Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Újabb hét kezdődik, újabb esti tévés élményekkel!

Agatha és az éjféli gyilkosságok - Epic Drama, június 17. hétfő, 21h

Poirot-t a II. világháború viharában megölni szinte rosszindulatúnak tűnik, de Agathának van egy terve: regényét egy privát rajongójának adja el, aki bármit megad az irodalomtörténet e darabjáért.

 

A Sakál - RTL HÁROM, június 17. hétfő, 21h

A moszkvai rendőrség és az FBI közös akciója során megölik a Keresztapa testvérét. A maffiavezér bosszúra szomjazik, és felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, a Sakált (Bruce Willis), hogy ölje meg az Egyesült Államok elnökének a feleségét, a First Ladyt. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese (Sidney Poitier) és az orosz rendőrtiszt, Valentyina (Diane Venora) megpróbálnak a Sakál nyomára bukkanni, ám hamarosan rá kell jönniük, hogy nem férkőzhetnek a közelébe egykori társa, a börtönben ülő IRA terrorista, Declan Mulqueen (Richard Gere) segítsége nélkül.

 

Thelma és Louise - Paramount Network, június 17. hétfő, 21h

Ridley Scott filmjében két barátnő, egy boldogtalan háziasszony, Thelma és az erős akaratú pincérnő, Louise maguk mögött hagyják az életüket egy hétvégére, hogy horgászni menjenek a közeli hegyekbe. Azonban az út nem zökkenőmentes, mert egy férfi megpróbálja megerőszakolni Thelmát, ezért Louise megöli, ami szökevényekké teszi őket, és ezéltal egy országos hajtóvadászat tárgyává válnak.

 

A Nap könnyei - AMC, június 17. hétfő, 21h

Waters főhadnagy (Bruce Willis) az elit kommandó katonája, akit Nigériába küldenek, hogy segítsen kimenekíteni az ott ragadt amerikai állampolgárokat. De attól kezdve, hogy megérkezik, minden átalakul. Kendricks doktornő (Monica Bellucci) ugyanis nem hajlandó elhagyni azokat a védenceit, akik nem követhetik Amerikába. Ráveszi a vonakodó katonát, hogy tagadja meg a parancsot, és egy titkos ösvényen kísérje őket Kamerunba. Út közben egy férfi is csatlakozik hozzájuk, akiről hamarosan kiderül, hogy a lázadók milíciája üldözi.

 

S.W.A.T. - Különleges kommandó - Filmcafe, június 17. hétfő, 21h

Brian (Jeremy Renner) és Jim (Colin Farrell) a rendőrség elit osztagának a tagjait egy rosszul sikerült túszmentő akció miatt felfüggesztik. Brian megsértődve távozik, míg Jim inkább vállalja a megalázó lefokozást, csakhogy az egység közelében maradhasson. Az alkalom hamarosan el is jön Hondo őrmester (Samuel L. Jackson) személyében, aki egy újonnan létrehozott egységhez hívja. Alex Montelt (Olivier Martinez), a hírhedt drogbárót közben sittre vágják Los Angelesben. A dörzsölt maffiózó azonban alaposan feladja a leckét a rendőrségnek, amikor hatalmas összeget ajánl fel azoknak, akik kiszabadítják.

 

Bobby Z élete és halála - Viasat Film, június 17. hétfő, 21h

A visszaesőként fegyházra ítélt egykori tengerészgyalogos Tim Kearney, igazi lúzer. Miután önvédelemből végez Veszett Kutyával, a Testvériség motorosbanda életfogytos vezérével, lemondhat arról, hogy valaha is élve távozzon a börtönből. Szorult helyzetéből, egy DEA akcióban való közreműködés jelenthet kiutat: pár napra el kell játszania a legendás drogbáró Bobby Z szerepelt. Persze ha tudta volna, hogy így már nem csak a bosszúra szomjas Testvériség, hanem a konkurens drogbandák és a korrupt rendőrök kereszttüzében találja magát, lehet boldogan marad a börtönben

 

Az ember gyermeke - Film+, június 17. hétfő, 21h

2027-ben az emberek ismeretlen okból képtelenek szaporodni, ami egyértelműen a faj kihalását jelenti. A kaotikus világban a kormányhivatalnok Theo Faront (Clive Owen) megkeresi a volt felesége (Julianne Moore), aki a terrorista csoportnak tartott Halak vezetője, hogy szerezzen tranzit papírokat egy Kee nevű fiatal bevándorló nőnek, akinek ismeretlen okból a tengerpartra kell jutnia. Theo beleegyezik, ám kénytelen elkísérni a nőt. Ahogy Theo és Kee haladnak az egyre veszélyesebb úton, lassanként megtudja az igazságot, és a megdöbbentő titkot, amiért Kee-nek menekülnie kell.

 

Lőpor turmoix - Moziverzum, június 17. hétfő, 21.25h

Sam mindössze 12 éves volt, mikor profi bérgyilkos édesanyja, Scarlet kénytelen volt elhagyni őt. Samet a Scarletnek is munkát adó bűnszervezet neveli fel, majd kezdi el alkalmazni. 15 évvel később Sam anyja nyomdokaiba lépve ritkítja a Szervezet ellenlábasait. Senki sem állhat az útjába, egészen addig, míg egy különösen veszélyes megbízatás során nem sodródik össze a 8 éves Emilyvel, akit csak úgy tud megvédeni, ha szembenéz saját munkáltatóival. A vérgőzös küldetésben annak idején rejtélyes körülmények között eltűnt anyja, illetve annak szintén halálos partnerei, a Könyvtárosok lesznek a segítségére.

