Egy kis vidámságot kérünk!

Mindent szürkének látunk, nem jön ki a lépés, kalapál a szomszéd és úgy általában minden rossz? Nézzünk vígjátékokat! Nézzünk JÓ vígjátékokat.

Péntek: Terhes társaság (2010)

Robert Downey Jr. alapjáraton is vicces, főleg akkor, ha eljátssza, hogy morcos, is itt a teljes filmet végigpuffoghatja, mert oka van rá. Egyrészt, mert megkapta partnernek a csodabogár Zach Galifianakist a Másnaposokból, másrészt, mert karakterének minden oka megvan rá. Mert a Galifianakis által játszott balfék pasas miatt leszedik a repülőgépről, majd vele kell együtt utaznia, ami katasztrófák egész sorát képes generálni, de olyasmiket, amiket még a profi forgatókönyvírók is csak valamilyen szeren tudnak kitalálni. A lényeg a lényeg, Downey Jr. és bozontos szakállas partnere nagyszerű páros, még akkor is, ha Galifianakis pontosan ugyanazt játssza, mint mindig.

Szombat: Rendes fickók (2016)

A pályáját színészként kezdő, majd forgatókönyvíróként folytató Shane Black napjaink legszórakoztatóbb rendezője, és ezt reméljük a Predator - A ragadozóban is bebizonyítja, de amíg azt bemutatják, vigasztalódjunk előző munkájával, amely egyrészt a klasszikus Los Angeles-i magánszimat filmek paródiája – és tisztelgés is a műfaj előtt -, másrészt egy harsány, fordulatos és baromi vicces, sőt, meglepő vígjáték. Ahol ráadásul nem is egy, de két tökös és nagypofájú magánnyomozó kalandjait követhetjük. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény (Russell Crowe), a másik meg a világ leggázabb detektívje (Ryan Gosling), és ezt a saját, nála sokkal érettebb kislánya mondja rá. Egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...

Vasárnap: Kecskebűvölők (2009)

Amikor először láttam, akkor sem tudtam igazából, miről szól Grant Heslov filmje, de akkor is baromira élveztem, mert teljesen hibbant és őrült az egész, ráadásul teli van pakolva a legjobb színészekkel. A lényeg, hogy egy szemfüles újságíró nagy sztorira bukkan, amikor találkozik az amerikai hadsereg egyik különleges, kísérleti egységének katonájával. Nem, nem egy zöldsapkással, egy rangerrel vagy más gyilkológéppel, hanem az "Első Föld Zászlóalj" emberével, aki azt állítja, ők mind paranormális képességekkel rendelkező emberek, akik képesek az ellenség gondolataiban olvasni, falakon áthatolni, sőt, a szimpla tekintetükkel meg tudnak ölni akár egy kecskét is. Ami teljes képtelenség, de egy sor befolyásos ember hisz benne. George Clooney , Ewan McGregor, Jeff Bridges és az ekkor még nem kegyvesztett Kevin Spacey gondoskodik arról, hogy az őrületben legyen némi rendszer – és nagyon jól csinálják!