David Lynch végre beszélt arról, hogy lesz-e folytatása a Twin Peaksnek

Skype-on válaszolt a kérdésekre a Belgrádban megrendezett fotókiállításán.

A legnagyobb rajongói oldal, a Welcome (back) to Twin Peaks számolt be arról, hogy Small Stories, azaz Apró történetek címmel nyílt fotókiállítása David Lynch-nek a Belgrádi Kulturális Központban (Kulturni Centar Beograd), ahol bár személyesen nem tudott megjelenni, de Skype-on köszöntötte a rajongóit. Egyúttal beszélt a Twin Peaksről is,  a sokkoló finálé óta először. 

A rajongók Audrey Horn sorsát szerették volna megtudakolni, ami az új évad egyik legzavarbaejtőbb rejtélye maradt. Lynch nem árulta el, a nézőre bízta a választ. 

Az történt, ami szerinted történt. Egy csomó dolog az életben is csak úgy megtörténik, és nekünk kell levonni a következtetést. Például amikor elolvasol egy olyan könyvet, aminek a végén számos kérdés megválaszolatlanul marad, és beszélnél azokról az íróval, de már évszázadok óta halott.

A folytatás lehetőségéről is beszélt. Meglepő, hogy nem zárkózik el előle, bár ha lehetőséget kapna, évekig kellene várnunk rá. Ez a harmadik évad is az írással és a forgatással együtt összesen négy és félig készült.

Persze a folytatás azon is múlik, hogy a Showtime-nak, esetleg egy másik csatornának megéri-e, ugyanis hiába beszélünk rengeteget a Twin Peaksről, sajnos szerényen nézték. Ami valamelyest érthető, hiszen Lynch egy egészen különleges ínyencséget tett elénk, és szembement nagyjából mindennel, durván kibillentve a nézőket a komfortzónájukból. Persze kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán folytatni a sorozatot? Kőkemény gyomrost kaptunk az utolsó percekben, de talán jobb így hagyni, hiszen annyira zseniális volt az évad, hogy komoly kihívás lenne ezt a színvonalat hozni.