Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha a csütörtök estét a tévés fotelben töltenéd.

Mátrix – Forradalmak - Viasat3, október 19. csütörtök, 20h

Zion katonái, bátor önkéntesekkel az oldalukon kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék a gyilkos őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már-már a rejtekhelyük közelébe érnek. Nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért is küzdenek. Smith ügynök (Hugo Weaving), az immár öntudatra ébredt program kikerült a gépek ellenőrzése alól, és az a célja, hogy elpusztítsa a gépek birodalmát a való világgal és a Mátrix-szal együtt. Az Orákulum (Gloria Foster) végleges útmutatást ad Neónak (Keanu Reeves), de ő fenntartásokkal fogadja a szavait, mert attól tart, hogy a nőt is csak egy program irányítja. Niobe (Jada Pinkett Smith) segítségével Neo és Trinity (Carrie-Anne Moss) messzebbre merészkednek, mint eddig bármelyik ember. A gépek városának szívébe indulnak, ahol Neo szemtől szembe kerül a gépek legfőbb vezérével.

 

A közellenség - Film+, október 19. csütörtök, 21h

Mit tehet egy ember az egész világ ellen? És mit tehet egy ember, ha az egész világ összefog ellene? Robert Dean ügyész nem az a fajta, aki ilyen kérdéseken törné a fejét. Végzi a munkáját, szereti a feleségét, neveli két rosszcsont kölykét és azt hiszi, ez mindig így lesz. Pedig valakik figyelni kezdik, valakik vadásznak rá, valakik meg akarják ölni. Egyszer csak _ egymástól függetlenül _ az Egyesült Államok összes hivatalos és nem hivatalos titkos szervezete a nyomába ered. Ruháiba poloskát varrnak, golyók fütyülnek a füle körül, autók próbálják elgázolni, robbanások próbálják eltörölni a föld színéről. Mindenki célpontjává válik és ő nem tehet mást, menekül, ahogy csak bír. És még azt sem tudja, miért akarják megölni.

 

Mindenki utálja Johant - Paramount Network, október 19. csütörtök, 21h

A magának való Johan egy csendes kisvárosban él, és egyetlen szenvedélyének, a robbantásnak hódol. Élete szerelme a szomszéd lány, de egymásra találásukat nehezíti, hogy tinédzser korukban véletlenül majdnem felrobbantotta őt is.

 

A kárhozottak királynője - AMC, október 19. csütörtök, 21h

Lestat (Stuart Townsend), a nyughatatlan vámpír feléled több évszázados álmából. A XXI. században a rockzene világában találja meg érvényesülése útját. A hirtelen feltörő rocksztárt világszerte ünneplik. Ébredésének hírére megjelennek az ellenségek is. Közülük is a legnagyobb, a vámpírok királynője, Akasha (Aaliyah), aki minden áron meg akarja szerezni magának Lestat szerelmét és vérét.

 

Rambo 2. - Mozi+, október 19. csütörtök, 21h

Egykori főnöke, Samuel Trautman, azzal keresi fel a börtönbüntetését töltő Rambo-t, hogy utazzon Kambodzsába és derítse ki, hogy vajon vannak-e ott amerikai hadifoglyok. Rambo-nak bizonyítékot kell szereznie, mégpedig úgy, hogy fényképeket készít a fogva tartottakról. Rambo vállalja a veszélyes feladatot, mivel úgy érzi, nincs vesztenivalója. Arra azonban nem gondol, hogy az amerikai hadsereg bizonyos tisztjeinek nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság és, hogy ezek a tisztek bármit megtesznek annak érdekében, hogy Rambo küldetése ne járjon sikerrel…

 

Végállomás - Film Mánia, október 19. csütörtök, 21h

Két bérgyilkos egy gonosz küldetésre indul, de a történetben feltűnik egy beteg tanár, egy rejtélyes takarító és egy pincérnő is, aki kettős életet él. Hőseink sorsa váratlanul keresztezi egymást, ám ennek halálos következményei lesznek…

 

Escobar: Elveszett Paradicsom - Filmcafe, október 19. csütörtök, 21h

Columbiában a fiatal szörfös (Josh Hutcherson) megismerkedik álmai asszonyával. Kapcsolatuk révén hamarosan egy veszélyes családi vállalkozában talalja magát, hiszen a lány nem más mint Pablo Escobar (Benicio Del Toro) unokahúga.

 

Ajándék ez a nap - Magyar Mozi TV, október 19. csütörtök, 21.10h

Zéman Irén óvónő sorsa végre rendeződni látszik, amikor a néni, akivel eltartási szerződést kötött, meghal. Irén nős szerelme azonban továbbra sem akar elköltözni otthonról, az örökölt lakást pedig elárasztják a néni rokonai. Irén próbál megoldást találni, de egyre zavarosabb helyzetekbe bonyolódik.

