David Attenborough is beszáll az otthoni oktatásba

A BBC-n keresztül fog földrajzot tanítani a koronavírus miatt az otthonukba szorult iskolás gyerekeknek.

A rendhagyó, livestream órák a BBC Bitesize Daily oktatósorozatának részét képezik (amit kifejezetten az otthoni oktatást kiegészítendő hoztak létre), a neves természetfilmes Élet a Földön és Az élő bolygó című sorozataiból is bemutatnak bennük részleteket, és a Föld térképének változására és az állatok viselkedésére fókuszálnak majd.

A BBC Bitesize Daily című sorozata 14 héten át tart, és az ígéret szerint Attenborough-n kívül olyan sztárok tartanak még órákat a keretében, mint Jodie Whittaker, a Doctor Who sztárja, a One Direction zenésze, Liam Payne vagy a többek közt az Eastenders című szappanoperából ismert Danny Dyer – de lesznek politikusok és professzorok is.

Forrás: Tim P. Whitby / Getty Images

 

David Attenborough legújabb alkotását, az A Life on Our Planet című egész estés dokumentumfilmet egyébként április 16-án mutatták volna be. A londoni Royal Albert Hall hangversenyteremben lett volna a premiervetítés, ami azonban a koronavírus miatt elmaradt. A film a természetfilmes és környezetvédő szakember tanúságtétele Földünk állapotáról.

„Megígértük, hogy a BBC ott lesz az emberek mellett a krízis idején, és ezt be is tartjuk. Alapvető fontosságú, hogy minden gyerek folytathassa a tanulmányait.

Ezek a leckék pedig, amiket közvetítünk, nemcsak az oktatást, de ugyanakkor a szórakozást is biztosítják”

– nyilatkozta Alice Webb, a BBC illetékes részlegének (Children’s & Education) az igazgatója.


(via NME)