Ételt lopott és sátorban aludt a Trónok harca sztárja, mielőtt megkapta volna a Véreb szerepét

Rory McCann leforgatott Izlandon egy vikinges filmet, aztán nem hívták sehová. 11 hónapig nomád körülmények közt tengett-lengett a szigetországban.

December 2-án jön ki dvd-n és bluray-en a teljes Trónok harca tévésorozat. A gyűjteményes kiadás lemezein lesz egy érdekes dokumentumfilm is Game of Thrones Reunion Special címmel, ebből mesélt most el egy keserédes sztorit a sorozat egyik sztárja, a Sandor Clegane-t, azaz a Vérebet 8 évadon át alakító Rory McCann. Az igen jellegzetes fizimiskájú, 50 éves skót színészre a kultikus HBO-sorozat előtt eléggé rájárt a rúd: miután Izlandon 2005-ben leforgatta a Beowulf - A hős és a szörnyeteg című filmet Gerald Butlerrel, nem kapott újabb szerepajánlatokat, így majdnem egy évre(!), egészen pontosan 11 hónapra a szigetországban rekedt.

McCann így emlékezett vissza ezekre az időkre Conan O'Brien talkshow-jában:

Sátorban laktam. Szó szerint egy sátorban. És néha ételt loptam. Végül megkaptam a szerepet [a Trónok harcában], rendeztem a soraimat, és csakhamar már egy szép kocsit vezettem. Benne voltam a világ legnagyobb és legjobb tévésorozatában! Lám, ennyire forgandó a szerencse. Csodálatos! Később aztán sikerült visszautaznom Izlandra is, hogy rendezzem a könyvtári tartozásomat.

A sztár a Daily Record számára is tartogatott érdekességeket az izlandi hontalanságával kapcsolatban:

Nem akadt semmiféle színészi munka akkortájt. Szóltam az ügynökömnek, hogy mindenképp hívjon, ha van valami. De nem hívott. Én meg maradtam. Jött a tél, és néhány helybéli azt mondta, én vagyok az egyetlen ember az egész szigeten, aki egy sátorban tengődik. Segítettek találni egy házat, és még ácsmunkát is szereztek nekem.

(via Independent)