Elkaszálták az egyik Trónok harca előzménysorozatot

Nagyjából egy időben érkezett a hír, hogy miközben a Targaryenekről szóló House of the Dragon zöld utat kapott, a Naomi Watts főszereplésével készült, ötezer évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó The Long Night nem fog elkészülni.

Korábban többször is írtunk róla, hogy Naomi Watts, Miranda Richardson, Jamie Campbell Bower és még sokan mások szereplésével készül előzménysorozat a Trónok harcához, ami nem kevesebb, mint ötezer évvel a westerosi történések előtt játszódik. George R.R. Martin és a projektben szereplő néhány színész azt is elkottyantotta, hogy a széria a The Long Night munkacímen fut.

A Deadline azonban most kiderítette, hogy az előzménysorozat sztárjait és készítőit arról értesítették, hogy az HBO a már elkészült pilot epizód megtekintése után nem fogja berendelni a szériát. A csatornánál egyelőre nem erősítették meg az értesülést, de gyanús, hogy a projekt IMDb adatlapján az szerepel, hogy még az idén elindul, hivatalos premierdátumot viszont még nem kommunikáltak, pedig már nincs olyan sok hátra az évből.

A The Long Nightban állítólag az Éjkirály is felbukkant volna. Forrás: HBO

 

Az HBO egyébként most jelentette be hivatalosan azt, amit már szeptember közepe óta tudni, hogy berendelték azt az előzménysorozatot, ami 300 évvel a Trónok harca történései előtt játszódik, és a Targaryen házról mesél. A House of the Dragon címre hallgató széria a Trónok harca-szerző George R.R. Martin Fire & Blood (Tűz és vér) című könyvei alapján készül, és már megvan a legtöbb fontos alkotója (ötletgazda, showrunner, executive producer) – erről itt írtunk részletesebben.

A The Long Nightnak, pontosabban hivatalosan az Untitled Game of Thrones Prequelnek Jane Goldman (Csillagpor, Ha/Ver, X-Men: Az elsők, Kingsman, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei) és maga Martin voltak az ötletgazdái, forgatókönyvírói és executive producerei, és Goldman lett volna a showrunner is. Az elmúlt évek során egyébként összesen öt Trónok harca előzményszériát ígértek az HBO-nál, de akkor a dolgok jelenlegi állása szerint könnyen lehet, hogy nem mindegyik fog megvalósulni. Még az is lehet, hogy a csatornánál azért lettek kevésbé lelkesek és ilyen óvatosak, mert a Trónok harca utolsó évada hatalmas elégedetlenséget váltott ki a rajongók körében.


(via Variety)