Ezek a legjobb filmek vasárnap a tévében, reggeltől estig

Tessék válogatni, van bőven!

Végtelen történet - AMC, február 28. vasárnap, 11h

Bastiannak nem könnyű az élete. Édesanyja meghalt, az apja pedig állandóan azzal gyötri, hogy rosszul tanul és folyton álmodozik. A fiú egy szép napon besétál a könyvesboltba, ahol rábukkan egy érdekesnek látszó könyvre. Lenyűgözi Fantázia császárnőjének története. Az uralkodónő egyre gyengébb, mert birodalma veszélybe került, mind nagyobb területet pusztít el a Semmi. A császárnő úgy érzi, országa addig van biztonságban, ameddig ő él. Ahhoz azonban, hogy életben maradjon, szüksége van egy különleges, fantáziatlanság és reménytelen álmodozás elleni gyógyírra, s ezt a gyógyírt kell Atreju-nak elhoznia. Bastian annyira átéli az eseményeket, hogy egyszer csak ott találja magát Fantázia kellős közepén.

 

Kémjátszma - Filmcafe, február 28. vasárnap, 13.10h

Volt idő, amikor Nathan Muir CIA-ügynök és a tanítványa, Tom Bishop elválaszthatatlanok voltak. Együtt járták a világot Vietnamtól Bejrútig egy olyan szakmában, amely veszéllyel és bizonytalansággal teli. De ez sok évvel ezelőtt volt. Muir az utolsó napját tölti a nyugdíj előtt, amikor megtudja, hogy Bishopot kémkedés vádjával bebörtönözték Pekingben, és huszonnégy óra múlva kivégzik, hacsak nem történik valami csoda. Megdöbbenésére a felettesei sorsára hagyják a fickót, nem akarnak egy nemzetközi konfliktust kockáztatni miatta. Miközben Bishop ideje egyre fogy, Muir belevág élete legveszélyesebb akciójába.

 

Twister - TV2, február 28. vasárnap, 15.30h

Oklahomában az utóbbi ötven év legnagyobb vihara készülődik, melyben több tornádó fog lecsapni. Erre a viharra várt a két rivális tudóscsoport, akik most akarják beírni nevüket a tudósok nagykönyvébe.

 

A tehetség - SuperTV2, február 28. vasárnap, 16h

A hétéves Mary matematikai zseni, nagy jövő előtt áll. Ám úgy tűnik, Frank Adler mellett erre semmi esélye. A férfi Floridában, egy tengerparti városban neveli az unokahúgát, mióta annak édesanyja önkezével vetett véget életének. Ő is őstehetség volt a számolás terén, de nem bírta az ezzel járó feszültséget. Frank azt szeretné, ha Mary-nek boldog és felhőtlen gyerekkora lenne, ellentétben Frank anyjával, Evelynnel, aki harcba száll a kislány felügyeletéért, hogy kibontakoztassa tehetségét.

 

Furcsa pár 2. - Paramount Network, február 28. vasárnap, 16.30h

A furcsa pár visszatér! Felix és Oscar immár három évtizeddel öregebben, de még mindig az ifjonti hévvel másznak egymás meggyengült idegeire, miközben autóval együtt igyekeznek egy vidéki kisvárosba, ahol "lemenőik" _ Felix lánya és Oscar fia _ éppen jóvátehetetlen baklövésre készülődnek: arra, hogy egybekeljenek.

 

Bosszúállók: Végtelen háború - RTL Klub, február 28. vasárnap, 20h

Thanos minden idők legnagyobb fenyegetését jelenti az univerzumra. Arra készül, hogy a végtelen kövek segítségével a felére csökkenti az élők számát. Benner megszökik, és értesíti a Bosszúállókat a veszélyrôl. Stark (Robert Downey Jr.) összehívja a csapatot, míg Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) az Időkővel a megoldást keresi. Gamora (Zoe Saldana) és a Galaxis őrzői rátalálnak Thorra (Chris Hemsworth) Asgard maradványai közt. Hamarosan megértik, hogy egyetlen esélyük, ha összefognak és megakadályozzák, hogy Thanos megszerezze mind a hat végtelen követ.