 

Volt egyszer egy zsaru - DUNA Televízió, október 19. csütörtök, 22.05h

Négy párizsi gengszter rablótámadást hajt végre egy tengerparti bankfiók ellen. Az akció során egyikük megöli a pénztárost, de maga is súlyos sérüléseket szenved, ezért társai egy magánkórházba viszik és ott magára hagyják. A banda vezére, Simon egy párizsi éjszakai szórakozóhelyet vezet, amelyet Coleman felügyelő rendszeresen látogat, hogy szemmel tartsa Simont, valamint annak barátnőjét, Cathyt, akivel maga is viszonyt folytat. Simon egy újabb merész terv végrehajtására készül, helikopterről szállni le a Lisszabonba tartó, éjjeli gyorsvonatra és megkaparintani az egyik rivális banda heroinszállítmányát. A film Jean-Pierre Melville rendező utolsó alkotása, amely a főszereplő Alain Delon számára zsarufilmek sorozatának volt a nyitánya.

 

Vad vágyak - AMC, október 19. csütörtök, 22.50h

Kelly Van Ryannek (Dennis Richards), a csábító tinilány vágyainak célpontja egy jóképű tanár, Sam Lombardo (Matt Dillon). Amikor Kelly kocsimosás ürügyén Samnél jár, kihasználja az alkalmat. Ám másnap a lány kisírt szemmel azt állítja anyjának (Theresa Russell), hogy tanára megerőszakolta. Néhány nappal később egy másik diáklány, Suzie Toller (Neve Campbell) is erőszakkal vádolja Lombardót. Az ügybe belekeveredik Ray Duquette (Kevin Bacon) nyomozó is, akinek a megjelenésével csak tovább nő a megválaszolatlan kérdések száma, miközben a történet egyre vadabb és forróbb fordulatokat vesz...

 

Ítéletnap - Mozi+, október 19. csütörtök, 23h

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titkozatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül alattomos célja: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az antikrisztust világrahozza, s a gyermek születésével kezdetét vegye az apokalipszis.

 

Versenyfutás az ördöggel - SuperTV2, október 19. csütörtök, 23h

Egy Mexikóból az Egyesült Államokon keresztül Kanadába csempészett nagy mennyiségű kokain rejtélyes módon eltűnik útközben. A drogkartell vezetője megbízza két emberét, Cook-ot és Man-t, hogy derítsék ki, hol siklott félre a terv. Cook-nak és Man-nak a nemzetközi drogkereskedelem teljes láncolatát át kell vizsgálnia, átlépve a határokat, miközben megpróbálnak elszökni a szövetségiek elől.

 

A vadász - Paramount Network, október 19. csütörtök, 23h

Martin profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. A tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényes farkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet.

 

Éjszakai játék - RTL HÁROM, október 19. csütörtök, 23.15h

Annie (Rachel McAdams) és Max (Jason Bateman) verhetetlen házaspár, senki nem tudja őket társasjátékban legyőzni. Csupán egyetlen személy van az ismert univerzumban, aki beárnyékolja őket. Nem más, mint Max szupermenő bátyja, Brooks (Kyle Chandler), aki Wall Street-i tőzsdeügynök-milliomos. Brooks érkezésének híre Max házaséletére is kihat, ezért Annie úgy dönt, hogy közös erővel fogják megalázni Brooksot a legközelebbi hétvégi játékpartin. A dörzsölt testvér azonban nagy meglepetést tartogat. Egy ügynökség által szervezett krimijátékkal rukkol elő, ám a játék nem a tervek szerint halad. Mire a résztvevők ráébrednek, hogy valódi emberrablás történt, addigra teljesen belekeverednek a bűnügybe. A barátok elhatározzák, hogy együtt oldják meg a titokzatos bűntényt.

 

Az elítélt - Filmcafe, október 19. csütörtök, 23.15h

Wade Porter, a szerető családapa, aki előtt fényes jövő áll, hirtelen mindent elveszít, amikor véletlenül megöli a rablót, aki betör az otthonába. A gyilkosságért elítélt Wade-nek a következő három évet egy szigorított fegyintézetben kell eltöltenie, ahol a társadalmi szabályok többé nem érvényesek. Amikor közös cellába kényszerítik a hírhedt tömeggyilkossal, valamint el kell szenvednie a szadista börtönőr által levezényelt kínzásokat, Wade rájön, hogy élet-halál harcot kell vívnia a "legkeményebb elítélt" címért _ csak így élheti túl a börtönt.