Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Lazíts a tévé előtt csütörtök este, mutatjuk hozzá a legjobb filmeket.

Prometheus - Mozi+, március 31. csütörtök, 21h

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne találkozni az Istenekkel, Holloway-t pedig a kalandvágy hajtja. Ám egyikük sincs felkészülve az iszonyatra, ami a bolygón vár rájuk. Könyörtelen ellenféllel találkoznak, összecsapásuk tétje az emberi faj jövője...

Mátrix –- Újratöltve - Film+, március 31. csütörtök, 21h

A szenzációs Mátrix-trilógia második részében Neo (Keanu Reeves), Trinity (Carrie-Anne Moss) és Morpheus (Laurence Fishburne) Zionba, az utolsó szabad, emberek lakta városba tart. A két fiatal szerelme itt tovább mélyül, de nem élvezhetik sokáig ezt a boldogító állapotot, mert útjukat hamar folytatniuk kell, hogy küldetésüket beteljesítsék. Neo visszatér a Mátrixba és felkeresi az Orákulumot (Gloria Foster), aki elmondja neki, hogy csak akkor mentheti meg az emberiséget, ha eljut a Forráshoz. Az odavezető úton most is számtalan régi és új ellenség vár rá, hogy célja elérésében megakadályozzák.

 

A velencei kalmár - Filmbox, március 31. csütörtök, 21h

1596-ban járunk Velencében. Egy kereskedő, aki óriási árat kell fizessen egy kölcsönért, ami nem tud visszafizetni zsidó hitelezőjének. Egy kegyetlen történet, romantikus szálakkal.

 

A hazafi - Viasat Film, március 31. csütörtök, 21h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyerekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint apja: kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát.

 

Ryan közlegény megmentése - Paramount Network, március 31. csütörtök, 21h

A Steven Spielberg rendezte film a második világháború partraszállásának erőteljes, realisztikus képmása és annak következményei. A történet egy bevezetővel kezdődik, amelyben egy veterán katona a családjával látogat el az amerikai temetőbe Normandiában. Egy visszaemlékezéssel megjelenik John Miller százados (Tom Hanks) katonáival, amikor 1944. június 6-án Omaha Beachre érnek, ahol a németek tüzérségi egységeivel találják szembe magukat. Az amerikai katonákra mért csapást a film egy feledhetetlen 24 perces jelenet keretein belül ábrázolja a film. Miller emberei addig törnek előre, míg egy lövészárokba érnek. A holttestekkel tarkított tengerparton az egyik hulla hátizsákján a "Ryan" név áll. Miután a hadsereg vezérkari főnöke, George C. Marshall (Harve Presnell) megtudja, hogy ugyanazon Ryan család három katonája is meghalt egy héten belül, parancsot ad az életben maradt James Ryan közlegény (Matt Damon) megtalálására és hazaszállítására az Egyesült Államokba. A feladatot Miller kapitány kapja, aki Upham tizedest (Jeremy Davis) _ aki nyelvben jártasabb, mint a harcmezőkön _ választja csapatába, amely Horvath őrmesterből (Tom Sizemore), Mellish közlegényből (Adam Goldberg), Wade felcserből (Giovanni Ribisi), a brooklyni Reibenből (Edward Burns), az olasz-amerikai Caparzoból (Vin Diesel), és a hívő Jacksonból (Barry Pepper) tevődik össze. Az összetartó csapat, akik már dolgoztak együtt Olaszországban és Észak-Afrikában, elindul küldetésükre a nácikkal tarkított területeken. Miután egy lebombázott faluban elveszítik egyik emberüket, néhányan megkérdőjelezik, érdemes-e több életet áldozni azért, hogy egy katonáét megmentsék. A film történésze Stephen E. Ambrose, az incidens pedig valódi történeten alapul, amelyet Ambrose a D-Nap: 1944. június 6 című bestsellerében írt le.

 

Lila képzelet - Filmbox Family, március 31. csütörtök, 21h

Lila, az agorafóbiában szenvedő költőnő betegségének és írói blokkjának köszönhetően egyre mélyebbre merül a pszichózisba. Állapotának súlyosbodásáról a férje eleinte nem hajlandó tudomást venni, de mikor a nő egyre inkább megszállottja lesz egy Mr. Barrington nevezetű keménykalapos úrnak, aki állítólag nap mint nap meglátogatja őt ódivatú biciklijén ülve, a férj kénytelen akcióba lépni. Megkeresi azt az árvaházat, ahol Lila felnőtt, és melynek igazgatója vonakodva, de felfed előtte egy olyan titkot, amely mindent új megvilágításba helyez.

 

Brad helyzete - Filmbox Plus, március 31. csütörtök, 21h

Egy apa a keleti partra viszi kirándulni a fiát, hogy körbejárjanak néhány főiskolákat. Az út során találkozik egy régi barátjával, akinek hatására úgy érzi, elrontotta az életét.

 

Szeretlek benneteket - Duna Tv, március 31. csütörtök, 22.45h

Alice harmincöt éves nő, elvált, többszörösen is. Két gyermeke van, egy nagyfiú, meg egy kislány. A vidéki kúrián egy csendes, téli estén, advent melegségének időszakában együtt a hajdani szerelmek, feleségeikkel, gyerekeikkel. Alice felidézi a sok kalandot, a megismerkedéseket, elválásokat. Sok sebet adott és kapott. És még ma is valamennyi férfit szereti. A filmben Caterine Deneuve, a gyakran jégcsapként emlegetett francia szépségszimbólum érzelemgazdag alakításában megmutatja kevéssé ismert, sebezhetőbb arcát, Serge Gainsbourg gyönyörű sanzonjaival bűvöl el, Gérard Depardieu játékos, erőt sugárzó lénye mellett hangulatos szaxofonozásával derít fel, az érzékeny, gazdag lelkivilágú Jean-Louis Trintignant pedig eszköztelen szuggesztivitásával ragad magával. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Kabluey, a kék kabala - Filmbox Extra HD, március 31. csütörtök, 22.45h

Miközben Salman fivére Irakban harcol, a katonai szolgálatra alkalmatlan testvére nemes feladatot vállal. Segít a sógornőjének gondoskodni a nehezen nevelhető unokaöccseiről. Salmannak fontos szerepe van abban, hogy összetartsa a családot, ugyanakkor csak egy megalázó állást sikerül szereznie, óriási kék kabalafiguraként kell téblábolnia. Mindezt azért, hogy pénzt szerezzen, és segítsen nekik a megélhetésben.

 

Üvöltés - Filmcafe, március 31. csütörtök, 23.05h

Karen White ismert televíziós riporternő, aki súlyos traumát szenved egy sorozatgyilkos támadását követően. Ezt kiheverendő egy híres rehabilitációs intézetbe költözik. Az intézet üzemeltetője körül azonban valami nagyon nincs rendben. Karen pedig hamarosan ráébred az élete sokkal nagyobb veszélyben van mint azt valaha is hinni merte volna...