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Sony Movie Channel, február 28. vasárnap, 21h

A valós történet alapján készült drámai és fordulatos filmben Joe Pistone (Johnny Depp), FBI ügynök _ feleségét (Anne Heche) hátrahagyva _ Donnie Brasco néven épül be az alvilágba. A fiatal és eszes Pistone ékszeres fenegyerekként szivárog be a rettegett maffia soraiba, ahol sikerül elnyernie Lefty Ruggiero (Al Pacino), az öregedő, ám világéletében kisstílű maffiózó bizalmát. Lefty hűséges barátként bánik vele, épp ezért Donnie-nak egyre nehezebb pusztán célszemélyként tekinteni az öregre. Amikor egyre közelebb kerül a "Család" nagykutyáihoz, olykor át-át lépi a szövetségi ügynököt a bűnözőtől elválasztó, láthatatlan határvonalat. Eközben tisztában van azzal is, hogy küldetésével Lefty-t a biztos halálba vezeti… Sőt, e felkavaró, szokatlan barátság akár mindkettejük számára is végzetes lehet…

 

Túszharc - Viasat6, február 28. vasárnap, 21h

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal.

 

Véres gyémánt - RTL+, február 28. vasárnap, 21h

Solomon (Djimon Hounsou), akit elválasztanak a családjától és arra kényszerítenek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit élete kockáztatásával elrejt, hogy az érte kapott pénzzel megmentse a családját. Archer (Leonardo DiCaprio), az exzsoldos tudomást szerez a kincsről és Mady Bowen (Jennifer Connelly) újságírónő közvetítésével Solomon mellé szegődik abban a reményben, hogy a kincs sikeres értékesítésével ő is jól jár és végre elhagyhatja Afrikát. A két ember sorsa végzetesen összefonódik az életveszélyes vállalkozás során.

 

A boldogság sosem jár egyedül - M2, február 28. vasárnap, 21.10h

Sacha-t három dolog élteti: a barátai, a zongorája és a bulizás. Éjszakánként egy jazz klubban játszik, az estéket pedig szemrevaló nőkkel zárja agglegénylakásában. Charlotte-nak három gyermeke van, egy jól menő munkája, no meg két exférje. Életébe már csak a szerelem nem fér bele. Sacha és Charlotte annyira különböznek egymástól, hogy megismerkedniük sem volna szabad, ám a sors máshogy egyengeti útjukat. Amikor Charlotte egy esős délutánon belebotlik Sacha-ba, azonnal megváltozik az életük. Találkozásuk szerelem első látásra. De vajon van-e hely gyerekek számára is a szerelemben?

 

A Profi - Duna Tv, február 28. vasárnap, 21.20h

Josselin Beaumont-ot azzal a titkos megbízással küldik Malagavayba, hogy ölje meg a köztársaság elnökét, a diktátor Yala ezredest. A politikai helyzet azonban megváltozik és a francia kormány érdekei úgy kívánják, hogy inkább feladják Beaumont-ot. Bár az elnök nem végezteti ki, fegyenctáborba viteti, ahol iszonyú megpróbáltatások várnak rá. Két év elteltével azonban sikerül megszöknie. Visszatér Párizsba, hogy küldetését eltántoríthatatlanul befejezze, amikor Yala ezredes három napra a francia fővárosba érkezik. Bár Rosen felügyelő és Eduard százados minden eszközzel próbálja megakadályozni a merényletet, Beaumont állandóan kicsúszik a kezükből. Egy lépéssel mindig előttük jár.

 

Saját szavak - Prime, február 28. vasárnap, 23h

Erin Gruwell 23 éves, ambíciózus kezdő tanárnő. Első munkája az egyik leghírhedtebb kaliforniai középiskolába szólítja, ahol egy "taníthatatlannak" bélyegzett osztályt bíznak rá. Ennek ellenére ő bízik benne, hogy ki tudja hozni a legjobbat a tanítványaiból. Törekvéseit, nem meglepő módon, értetlenség és ellenséges érzelmek fogadják, de félelmet nem ismerő eltökéltsége segít neki abban, hogy megtalálja a közös hangot az osztállyal. Amikor a Holocaust irodalmáról beszél a srácoknak, megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a többség még csak nem is hallott a több mint fél évszázaddal ezelőtti tragikus eseményekről. Előadásai pedig a történelemnek erről a borzalmas időszakáról végre felnyitják tanulói szemét. Az erőszakról, igazságtalanságról és intoleranciáról szóló történetei segítenek nekik meglátni a párhuzamokat saját életükkel, és arra ösztönzik őket, hogy megpróbáljanak kiutat találni nyomorúságos környezetükből. Erin arra bíztatja a srácokat, hogy kezdjék el papírra vetni a saját élményeiket. Az osztály tagjai így a félelmetes vallomásaik segítségével addig elképzelhetetlen mértékű önbecsülésre tesznek szert. A fiatal tanárnő áldozatos munkája végül meghozza gyümölcsét: mind a százötvenen elhatározzák, hogy a suli elvégzése után egyetemen vagy főiskolán folytatják tovább tanulmányaikat...

