Életet mentett a Sherlock sztárja

Benedict Cumberbatch egy utcán megtámadott biciklis futárt védett meg nem kevesebb, mint négy támadójától.

A jelek szerint a brit színész nemcsak a Doctor Strange-ben és más Marvel-filmekben játszik szuperhőst, hanem a civil életben is igazi hős – viselkedése legalábbis erre enged következtetni. A 41 éves sztár épp egy Uberben ült a feleségével, Sophie Hunter színházi rendező-drámaíróval Londonban, amikor arra lett figyelmes, hogy négy rabló fog közre az utcán egy ételszállító biciklis futárt, akit egy italos palackkal fejbe is vágtak.

Forrás: Joe Maher / Getty Images

 

Cumberbatch ekkor „hagyjátok békén” felkiáltással kirobbant a kocsiból, odarohant az áldozathoz, akinek támadói a színész határozott fellépésének hatására le is léptek. Ennek köszönhetően a futár szerencsére megúszta komolyabb sérülések nélkül a dolgot. Az eset további érdekessége, hogy a Baker Street közelében történt: ez az az utca, ahol a Cumberbatch által híres sorozatában alakított Sherlock Holmes is tevékenykedett a sztori szerint.

Benedict Cumberbatch feleségével, Sophie Hunterrel. Forrás: Joe Maher / Getty Images

 

Az angol lapoknak sikerült megszólaltatniuk az Uber-sofőrt és magát Benedict Cumberbatchet is. Előbbi azt mesélte, csak akkor jött rá, micsoda hírességek utaztak a kocsijában, amikor a színész kiugrott az autójából, és elrángatta a támadókat. „Totál szürreális volt az egész.

Itt volt Sherlock Holmes, megküzdött négy rablóval, csak egy saroknyira a Baker Streettől”

– mondta Manuel Dias, aki egyébként szintén segített elüldözni a támadókat, miután Cumberbatch közbelépett. „Egyszerűen meg kellett tennem” – tette hozzá a történtekhez maga a sztár.


(via IndieWire)