Ez a TV2-s műsor elérte az agyhalál mélypontját

A Mutasd a hangod! a legindokolatlanabb tévés produkció az elmúlt években.

Minden előítélet nélkül ültem le megnézni a TV2 új műsorát, a hétvégi szuperprodukciós dömpingbe betolt "éneklős" valamit. Annyit azért sejtettem, hogy ez is csak azért jött létre, hogy egy újabb RTL ellen épített csillagromboló legyen az éterben. Hiába mondja azt Stohl András a felkonfban, hogy itt az EGÉSZ ORSZÁG SZÓRAKOZTATÁSA a cél, én inkább azt hiszem, hogy itt a nézettségi verseny megnyerése a feladat. 

Forrás: TV2 Play

 

A műsor címe alapján arra a következtetésre lehetett jutni, hogy ez valami koppintása lesz a Voice-nak. Láttunk már ilyet, amikor egyszerre ment A Fal és A Piramis - Az eredeti ( visítva nevetek - a szerző.) Nem is lehetett volna ennél nagyobbat tévedni. Ez inkább a Maszkos énekes ultra gagyi, valamint a kelleténél sokkal többször kifacsart és túlbonyolított verziója. 

Ott kezdődik az egész, hogy vannak az énekesek, akik közül nem mindenki tud jól énekelni. A szürreális utazás ott vesz igazán magas fordulatszámot, amikor kiderül, hogy ezeknek az énekeseknek nincs is nevük, hanem a foglalkozásuk, hobbijuk szerint identifikálják, karakterizálják őket. Van az esküvőszervező, a gamer, a falmászó, a filmes asszisztens és a pincér például. Ezek közül kell kitalálni, hogy ki énekel jól. Illetve azt, hogy ki az, aki szarul énekel. De hogyan lehet ezt kideríteni? Jogos a kérdés. Amikor elsőre kiválasztják valamelyiküket, akkor egy előre felénekelt dalra tátognak. Ebből a tátogásból meg a színpadi mozgásból kellene rájönni, hogy ki az imposztor, aki csak azt hazudja, hogy jó a hangja. 

Forrás: TV2 Play

 

Szerencsére van egy sokat látott celeb brigádunk: Liptai Claudia, Hargitai Bea, Papp Szabi, Rákóczi Feri és Molnár Ferenc Caramel. Amikor az "énekesek" nem énekelnek, akkor állnak egy helyben, totál mozdulatlanul és olyan szikla, kifejezéstelen arccal, mint Steven Seagal bármikor. Ezzel érzékeltetik, hogy ők egy (számítógépes) játék karakterei csupán, akik csak a megfelelő utasításra képesek cselekedni. A mai fiatalok erre mondják azt, hogy NPC-k. A celebek hozzák a formájukat: össze-vissza beszélnek, próbálnak viccesek lenni, de az egész mater fejtegetés attól igazán kínos, hogy közben egy látszólag élettelen, még a nevétől is megfosztott emberre mutogatva próbálnak viccesek lenni. De sikerül? Nem. Egy ponton Liptai Claudia meg is jegyezte, hogy vagy ezek a karakterek nagyon profik, hogy így bírják röhögés nélkül, vagy ennyire rohadtul nem vicces, amit ők csinálnak jó pénzért a "zsűri" székben. (Utóbbi.)

Forrás: TV2 Play

Még kész szerencse, hogy amúgy ennek a "zsűrinek" azon túl nincs szerepe, hogy húzza az adásidőt és beszélő biodíszletként ott legyen és azt a látszatot keltse, hogy ez valami szuper, elképesztő, fantasztikus showműsor. 

A mindenen kényszeresen, izomból röhögő Stohl mellett ott áll két civil, akik azért jöttek, hogy pénzt nyerjenek. A celebek azért vannak betéve (feleslegesen), mert segítenek nyomozni. Elvileg az ő feladatuk kideríteni, hogy ki az, aki nem csak tátog a dalok alatt. Ezek az emberek sem innen jutnak majd egyenes ágon a televíziózás Hall of Fame-jébe. 15 perc hírnév nem sok, de itt annyit se kapnak. 

Forrás: TV2 Play

 

A minden elemében borzasztó műsornak egy pozitívuma azért mégis akad, hogy szerencsére csak nettó 1 órát vesz el az ember életéből. És legalább itt nincs az a habosra vert (mű)balhé, mint a Sztárban Sztár leszek!-ben. 

Sztárban Sztár leszek: Majka szájából csak úgy röpködtek a b*szdmegek

A vasárnap esti műsorban eldőlt, kik jutottak be a jelentkezők közül a tehetségkutató műsor élő show-jába. A zsűri tagjai nem finomkodtak.

Tovább