Ezek voltak A Grace klinika legnagyobb botrányai

Habár eredeti csatornája a napokban rendelte be belőle a tizenkilencedik (!) évadot, mindenki kedvenc szerelmes-orvosos sorozatának a forgatása nem volt mindig zökkenőmentes. Mutatjuk az öt legdurvább sztorit!

Isaiah Washington távozása

A dr. Preston Burke szívsebészt alakító színészt azért írták ki a szériából, mert 2006-ban állítólag a színfalak mögött összetűzésbe került kollégájával, a Derek Shepherdöt megformáló vezető sztárral, Patrick Dempsey-vel, mert „k*csög”-nek nevezett egy, a szappanoperában játszó harmadik színészt, a meleg T.R. Knightot (George O’Malley).

Washington később közleményben kért bocsánatot a viselkedéséért, ugyanakkor a Golden Globe-gálán riporterek előtt kijelentette, hogy sosem „k*csögözte le” a partnerét.
Forrás: RTL Klub


Erre A Grace klinika első hat évadában dr. Izzie Stevenst játszó Katherine Heigl is kiakadt, mivel ízléstelennek tartotta, hogy a színész folyamatosan ismételgeti ezt a sértő kifejezést Knighttal kapcsolatban. És hogy az ügy még cifrább legyen, Washington még később, a Larry King Live-ban azt mondta, hogy ő igazából nem meleg kollégáját, hanem magát Patrick Dempsey-t sértegette az említett módon, más sértésekkel egyetemben, és egyáltalán nem a meleg identitásra használta a szót, hanem a gyengeségre. Mindezek ellenére a színész 2014-ben egy vendégszereplés erejéig visszatérhetett, ahogy fel fog bukkanni az egyik idei epizódban is, mivel a sorozatot megalkotó Shonda Rhimes saját szavai szerint hisz abban, hogy „az emberek képesek megváltozni”.


T.R. Knight coming out-ja

Nem sokkal a fenti botrány után Knight nyilvánosan is előjött azzal, hogy meleg (nem nagyon tudott mást tenni, miután már nyílt titok volt), és állítása szerint ez nem igazán tetszett Rhimesnak. A színész az Entertainment Weeklynek nyilatkozva azt állította, hogy az ötletgazda azt kifogásolta, hogy ilyen közel időzítette a Washington-balhéhoz (mintha csak ez is valamiféle botrányos dolog lenne). A producernő ezzel szemben azt mondta, ő támogatta a döntést, és éppen Knight volt az, aki bizonytalankodott, mert félt, hogy majd átírják melegnek a karakterét.

Forrás: RTL Klub


Akármi is az igazság, a sztár hamarosan úgy érezte, hogy parkolópályára került, és az ötödik évadban egyre kevesebb képernyőidőt kap, ezért inkább távozott a szériából (az ötödik évad fináléjában/a hatodik nyitányában írták ki). Szintén az EW-nek vallott róla, hogy George jövőjével kapcsolatban összeomlott a kommunikáció közte és Rhimes között, és már nem tudott megbízni a forgatókönyvíró szavaiban.

2020-ban ugyanakkor egy epizód erejéig szintén visszatért, és valamilyen formában ő is benne lesz ugyanabban az idén februári epizódban,

amelyben Washington (és egyébként sok más távozott sztár, köztük Patrick Dempsey és Katherine Heigl) is visszatér.


Katherine Heigl zűrzavaros kilépése

Az a huzavona se volt semmi, ami az Izzie Stevenst megformáló, időközben mozisztárként is befutott Heigl távozását előzte meg. Miután a színésznő 2007-ben Emmyt nyert az alakításáért, úgy döntött, kilép a sorozatból, mivel – saját szavaival – „a 2008-as évad már semmi olyan anyagot nem tartogat a számára, ami akárcsak Emmy-jelölést érdemelne”. Shonda Rhimes ezzel szemben azt állította, hogy épp azért írtak a sztár számára (saját kérésére!) soványabb sztorit, hogy be tudja illeszteni a forgatási napokat feszített mozifilmes időbeosztásába. Heigl végül még egy darabig maradt, de 2010-ben végleg távozott, és

a sok huzavona miatt végül a karaktere még egy rendes lezárást sem kapott

(a rákból ugyanis, amit pont a színésznő meglebegtetett kilépése miatt írtak bele a sztoriba, végül maradása okán felgyógyult).

Forrás: RTL Klub


Ekkor egyébként a sztár már arra hivatkozott, hogy több időt akar a családjával tölteni, de eddigre az alkotóknak és a jelek szerint színészkollégáinak is elegük lett belőle. Utóbbira utal legalábbis az a brutális őszinteség, ahogy a címszerepet alakító Ellen Pompeo reagált a Heigl által levágott műsorra. Dr. Meredith Grey megformálója arra tett utalást, hogy

kolléganője elszállt attól, hogy mindössze 26 évesen tízmilliós mozis szerződéseket kapott, de amikor pár évvel később mégsem indult be a karrierje, jobb híján akart csak visszatérni hozzájuk.


A mérgező Patrick Dempsey

Ahogy arról ebben a közelmúltbeli cikkünkben is írtunk, a szívtipró Sherpherd dokit több mint egy évtizeden át megformáló színész távozása hatalmas sokk volt a nézők számára. Egészen a tizenegyedik évadig ugyanis ő volt a széria vezető sztárja, akkor azonban évad közben

egy tollvonással kiírták a sztoriból (meglehetősen brutálisan).

Mindennek az oka az volt, hogy a színész nem jött ki Shonda Rhimesszal, ám később az alkotó azt nyilatkozta, hogy ez azért nem teljesen így történt, mivel sosem azért írnak ki embereket A Grace klinikából, mert neki személyes ellentéte van velük.

Forrás: RTL Klub


Később (ahogy arról mi is beszámoltunk) egy vezető producer árulta el egy nem hivatalos Grace klinika-könyv írójának, hogy Dempsey esetében „HR-döntés” született, mivel hatalma teljes tudatában egyenesen terrorizálta az embereket maga körül.

Egyes pletykák egyébként arról szóltak, hogy a sztár egy alkalommal azzal okozott botrányt, hogy az egyik stábtaggal csalta meg a feleségét, méghozzá a forgatáson, a lakókocsijában – de a színész ezt az értesülést abszurdnak minősítette.

Dempsey kirúgása mindenesetre lehetőséget adott Ellen Pompeónak arra, hogy átvegye a vezető szerepet a sorozatban, és magasabb fizetést kérjen – ami el is vezet A Grace klinika utolsó botrányához.


Jessica Capshaw és Sarah Drew menesztése

A rajongók nagyon kiakadtak akkor is, amikor 2018-ban megtudták, hogy a két közönségkedvenc doktornőt, Arizona Robbinst és April Kepnert alakító színésznők, Jessica Capshaw (Kate Capshaw lánya) és Sarah Drew a tizennegyedik évad végén távoznak a szappanoperából. A nézők haragja pedig még nagyobb lett, amikor elkezdett terjedni, hogy a producerek azért döntöttek így, hogy az ő fizetésükön spórolják meg Ellen Pompeo egyre növekvő gázsiigényét. Az igazság sosem derült ki, Pompeo mindenesetre felháborodottan kérte ki a dolgot maga és kolléganői nevében a Twitteren, ahol azt írta, hogy

ha úgy ismernék ezt a két nőt, ahogy ő, tudnák róluk, hogy sosem fogadnának el egy ilyen aljasságot.
Drew és Capshaw. Forrás: TV4


(via Mirror)


A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.