaide-ban a Dél-Keresztje díjat.

 

Eastern Promises - Gyilkos ígéretek - Filmcafe, január 14. csütörtök, 23.15h

Egy brutálisan bántalmazott orosz kamaszlány belehal a szülésbe. Az ügyeletben lévő nővér, Anna (Naomi Watts) elhatározza, hogy megkeresi a rokonait. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill (Vincent Cassell) után eltakarítson. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj (Viggo Mortensen), aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek.