Egészen elképesztő lesz az élőszereplős Star Wars-sorozat!

Nem csoda: a Mandaloriain olyan Marvel-filmes veteránok dolgoztak, mint Jon Favreau és Taika Waititi!

A hétvégén Chicagóban megrendezett Star Wars Celebrationön elég sok konkrétumot elárult végre a Disney és a Lucasfilm vezetősége a Disney+ streamszolgáltatón novemberben debütáló The Mandalorian című tévésorozatról. Többek között azt, hogy a történet 5 évvel A Jedi visszatér eseményei után fog játszódni, és a Trónok harca sztárja, Pedro Pascal valóban a címszereplő pisztolyhős lesz, aki hasonló sisakot fog hordani, mint a Star Wars-filmek két legendás fejvadásza, Jango Fett és Boba Fett. 

Pascal egyébként elmesélte a dzsemborin, hogy maga is nagy Star Wars-rajongó, és igazából bármit, akár egy űrrovart is eljátszott volna, amikor felhívták, hogy lenne itt egy szerep egy sorozatban – azt már csak a helyszínen tudta meg a kreatív vezetőktől, hogy a főszerepre nézték ki! Ezt a sorozatot ugyanis olyan hollywoodi veteránok jegyzik, mint Jon Favreau, a színészből lett kultrendező (Vasember 1-2), Taika Waititi, az új-zélandi rendező-fenegyerek (Thor: Ragnarök, Hétköznapi vámpírok), Dave Filoni, a veterán Star Wars guru (Klónok háborúja, Rebels, Resistance) valamint Bryce Dallas Howard színésznő, aki ezúttal rendezni is fog aki korábban (Terminator, Jurassic World 1-2). A Celebration The Mandalorian-blokkjában az alábbi videót vetítette le a Lucasfilm:

De van már egy egész jó trailer is, igaz, csak kamerás változatban:

A sorozatban a főszereplő fejvadász a Birodalom bukása után, de még az Első Rend felemelkedése előtt a galaxis peremén, egy korábban még egy filmben sem látott szektorban akar elintézni néhány személyes ügyet azokban a csillagrendszerekben, amelyek már nem tartoznak az Új Köztársaság közvetlen fennhatósága alá. Az alkotók egyébként azt is elmondták: a sorozat ihletője a rajongók által megvetett Holiday Special tévéfilmben látott, óriásgyíkon lovagló proto-Boba Fett volt. (via Geektyrant)