 

Olli Mäki legboldogabb napja - Duna Tv, február 28. vasárnap, 23.10h

1962, Finnország. A mindössze huszonöt éves európai amatőr bokszbajnok, Olli Mäki élete legnagyobb meccsére készül: a tét a világbajnoki cím elnyerése. Az egyszerű családból érkező Olli hirtelen a reflektorfényben találja magát, az egész ország őt ünnepli, és hatalmas elvárásokkal tekint a nagy mérkőzés elé. Ollit azonban nem csak a média és a közvélemény tartja nyomása alatt, de ambiciózus edzője, Elis is a végletekig hajtja. És akkor megtörténik a legrosszabb dolog, ami csak történhet egy olyan időszakban, amikor csak Ollinak teljes koncentrációra és kitartásra lenne szükség. Megismerkedik a gyönyörű Raijával és szerelmes lesz. Díjak és jelölések: 2016 Cannes "Egy bizonyos szemszögből" kategóriában elsődíjas rendező: Juho Kuosmanen Arany Kamera Díjra jelölt Chicago Nemzetközi Filmfesztivál _ "Új rendező" generáció versenyében "Gold Hugo" Díj: Juho Kuosmanen Európai Filmakadémia Díja _ "Európa Felfedezettje" kategóriában: Juho Kuosmanen Thessaloniki Film Fesztivál _ "Golden Alexander" Díjra nominálás: Juho Kuosmanen Toronto Nemzetközi Filmfesztivál _ "Kanada felfedezettje"-jelölés a rendezőnek Zürich Film Fesztivál _ "Golden Eye" Díj a Legjobb Filmért: Juho Kuosmanen 2017 Nemzetközi Online Cinema Díja (INOCA) Jussi Díj (Finnország): a Legjobb Film, a Legjobb Rendezés Díja, Legjobb színészi alakítás díja: Jarkko Lahti és Oona Airola, a Legjobb Operatőr Díja: Jani-Petteri Passi, a Legjobb vágás Díja: Jussi Rautaniemi, a Legjobb Jelmeztervező Díja: Sari Suominen, a Legjobb Smink: Salla Yli-Luopa

 

Nincs bocsánat - Film+, február 28. vasárnap, 23.25h

Bill Munny (Clint Eastwood) a kiöregedett, törvényen kívüli bérgyilkos a farmerek csendes életét éli. Egy nap találkozik egy fejvadásszal (Jaimz Woolvett), aki a segítségét kéri. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel, Ned Logannel (Morgan Freeman) az oldalán elindul, hogy elégtételt vegyen a gyilkosokon és a kegyetlen seriffen (Gene Hackman). Az embervadászaton azonban Bill régi vetélytársa, a hírhedt Angol Bob is részt vesz.

 

A passió - Paramount Network, február 28. vasárnap, 23.25h

A passió című film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik. Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás, a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása és Jézus elítélése mellett dönt... Jézusnak átadják a keresztet és utasítják, hogy vigye végig Jeruzsálem utcáin, fel a Golgotára. A Golgota hegyén Jézust a keresztre szegezik és szembesülnie kell az utolsó kísértéssel: a félelemmel, hogy Atyja elhagyta. Sikerül leküzdenie a félelmet, Máriára, Szent Anyjára tekint és kimondja a szavakat, amelyeket csak ő érthet meg egészen: "Elvégeztetett." Aztán meghal: "A kezedbe ajánlom lelkemet." _ hangzik el. Halálának pillanatában a természet is gyászol: "a föld megindul, a kősziklák repedeznek".