Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Már majdnem vége a munkahétnek, ünnepelj!

Reszkess, Amerika! - M5, augusztus 4. csütörtök, 20h

 

 

Thibault of Malfete gróf a XII. században élő francia nemesember Rosalindot, a király lányát akarja feleségül venni. Bár nem tud róla, akad egy vetélytársa, aki egy fekete mágiát alkalmazó boszorkány segítségével megakadályozza az esküvőt, ráadásul bűbájt bocsát a grófra, aki hallucinációs állapotában megöli Rosalindot. Thibault szolgája, André azt tapasztalja, hogy gazdája felkészült a halálra, ezért egy angol varázslót hoz a börtönbe, mivel azt reméli, hogy a mágus fel tudja támasztani Rosalindot és kiszabadítja a grófot a börtönből. A varázsló kijelenti, ez meghaladja a képességeit, de vissza tudja küldeni Thibaultot az időben azelőttre, hogy a boszorkány megdelejezte volna, így megelőzheti az eseményt, mielőtt az megtörtént volna. A mágus azonban sajnálatos módon kifelejt egy összetevőt a varázsitalból, így Thibault és André nem a múltba, hanem a jövőbe kerül, és napjaink Chicagójában ébrednek fel, egy múzeum vitrinjében. Először tolvajnak vagy holdkórosnak nézik őket, és már éppen elvitetnék a rendőrséggel, de Thibault kimondja Julia Malfete, a múzeum középkori művészeti osztálya vezetőjének családi jelmondatát. A gróf azt hiszi róla, hogy ő Rosalind.

 

Hancock - Viasat Film, augusztus 4. csütörtök, 21h

 

 

A szuperhős is csak ember. Hancock például mindenkit megment, aki menthető, ő maga viszont egyre menthetetlenebbnek tűnik. Baj esetén magasan szárnyal, egyébként meglehetősen mélyen van. Talán nem kéne szupermennyiségű alkoholt lenyomnia minden este; talán rossz, ha a gyermekek erkölcsös példaképe egy lakókocsiban lakik; talán hiba jócselekedet közben lazán romba dönteni a fél várost. Amikor tehát egy bevetése során találkozik Ray Embreyvel, az állástalan imázsépítő szakértővel, felkéri, hogy segítsen neki visszakerülni a közösség szívébe. A hivatásosnak mindegy, kit fényez profi mód, vállalja a megbízást és ezzel csapdába kerül. Arra ugyanis nem számított, hogy a felesége nem véletlenül pártolja annyira a lecsúszott szuperembert.

 

Escobar - Paramount Network, augusztus 4. csütörtök, 21h

 

 

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

Harag - Moziverzum, augusztus 4, csütörtök, 21h

 

 

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrmester, becenevén Vén Róka és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és az elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, Norman a legénységhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben lévő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka persze a szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba. Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek...

 

A sárkány közbelép - AMC, augusztus 4. csütörtök, 21h

 

 

A történet középpontjában Bruce Lee áll, akit a harcművészetek szakértőjeként felkérnek arra, hogy épüljön be egy kábítószerkereskedő hálózatba. Részt kell vennie egy furcsa, meghívásos kung-fu versenyen, melyet egy eldugott szigeten álló erődítményben rendeznek. A verseny legfőbb szponzora pedig nem más, mint a hálózat feje, egy félkezű drogbáró. Az erődítmény kungfu iskolájának egyetlen célja, hogy az onnan üzemeltetett kábítószer kereskedelmet és prostitúciót álcázza. A kungfu bajnok Lee (Bruce Lee), aki húga haláláért akar elégtételt venni, behatol a kábítószerkirály birodalmába, mely egy eldugott szigeten van és benevez az ott megrendezendő, illegális bajnokságra. Hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ellenfelei veszélyesebbek, mint hitte.

 

Istenek fegyverzete - Film Mánia, augusztus 4. csütörtök, 21h

 

 

A kalandor és kincsvadász Jackie veszélyt nem ismerve megszerzi az istenek fegyverzetének egy darabját a sivatag ősi városából. A fegyverek őrei azonban nem adják könnyen a misztikus kincset. A szekta követői elrabolják Jackie barátnőjét, Loreleit, hogy ezzel kényszerítsék a férfit a szent fegyverzetek összes darabjának átadására. A lány kiszabadítása nem tűnik könnyű feladatnak, ugyanis titkos csapdák, amazonok, és egy dühös varázsló keresztezik Jackie útját. 

