Ezek a legjobb filmek vasárnapi tévézéshez

Stallone Oscarjától kezdve Leonardo DiCaprio A vasálarcosáig bezárólag hosszú a lista, tessék szemezgetni!

A csendőr és a földönkívüliek - Moziverzum, június 14. vasárnap, 17.20h

Földönkívüliek szállnak le a Földre azzal a szándékkal, hogy tanulmányozzák a földiek életét és tulajdonságait. Veszélyt ugyan nem jelentenek, de hatalmas felfordulást hoznak St. Tropez városának nyugodt életébe. A lények ugyanis megpróbálnak elvegyülni, s ezért felveszik az emberek, többek között a csendőrök alakját, amiből számtalan mulatságos galiba adódik.

 

Oscar - RTL Klub, június 14. vasárnap, 19.45h

Angelo Provolone(Sylvester Stallone) ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel, és jó útra tér. Csakhogy a bűnös élet nem akar szakítani vele. Sőt, minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki Angelót apjaként tünti fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole (Tim Curry), aki a nap végén, mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép, ám nem a megfelelő kofferral távozik.

 

A Thomas Crown-ügy - Paramount Channel, június 14. vasárnap, 19.50h

Thomas Crownt a saját képességei tették milliomossá, mindent megvehet, amit akar, és a nők nem tudnak ellenállni neki. De vannak dolgok, amelyeket nem adnak pénzért. Thomas Crown számára már semmi sem jelent kihívást. Amikor a világ egyik leghíresebb múzeumában megszólal a riasztó, és valaki kisétál az épületből Monet egyik felbecsülhetetlen értékű festményével, Crown az utolsó, akit a New York-i rendőrség gyanúsítana. De egyvalaki mégis gyanúsítja: Catherine Banning, a briliáns nyomozónő, akit arra béreltek fel, hogy visszaszerezze a festményt _ bármi áron. Catherine legalább annyira szereti az üldözést, mint a férfi, és beleveti magát a játékba. Crown megtalálta a kihívást. Mindketten a játékért élnek, de csak egyikük nyerhet.

 

A cápa - AMC, június 14. vasárnap, 20h

Az Atlanti Óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton folytatják a bulizást. Nem látják, hogy a lányt egy titokzatos, pokoli erő váratlanul a mélybe rántja... Másnap emberi testrészekre bukkannak a parton. Brody rendőrfőnök azonnal tudja, hogy a szerencsétlen áldozattal cápa végzett. Rosszat sejt. Azt javasolja a polgármesternek, hogy hirdessék ki a szigeten a fokozott cápaveszélyt és vezessék be a fürdési tilalmat. Közeledik azonban a Függetlenség napja, és a polgármesternek esze ágában sincs egy _ szerinte _ vaklármával elriasztani az érkező turistákat. A cápa azonban új áldozatokat szed. A halászok a fenevad nyomába erednek és horgukra is akad egy kisebb cápa. A kedélyek megnyugszanak, a strandokat újra megnyitják _ csak Brody és egy tengerbiológus nem nyugodt. Azt feltételezik, hogy egy sokkal nagyobb ellenféllel van dolguk: egy fehér cápával...

 

Csalások hálója / Svindler - Film Mánia, június 14. vasárnap, 20.10h

Cash kellemes, jó modorú férfi és egyáltalán nem mellesleg a nagyszabású rablások specialistája. Cash fivérét, egyben bűntársát, Solalt meggyilkolják az egyik rivális csapat tagjai, akik nagy bulira készülnek. Cash úgy akar bosszút állni rajtuk, hogy megszerzi a zsákmányukat. A cél érdekében egyesíti erőit Maxime-mel, a veterán tolvajjal, aki magával hozza a csinos pártfogoltját, Garance-t. A tervezési fázisban csatlakozik még hozzájuk a szép Julia. Nem tudják, hogy a nő valójában beépült rendőrtiszt, akinek az a feladata, hogy lebuktassa őket.

 

A paripa - Filmcafe, június 14. vasárnap, 21h

Penny Chenery Tweedy egyszerű denveri anya és háziasszony. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor a betegeskedő apja helyett átveszi az istállója irányítását. Penny nem sokat ért a lovakhoz, a lóversenyzéshez meg különösen nem. Pennyt megbabonázza egy hatalmas, gesztenyeszínű ló. Bajnokot szeretne faragni a gyönyörű állatból. Mindent hajlandó kockára tenni, hogy tervét megvalósítsa. A veterán tréner, Lucien Laurin segítségével beletanult a mesterségbe, és minden idők egyik legjobb versenylovát nevelte a paripából.

