De ki az a Ben Foster?

Az egyik kedvenc színészünk mindig dühös, kiszámíthatatlan karaktereket alakít, és pályáját furcsa és/vagy agresszív tinik eljátszásával kezdte. Ezekből a filmjeiből fut több is a hétvégén.

Péntek: 11:14 (2003)

Aki az Alpha Dog, a Börtönvonat Yumába szikár, csupa ideg sztárját keresi a filmben, az elsőre nem fogja itt kiszúrni Ben Fostert, de annyit segítünk, hogy középhosszú, sötétbarna haja és zöld-fehér pólója van, Eddie-nek hívják és valami nagyon-nagyon kellemetlen dolog történik vele, olyasmi, amit egyetlen férfi sem akar átélni. Eddie és két haverja egy kisvárosban randalíroznak és azzal szórakoznak, hogy mindenfélét kidobálnak a kisteherautójukból, amivel iszonyőú kavarodást okoznak. A több szálon futó, csavaros történetben persze nem csak ők kavarnak be, hanem egy pénzéhes csaj, aki terhesnek hazudja magát, egy srác, aki a saját kisboltját akarja kirabolni, és egy pasas, aki azt hiszi, elütött valakit, pedig dehogy. Apró gyöngyszeme ez a fekete humorú film, vagy, ahogy fantyoyo hozzászólónk írta kommentjében: „kellemesen nagy baromság volt, némi stop shop, mistery train és blöff áthallásokkal.”

Ben Foster

Szombat: A megtorló (2004)

Ha valaki jól ismeri a Marvel képregényeit, az kapásból tudja, ki az a Spacker Dave, aki Frank Castle jó barátja és szövetségese a The Punisher füzetekben. A csupa piercinggel és biztosítótűvel kidekorált srác, akinek a nevében a Spacker kábé gyogyóst jelent – képünkön mellékeljük a képregény eredetit is – azután bukkan fel, hogy a gonoszok kiirtják Castle családját, és a sebesült főhős egy lepukkant bérházban húzza meg. Foster itt is középhosszú hajjal játszik, de sejtésünk szerint már saját hajszínével – és nagyon csúnyán megkínozzák a gonoszt alakító John Travolta emberei, de ő nem beszél. Bár Thomas Jane remek választás volt a főszerepre, A megtorló még a nagy képregény feldolgozás őrület előtt jelent meg – készülő remake-je, amelyben a The Walking Deadből ismert Jon Bernthal lesz a címszereplő.  

Ben Foster - A megtorló

Vasárnap: Túszjátszma (Túszdráma) (2005)

Ben Foster hétvégi filmjeinek közös jellemzője a középhosszú haj, ami ezúttal egészen sötét, talán fekete, ahogy az által játszott karakternek is sötét a lelke. Konkrétan egy pszichopata gyilkosról van szó, aki két haverjával egy rosszul sikerült betörés után túszul ejti a házban élő családot, nem tudván, hogy az apa egy bűnszervezet pénzét mossa tisztára. Lesznek is gondok, problémák és csavarok, és mindezt a megcsömörlött túsztárgyaló Bruce Willisnek lesz muszáj rendbe tennie. Muszáj, mert az érintett bűnbanda az ő családját tartja fogva, de a Foster által játszott idióta, de társaira és mindenkire egyformán veszélyes srác rendre megnehezíti a dolgát. Ám neki is van gyenge pontja: az első pillanattól fogva vonzódik a túszul ejtett család tinilányához. 

Ben Foster