Ezeket a filmeket ajánljuk a szerdai tévézéshez

Van itt akció is, vígjáték is.

Az elektromos ködben - Film Mánia, március 3. szerda, 21h

Az amerikai Délen, Louisiana államban Dave Robicheaux nyomozó egy sorozatgyilkosra vadászik, aki prostikat gyilkol. A gyilkosság színhelyéről hazafelé tartva találkozik egy hollywoodi sztárral. Kiderül, hogy Elrod Sykes itt forgatja a legújabb, polgárháborús témájú filmjét, és a támogatói között van a helyi gengszter, Baby Feet Balboni is. Sykes elmeséli, hogy az egyik díszlet közelében összeláncolt tetemet látott a mocsárban. Mindez egy régi esetére emlékezteti Robicheaux-ot, aki úgy sejti, összefüggés lehet a két ügy között. Ám minél közelebb kerül a gyilkoshoz, az is egyre közelebb kerül a zsaru családjához.

 

Dutyi dili - AMC, március 3. szerda, 21h

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

 

Anyám nyakán - Paramount Network, március 3. szerda, 21h

Paula (Sarah Jessica Parker) azt a feladatot kapja, hogy csábítsa el Trippet (Matthew McConaughey), a srác ugyanis még mindig a szüleinél él, pedig már jócskán elmúlt harminc, és itt lenne az ideje, hogy a saját lábára álljon _ például egy csinos lány oldalán. A problémák persze akkor kezdődnek, amikor a lány komolyan beleszeret "ügyfelébe", akinek esze ágában sincs lemondani a mama főztjéről, és feladni kényelmes agglegényéletét.

 

Crank - Felpörögve - Mozi+, március 3. szerda, 21h

Chev Chelios telefonhívásra ébred. A telefonban közlik vele, hogy megmérgezték, s már csak egy órája van hátra. Cheliosnak rohannia kell az életéért. Csak úgy képes lelassítani a szívét leállító mérget, ha testében folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintet! Ahogy az óra sebesen ketyeg, Chelios nagy zűrzavart okoz Los Angeles utcáin, s mindenkit elsöpör, aki az útjába mer állni. Meg kell mentenie szerelmét, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, s meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja.

 

A kilencedik kapu - Filmcafe, március 3. szerda, 21h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

És a nyolcadik napon... - Duna Tv, március 3. szerda, 21.30h

A down-kóros Georges egy elmebetegeknek fenntartott intézetben él. Hiába várja édesanyját, aki nem jöhet, mert már több éve meghalt. Harry üzletembereknek tart továbbképzést arról, hogyan lehetnek még sikeresebbek. De hiába kiváló a munkájában, a magánélete romokban van, mióta felesége elhagyta és magával vitte két kislányukat. Harry elfeledkezik a kislányokért az állomásra menni, amikor látogatóba jönnek hozzá, ezért sem a felesége, sem a lányai nem akarják többé látni. Bánatában figyelmetlenül vezet és majdnem elüti az utcán kóborló, magányos Georges-ot. Bár Harry mindent elkövet, hogy megszabaduljon tőle, a fiú ragaszkodik "új barátjához"....

 

300 - Viasat3, március 3. szerda, 22.55h

A görög-perzsa háborúban a görögök Marathon mellett i. e. 490-ben megállították az ellenséget. Tíz évvel később Xerxes vezeti az újabb perzsa támadást. A poliszok Spárta, Athén és Korinthosz vezetésével szövetkeznek. Az első összecsapásra a Thermopülai-szorosnál kerül sor, amelyet Leonidas spártai király véd a néhány ezer fős seregével. Amikor a perzsák a hátukba kerülnek, elbocsátja a segédcsapatokat és háromszáz katonájával az utolsó leheletéig harcol. Önfeláldozásuk nem volt hiábavaló, időt adott a görög seregek egyesüléséhez. Frank Miller képregénye alapján.

 

Torrente, a törvény két balkeze - AMC, március 3. szerda, 23.15h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.