Csütörtökön megnézhetjük Jodie Foster első Oscar-díjas alakítását egy megrázó filmben

A vádlottak című filmben a színésznő által alakított Sarah-t egy banda megerőszakolja. A nő a támadók nyomába ered.

A suttogó - Filmcafe, november 5. csütörtök, 17.40h

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

 

Ha másért nem is (Bárcsak) - Paramount Channel, november 5. csütörtök, 19h

Az amerikai Samantha (Jennifer Love Hewitt) egy neves londoni zeneiskolában tanul, és a szabad szellemű, csupa tűz lány őrülten szerelmes brit barátjába, Ianbe (Paul Nicholls). Ian azonban csak a munkájának él, így még arra sincs ideje, hogy végiggondolja: ha nem törődik az érzelmeivel, és elhanyagolja barátnőjét, végleg elveszítheti. Amikor aztán Samanthát végzetes baleset éri, Ian végre ráébred, mit is jelentett számára a lány. Bárcsak elmondhatta volna neki... Vagy még nem késő? Egy különös csodának köszönhetően Ian lehetőséget kap, hogy újraélje a tragikus napot, és talán megváltoztassa a nekik rendelt sorsot.

 

Szemvillanás alatt - Film Mánia, november 5. csütörtök, 19.30h

A zabolátlan, merész és élénk képzelőerővel megáldott tinédzser Diana (Evan Rachel Wood) alig várja, hogy belevethesse magát a nagybetűs életbe, miközben legjobb barátnője, a visszafogott Maureen (Eva Amurri) egyre nagyobb aggodalommal figyeli kicsapongásait. A felnőtt, kertvárosi családanyaként élő Dianát (Uma Thurman) félelmek és kétségek gyötrik, ugyanis máig szörnyű emlék kísérti: egy tragikus végkimenetelű középiskolai lövöldözés, melynek során Maureennal élet és halál közötti döntéshelyzetbe kerülnek, mely mindörökre megváltoztatja jövőről szőtt álmaikat.

 

Hideghegy - Filmcafe, november 5. csütörtök, 21h

Ada kényelemben nevelkedett. Apja bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman a Hideghegyen született, ácsként dolgozik. Nem sokkal a polgárháború kitörése előtt megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, örök hűséget esküsznek egymásnak. A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Megelégeli az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé. Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert tudja, hogy Inman hazatér.

 

Alien 4.: Feltámad a halál - Moziverzum, november 5. csütörtök, 21h

Ripley életét áldozta a földönkívüli szörnyeteggel vívott küzdelemben. A testében azonban ott maradt az új élet csírája _ egy idegen lényé. Kétszáz esztendővel később, egy genetikai kísérletsorozat eredményeképpen, a tudósok életre keltik a hadnagyot. De nemcsak őt klónozták, hanem a benne lévő idegen királynőt is. Céljuk, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert". Ez olyannyira sikerül, hogy a kiszabadult szörnyetegek ellepik a támaszpontot. Ripley-re és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Call-ra vár a feladat, hogy megállítsák az idegeneket.

 

Hazárdjáték - Paramount Channel, november 5. csütörtök, 21h

Jim Bennett egy megbecsült, köztiszteletben álló egyetemi professzor, akinek van egy sötét titka, szenvedélyes szerencsejátékos. Amikor súlyos adósságba keveredik, sajátos üzletet köt, egy gengsztertől kér kölcsön, és az életét ajánlja fedezetnek. A férfi belép a tiltott, föld alatti világba, miközben az uzsorás Frank apai érdeklődéssel figyeli sorsának alakulását. Miközben Jim kapcsolata egyre jobban elmélyül az egyik diákjával, nagy kockázatot kell vállalnia, hogy kapjon egy új esélyt.

 

Invázió - Sony Movie Channel, november 5. csütörtök, 21h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos infulenzajárvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

A pusztító - AMC, november 5. csütörtök, 21h

Phoenix, Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

 

A vádlottak - RTL Spike, november 5. csütörtök, 21h

Jodie Foster Oscar-díjas alakítása Sarah Tobias, a szenvedélyesen független nő alakja, akit egy banda egy bárban megerőszakol. Sarah védőügyvédjével együtt a támadók nyomába ered, de meg kell találnia azokat a bámészkodókat is, akik végignézték a történteket, sőt tovább bátorították az elkövetőket. Sarah elkeseredetten küzd igazáért, harcában egyedül az ügyvédje a támasza.