 

A három testőr Afrikában - M5, június 17. hétfő, 21.40h

A három testőr Afrikában kutat a titokzatos, és természetesen gyönyörű Yvonne öccse után, aki egy sivatagi büntetőtáborban raboskodik. A kalandos út során nem csupán Yvonne öccsét találják meg, de egy szövevényes panamára is fény derül... Rejtő Jenő remekműve alapján.

 

Shop-stop 2. - Film4, június 17. hétfő, 21.55h

Dante és Randal már harmincas éveikben járnak, és még mindig a New Jersey-beli élelmiszerbolt és videotéka alkalmazottai. Körülbelül még egy percig, ugyanis a film elején lángokba borul az épület. Új munkahelyük a Mooby's gyorsétterem, melynek színvonalát jelzi, hogy tehénbőgésre nyílik az ajtó, és a desszert-specialitást tehénlepénynek hívják. Ám úgy tűnik, hogy Dante mégis megütötte a főnyereményt, gyönyörű barátnője van, akivel Floridába készül költözni, ahol a lány szüleitől ajándékba kapott ház és új állás várja. De vajon Emma-e a tökéletes nő számára vagy Becky, a gyorsétterem bájos vezetője? Randal nem örül a változásnak, ám felülemelkedik bánatán, és egy emlékezetes, állati jó búcsúpartival kedveskedik barátjának.

 

Alien 4.: Feltámad a halál - Mozi+, június 17. hétfő, 22.55h

Ripley életét áldozta a földönkívüli szörnyeteggel vívott küzdelemben. A testében azonban ott maradt az új élet csírája _ egy idegen lényé. Kétszáz esztendővel később, egy genetikai kísérletsorozat eredményeképpen, a tudósok életre keltik a hadnagyot. De nemcsak őt klónozták, hanem a benne lévő idegen királynőt is. Céljuk, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert". Ez olyannyira sikerül, hogy a kiszabadult szörnyetegek ellepik a támaszpontot. Ripley-re és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Call-ra vár a feladat, hogy megállítsák az idegeneket.

 

Purgatórium - Viasat Film, június 17. hétfő, 23h

Blackjack (Eric Roberts) és bandája egy sikertelen rablás után menekülve belovagolnak egy isten háta mögötti porfészekbe. A várost Menedéknek hívják, amit jó jelnek tekint az elcsigázott csapat. Valami viszont nem stimmel. A seriff (Sam Shepard) nem hord pisztolyt és nem iszik, sőt senki más sem. A banda ingyen kap szállást, innivalót és a seriff csak azt kéri, mellőzzék a káromkodást. A legfiatalabb bandita észreveszi, hogy kedvenc gyerekkori ponyvaregényeinek pisztolyhősei laknak a városban. Az ifjú felkeresi álmai hirhedt hősnőjét, amellyel azonnal kiváltja a helybéliek haragját. A lakók az örök kárhozatot kockáztatják, ugyanis a város nem egyszerűen Menedék, hanem maga a Purgatórium.

 

Hanna - Gyilkos természet - Film+, június 17. hétfő, 23.15h

Hanna (Saoirse Ronan) látszólag semmiben sem különbözik a hozzá hasonló kamaszlányoktól. Ám a tini erős és kitartó, mint a legkeményebb zsoldosok. Nem véletlenül. Apja egykor az amerikai titkosszolgálat ügynöke volt. Eric Heller a világtól távol, a finn tundrán nevelte föl a lányát, akiből a tudását átadva profi harcost nevelt. Miután az apja felkészítette Hannát, egy faladattal visszaküldi őt a civilizációba. Miközben a lány különleges ügynökökkel és egy titokzatos nővel, Marissával találkozik, egyre többet tud meg a saját életéről és múltjáról.

 

Árral szemben - RTL HÁROM, június 17. hétfő, 23.40h

Tom Hardy (Bruce Willis) gyilkossági nyomozó nem ijed meg az árnyékától, egy nap mégis a vízirendészeten találja magát. Az új munkakörben kénytelen rádöbbenni, hogy eredeti hivatását nem képes feladni. Ráadásul egy véletlen folytán kiderül, hogy apja halála is ugyanannak a pszichopata gyilkosnak a számlájára írható, aki ismét akcióba lépett. Hardynak titokban folytatnia kell a nyomozást, mert az összes áldozathoz köti valamilyen szál, és úgy tűnik, ő az első számú gyanúsított…

 

Arctalan ellenség - Moziverzum, június 17. hétfő, 23.50h

Tommy, az expilóta újonnan drónokra cserélte a vadászgépeket, noha nem önszántából, sokkal inkább kényszerből. Az emiatt kialakult frusztráció igen rossz hatással van a férfi házasságára is, s habár jelenlegi helyzete megengedi, hogy mindennap hazatérjen a munka végeztével, kapcsolata a feleségével mégis rosszabb, mint valaha. A dolgok azonban csak akkor fordulnak igazán szörnyűségesre, amikor a Tommy egységére kiszabott feladat feletti irányítás a CIA kezébe kerül, s az új akciók fényében a férfi rövidesen megkérdőjelezi munkájának etikusságát.