Eltöltenél egy hetet Margot Robbie-val és Leonardo DiCaprióval?

Most megteheted! A Suicide Squad mellett a Djangót és a Kapj el, ha tudsz!-ot is vetíti a héten a tévé.

Leonardo DiCaprio és Margot Robbie napjaink legfelkapottabb sztárjai közé tartoznak. DiCaprio persze nagyjából a Titanic óta A-kategóriás színésznek számít, de közös filmjük, a 2013-as A Wall Street farkasa óta már Margot Robbie-t is elhalmozzák jobbnál jobb szerepekkel. Mit láthatunk a két sztártól a héten a tévében?

Hétfő: Suicide Squad - Öngyilkos osztag

A Warner szuperhősfilmjei sajnos a mai napig a rivális Marvel-Disney cégcsoport blockbusterei mögött kullognak. Ha bevételben már nem is, vagányságban egyelőre mindenképpen. A 2016-os Suicide Squad alapötlete, a jó ügyért harcoló gonoszokkal nem lett volna rossz, de a sok bárgyú karakter között egyedül Margot Robbie Harley Quinnje és Will Smith cinikus zsoldosa, Deathshot ért valamit, így ők akár saját filmet is kaphatnak idővel. A többiek viszont eléggé felejthető alakítás nyújtottak – ide értve az új Jokert, Jared Letót is.

A filmben egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S. összefogdosta a gonosz szuperhősök leggonoszabbjait, és különleges börtönökben helyezte el őket. A raboknak szabadságukért cserébe szolgálatot kell vállalniuk: a gonoszok kénytelenek jót cselekedni. Létrejön az Öngyilkos Osztag, amely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már nagy bajban van, és mindenki csak reménykedhet, hogy tényleg a jó oldalon állnak.

Kedd: Kapj el, ha tudsz!

Két ismert sztár látványos kergetőzése a filmvásznon nézők millióit húzza be a mozikba – gondoljunk csak a Szemtől szemben Al Pacino-Robert De Niro-párosára, az Ál/Arcban arcot cserélt Travoltára és Nicolas Cage-re vagy a most 25 éves Pusztítóra, amiben Stallone üldözte Wesley Snipest.

A filmben DiCaprio alakítja a szélhámosok nagymesterét, a valóságban létező Frank W. Abagnale-t, aki dolgozott orvosként, ügyvédként és egy nagy légitársaság másodpilótájaként, de briliáns csekkhamisító is volt, ami miatt az FBI-nak is feltűnt a mesterkedése. Tom Hanks egy Carl Hanratty nevű nyomozót alakít a filmben, akit szintén valós személy ihletett: egy Joe Shea nevű FBI-ügynök, akinek tényleg az volt a feladata, hogy elkapja Franket, és a törvény színe elé vigye a mesterbűnözőt. Csakhogy ő mindig egy (vagy inkább kettő) lépéssel az FBI előtt járt.

Szerda: Elefánt hercegnő

Margot Robbie A Wall Street farkasa előtt nem volt túl ismert, legfeljebb a sorozatrajongók számára. Szerepelt többek között a Pan Amban és a Neighboursban is, sőt, már 18 évesen bekerült az Elefánt hercegnő stábjába. Két epizódban is volt az a varázspillangó, akit egy ravasz mágus emberré változtatott, hogy tegyen jól keresztbe a főszereplő tinilánynak, Alexandrának.

A 2008-tól 2009-ig futó sorozatban ugyanis egy tipikus unalmas amerikai kisvárosban élő, teljesen átlagos tinilányról kiderül, hogy valójában ő az összekötő kapocs a Föld és egy mágikus, indiai mitológiai alakokkal teli világ között – és ez bizony nem kevés bonyodalmat szül.

Csütörtök: Django elszabadul

Quentin Tarantino régen többek között annak volt az utánozhatatlan nagymestere, hogy a filmjeiben olyan egyszer már befutott, de azóta elfeledett sztárokat emelt vissza kultstátuszba, mint Travolta, Pam Grier, Kurt Russell, vagy az Ausztriában és Németországban már régóta ismert Christoph Waltz. Egy ideje viszont már inkább abból űz sportot, hogy a legfelkapottabb, A-kategóriás hollywoodi hírességeket igazolja le az őrült filmjeihez: lásd Brad Pitt vendégszereplését a Becstelen brigantykban vagy Leonardo DiCapriót a Djangóban (a két színész ráadásul együtt szerepel a legújabb Tarantino-filmben, a Once Upon a Time in Hollywoodban is). 

A Django elszabadul ugyanúgy Tarantino tisztelgése a kedvenc filmjei előtt, mint minden korábbi alkotása. Leginkább persze két zsánert gyúrt össze benne: a kegyetlen és mocskos spagettiwesterneket (maga az eredeti Django, Franco Nero is felbukkan a filmben!) valamint a '70-es évek akciódús, szatirikus blaxploitation filmjeit, ahol mindig a keményöklű, mikrofonfrizurás fekete főhős győzött. A Django elszabadulban egy agyafúrt vadnyugati fejvadász (Christoph Waltz) egy felszabadított rabszolga, a címbéli Django (Jamie Foxx) segítségével az 1860-as évek Amerikájában küzdött meg egy szadista déli ültetvényessel, akit DiCaprio ijesztően jól játszott el.

Péntek: New York bandái

Martin Scorsese az ezredfordulón úgy döntött, Robert De Niro helyett Leonardo DiCaprio lesz ezentúl a kedvenc színésze, aki minden filmjében főszerepet kap majd. A gyümölcsöző munkakapcsolat a 2002-es New York bandáival indult el, aztán az Aviátorral, A téglával, a Viharszigettel és A Wall Street farkasával folytatódott. És korántsem ért még véget, mert a Rooseveltről és az FBI-igazgató J. Edgar Hooverről is együtt forgatnak filmet.

A New York bandái című filmje az 1860-as évek Manhattanjében játszódik, azokban az időkben, amikor még a torokmetszők, verőlegények és egyéb bűnözők is zakót meg cilindert hordtak. A filmben rivális bűnbandák vívják háborújukat az utcák feletti hatalomért, ebbe a véres forrongásba csöppen bele 15 évnyi javítóintézet után a konok Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), aki bosszút akar állni a kegyetlen bandavezéren, Hentes Billen (Daniel Day-Lewis), aki 15 évvel korábban a fiú szeme láttára ölte meg az édesapját (Liam Neeson).