 

A nagy Lebowski - Film Mánia, november 5. csütörtök, 23h

Jeff Lebowski (Jeff Bridges) egyetlen aranytörvénye az életben: élj és hagyj élni! Békésen lopja a napot, iszogatja kedvenc koktélját és döntögeti a rekordokat törzshelyének tekepályáján. Haverjai mind hasonlóan céltalan csodabogarak. Az idilli életet megzavarja két rosszarcú és modortalan gengszter, akik betörnek lakásába. A meglepett Lebowskit helyben hagyják és bepiszkítják kincset érő perzsaszőnyegét. Hősünk felkerekedik az igazi Lebowskihoz (David Huddleston), hogy tisztázza a félreértést és kártérítést kapjon. Az öreg milliomos névrokona viszont üzletet ajánl: szerezze vissza "elrabolt" ifjú feleségét.

 

141 perc a befejezetlen mondatból - Duna Tv, november 5. csütörtök, 23.15h

A monumentális, barokkos stílusú film a harmincas években játszódik. Parcen Nagy Lőrinc, a nagypolgári család fia szívesen van a munkások között. Gyakran felkeresi az egyik külvárosi kocsmát. Egy este munkáskülsejű férfi holttestébe botlik. Lőrinc apja öngyilkos lett, de annyi biztos, hogy halálát felesége és annak szeretője, Wavra tanár is előidézte. Egy dubrovniki út végleg kiábrándítja Lőrincet családi illúzióiból. Csepelen munkássztrájk van, Lőrinc együttérzéssel figyeli a munkásokat, de azok bizalmatlansága nem oldódik. Bár egy szerelem Évivel, az illegális pártmunkással végleg elfordítja Lőrincet osztályától, nem tud közelebb kerülni a munkásokhoz. A teljes bizalmatlanság légköre veszi körül… A filmet digitálisan, teljeskörűen felújított változatban láthatják a nézők.

 

A passió  - Paramount Channel, november 5. csütörtök, 23.25h

A passió című film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik. Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás, a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása és Jézus elítélése mellett dönt... Jézusnak átadják a keresztet és utasítják, hogy vigye végig Jeruzsálem utcáin, fel a Golgotára. A Golgota hegyén Jézust a keresztre szegezik és szembesülnie kell az utolsó kísértéssel: a félelemmel, hogy Atyja elhagyta. Sikerül leküzdenie a félelmet, Máriára, Szent Anyjára tekint és kimondja a szavakat, amelyeket csak ő érthet meg egészen: "Elvégeztetett." Aztán meghal: "A kezedbe ajánlom lelkemet." _ hangzik el. Halálának pillanatában a természet is gyászol: "a föld megindul, a kősziklák repedeznek".

 

Végjáték - SuperTV2, november 5. csütörtök, 00.25h

A Földet már többször megpróbálta leigázni egy kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj és nem kisebb a szándékuk, minthogy elpusztítsák az egész emberiséget. 70 évvel a kíméletlen háború után az emberek talán megtalálták szabadulásuk kulcsát Ender Wiggin (Asa Butterfield) személyében. A csendes, de annál különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos űrbázisra küldik, ahol hozzá hasonló tehetséges fiatalokból álló katonai csapatot képeznek ki. A vezetőség terve, hogy a szüleiktől, testvéreiktől elszakított gyerekekből egy olyan sereget formáljanak, akiket az idegenek elleni végső támadás során bevethetnek.Endert addig manipulálják, míg kegyetlen gyilkossá nem válik. Egy váratlan esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire és arra, hogy a körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz. De a remény még nem veszett ki belőle: saját eszközeivel akarja megmentheti családját és a Föld lakóit a félelmetes idegen fajjal szemben. De vajon ez elég lesz a végső összecsapásra?