 

Halálos fegyver - Film+, augusztus 4. csütörtök, 21h

 

 

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

A merénylet - Szarajevó 1914 - M5, augusztus 4. csütörtök, 21.30h

 

 

1914. június 28-án, Szarajevóban merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös és felesége, Zsófia főhercegné. A tettes Gavrilo Princip szerb diák, aki a Fekete Kéz nevű szervezettel állt kapcsolatban. A főhercegi pár halálát követő diplomáciai bonyodalmak utóbb a 20. század elején megszilárduló európai katonai szövetségek konfliktusához, és az első világháború kirobbanásához vezettek. Az igényesen kivitelezett történelmi krimi a trónörökös meggyilkolásának okait rekonstruálja, és teszi az eseményeket egyéni sorsokon keresztül élővé. Leo Pfeffer, a szerb-zsidó származású vizsgálóbíró kapja a feladatot, hogy a Ferenc Ferdinánd és neje, Zsófia főhercegné elleni merényletről részletes jelentést tegyen Bécsnek. Bizonyos politikai-gazdasági körök érdeke, hogy a merényletért Szerbiát tegyék meg felelősnek. Hiába bukkan Pfeffer nyomozásai során egészen máshová vezető szálakra, úgy tűnik, a világháború kitörése elkerülhetetlen.

 

Angi Vera - DUNA Televízió, augusztus 4. csütörtök, 22.38h

 

 

1948. Angi Vera, az árvalány, egy vidéki kórházban segédápolónő. Miután nyíltan bírálta a munkahelyén lévő tűrhetetlen állapotokat, a vezetés jobbnak látta, ha bentlakásos pártiskolába küldik a szókimondó lányt. Ott hamar pártfogóra talál, a régi aktivista, Traján Anna személyében. Annából a mozgalom és az átélt szenvedések kiölték az emberi érzéseket, megvet és gyűlöl mindent, ami másokat boldoggá tesz. A megszeppent és befolyásolható Angi Verát sikerül maga mellé állítani, és elkezdi a lány "ideológiai" nevelését... A film az ötvenes évek léleknyomorító világát mutatja be, azt a korszakot, amikor még a rendszer hívei is bármikor áldozattá válhattak. A film a Cannes-i Filmfesztiválon Fipresci-díjat nyert, és a világ számos más, rangos filmfesztiváljairól is díjesővel tért haza.

 

Sorsjegyesek - AXN, augusztus 4. csütörtök, 22.55h

 

 

Charlie Lang (Nicolas Cage) semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek (Rosie Perez), a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t (Bridget Fonda) kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

 

Pofoncsata - Viasat3, augusztus 4. csütörtök, 23.10h

 

 

Egy iskolai tanári kábé épp olyan, mint maga az élet: zavaros, zajos, látszólag senki sem normális, miközben a valóságban... tényleg senki sem normális. És néha pofozkodnak. Egy buzgó, bár kis növésű tanerő (Charlie Day), aki az életében még alig találkozott más kalanddal, mint a reggeli becsengetés, véletlenül kirúgatja egy kollégáját. Az állását vesztett pedagógus (Ice Cube) a gátlásait is elveszíti, és úgy dönt, hogy bosszút áll: tanítás utánra verekedni hívja a betoji pedagógust. A közelgő bunyónak pillanatok alatt híre megy, minden osztály a nagy összecsapásra készül, és senki sem kételkedik abban, hogy kit fognak laposra verni. Maga a jövendő áldozat sem. De mit tehetne mást? Készülni kezd, hogy ha már muszáj kapnia néhány maflást, legalább méltósággal essen hanyatt...

 

Visszavágó - Film+, augusztus 4. csütörtök, 23.20h

 

 

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Ám a dolgok meglepő fordulatot vesznek...

 

Alien: Covenant - Mozi+, augusztus 4. csütörtök, 23.30h

 

 

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

 

Az olasz meló - Paramount Network, augusztus 4. csütörtök 23.30h

 

 

A terv tökéletes volt. A kivitelezés tökéletes volt. Charlie Croker hatalmas bűnügyi melót végzett el. Arra viszont nem számított, hogy elárulják. Most többet akar, mint a saját jussát... bosszút követel. Mark Wahlberg felvillanyozó Crokerként ebben a gyors és könyörtelen akciófilmben. Croker és csapata egy gyönyörű széfrabló (Charlize Theron) segítségével indulnak kalandra, hogy visszalopják a zsákmányt, és izgalmas, gumicsikorgató hajszákban találják magukat Los Angeles utcáin, azok alatt és azok fölött is. A színészek között ott van Edward Norton, Seth Green, Jason Statham, Mos Def, Franky G és Donald Sutherland is, tehát Az Olasz Meló tényleg jó fogás!