 

A vasálarcos - Moziverzum, június 14. vasárnap, 21h

Alexandre Dumas regénye alapján! XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos-t, Aramis-t és D'Artagnan-t, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...

 

Tökéletes bűnözők - Sony Movie Channel, június 14. vasárnap, 21h

A.J., Gordon Cozier, John Rahway és a társaik notórius bűnözők. Olyan gengszterek, akik újra és újra zavarba hozzák a zsarukat a tökéletesen megtervezett és óraműszerű pontossággal kivitelezett bankrablásaikkal. Nincs olyan széf, amely biztonságban lenne tőlük. A csapat ezúttal minden addiginál nagyobb dobásra készül, melynek tétje nem kevesebb, mint huszonötmillió dollár megszerzése. Mint korábban, most is tökéletesen előkészítenek mindent, ám tervüket megzavarja egy megszállott zsaru. Jack Welles, a kemény detektív mindenre hajlandó, hogy elkapja a díszes társaságot.

 

Mad Max - RTL+, június 14. vasárnap, 21h

Ebben a különös, a nem is olyan távoli jövőben játszódó filmben a pusztuló városok között kergetik egymást az útonálló bandák, a félelmet nem ismerő, öngyilkosjelölt autóversenyzők és a rendőrök. Amikor az egyik biciklisbanda tagja az üldözés során az életét veszti, barátai, élükön egy karizmatikus pszichopatával, Toecutterrel, elmennek a holttestért. A bosszúra szomjazó társaság megtámad mindenkit, aki az útjába kerül. Az eset kivizsgálására Max és társa kap megbízást, akiknek sikerül is a banda egyik tagját letartóztatni, ám már a következő napon szabadon is engedik. A rendőrkapitány, aki már belefásult a bűnözők elleni eredménytelen küzdelembe, szabad kezet ad beosztottjainak. Hiába minden, a rendőrök nem jutnak eredményre, sőt ők szenvednek újabb vereséget: Max társával brutálisan végeznek a banda tagjai. Max kénytelen engedni felesége unszolásának, kilép a rendőrség kötelékéből és családja társaságában nekiindul, hogy új életet kezdjen. Ám más van megírva számára a sors könyvében, a banda bosszúja elől nincs menekvés: a következő áldozat Max gyermeke. Az őrület határán álló, kétségbeesett férfi újra szolgálatba áll, és egy speciálisan az ő számára készített autóval ered a gyilkosok nyomába.

 

Légcsavar - Duna Tv, június 14. vasárnap, 21.20h

Kyle Pratt (Jodie Foster) repülőmérnök férje halála után hatéves kislányával, Juliával felszáll a Berlinből New Yorkba tartó repülőjáratra, hogy hazaszállítsák a férj holttestét. A gépen Kyle elalszik, és amikor felébred, kétségbeesetten tapasztalja, hogy a kislánya eltűnt. Miután a személyzet egybehangzóan tagadja, hogy látták a gyermeket, a nő már saját épelméjűségében is kételkedni kezd. Amikor azonban felfedezi lánya keze nyomát az ablaküvegen, rájön, hogy a maga kezébe kell vennie a kezdeményezést a repülőgépen, amelynek minden titkos szegletét fejből ismeri.

 

40 éves szűz - TV2, június 14. vasárnap, 21.35h

Andy egy műszaki áruház raktárvezetője, helyes pasi és jó munkatárs. A férfi elégedett az életével, a lakása tele van akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként, amikor épp nem videojátékkal múlatja az időt, ólomkatonákat festeget. Egyik nap a munkatársai, David, Jay és Cal pókerezni hívják, majd az éjszaka végén kiderül, hogy Andy nem egyszerűen csak agglegény, de negyven éves korára még sohasem volt nővel. A kollégák így rögvest elhatározzák, hogy segítenek neki elveszteni azt, amit immár négy évtized óta őrizget, a szüzességét. Az elvált Trish személyében pedig hamarosan jelölt is akad…

 

Ösztön - AMC, június 14. vasárnap, 22.10h

Ethan Powell (Anthony Hopkins) Afrikakutató évekkel ezelőtt eltűnt. Családja már rég lemondott róla, a tudományos világ meggyászolta, amikor egy rezervátum két vadőrét bestiálisan meggyilkolják. A ruandai hatóságok hamarosan elfogják a doktort, aki teljesen átalakult: ruhája cafatokban lóg róla, haja hosszú, és egy szót sem ejt ki a száján. Több mint két évet töltött a dzsungel mélyén egy gorillacsapattal. Egy ifjú pszichológus (Cuba Gooding Jr.) hatalmas lehetőséget lát az esetben. Biztos benne, ha szólásra bírja a magánzárkában tartott professzort, elindul a karrierje.