Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Akciódús és vicces filmek is szórakoztatnak ezen az estén.

A kívülállók - Direct One, június 24. hétfő, 20h

A "The Outsiders" cselekményének középpontjában két tinédzser, Ponyboy Curtis és Johnny Cade áll, akik belekeverednek a város másik feléről származó gazdag srácok bandájának, a Southside Soc-nak) és a hozzájuk hasonlóan szegényházakból származó banda, a Greasers közötti bandaháborúba. Mindkét kölyöknek problémás családja van. Johnny szülei állandóan veszekednek. Ponyboy szülei autóbalesetben haltak meg. Most a idősebb testvérei, a tekintélyelvű Darrel és Sodapop Curtis vigyáznak rá. Azon az éjszakán, amikor Ponyboy és Johnny úgy döntenek, hogy a csillagok alatt alszanak, hogy elkerüljék háborúskodó otthonukat, verekedésbe keverednek, amelynek következtében egy bandatag meghal. Dallas Winston, egy talpraesett, de ingatag 17 éves fiú segítségét igénybe véve egy elhagyatott templomban bujkálnak...

 

Conan, a barbár - Mozi+, június 24. hétfő, 21h

A fiatal Conan családjára vérszomjas hordák támadnak. A kisfiú árván marad, sorsa a rabszolgaság lesz. Évekkel később Conan, a mészárlás egyetlen túlélője már felnőtt férfi, egy igazi izomkolosszus, aki végre szabadulhat a rabszolgaságból és útra kelhet bosszút állni szülei gyilkosán, a gonosz Doom-on. Conan megtanulja a harc ősi művészetét, és immár két lábon járó gyilkológépként halad célja felé. Útközben két tolvaj csatlakozik hozzá: Valeria és Szubotaj. A különös, de rendkívül ütőképes trió felkelti Osric király figyelmét is, s megkéri őket, hogy mentsék meg a lányát, aki csatlakozott Doom csapatához a hegyekben. Conan és társai előtt hosszú és veszélyes út áll...

 

Greenland - Az utolsó menedék - RTL HÁROM, június 24. hétfő, 21h

Egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely már bizonyos, hogy az emberiség 80 százalékának a pusztulását okozza. A totális káosz, és tömeges pánik közepette a kormány elrendeli, hogy a kiválasztott családok menjenek az óvóhelyekre. John Garrity (Gerard Butler) és családja is a kiválasztottak között van. Ám amikor kiderül, hogy a fia cukorbeteg, Allisonnal, a feleségével (Morena Baccarin) együtt eltűnnek a bázisról. John reménytelenül a kutatásukra indul. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni a feleségét és a kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

 

Thelma - Paramount Network, június 24. hétfő, 21h

Thelma, egy vallásos háttérrel rendelkező norvég diáklány Oslóba költözik, ahol beleszeret egy másik lányba. S miközben szégyenérzettel terhelt szexuális ébredését éli meg, Thelma felfedezi, hogy természetfeletti képességgel és erővel rendelkezik.

 

Óvakodj a törpétől - AMC, június 24. hétfő, 21h

Óvakodj a törpétől! _ figyelmezteti a csinos, szőke lányt a sebesült férfi. De ki az a törpe? _ rémüldözik a nemrég elvált Gloria, akinek egy csapásra fölpezsdül az unalmas könyvtárosi élete. A lány azt sem tudja, ki az a fiatalember, akit fölvett a kocsijába, és most itt hever holtan. Mire tisztázhatná a helyzetet, a hulla eltűnik és természetesen senki sem hisz neki. Ezután is furcsábbnál furcsább dolgok történnek vele. Gloria azonban visszaveri az albínó támadását, lerázza a szexőrültet, önvédelemből elteszi láb alól a gyilkost. Egyedül csak Carlson felügyelő segítségére számíthat.

 

Tiszta vér - Moziverzum, június 24. hétfő, 21h

Tom Cutler egykor rendőr volt, de a régi időknek már jó ideje vége. Most azzal keresi a kenyerét, hogy a gyilkosságok helyszínét _ a rendőrség megbízásából _ a vizsgálat lezárása után tisztára pucolja. Megint csak őt hívják egy külvárosi házba, hogy takarítsa el egy gyilkos lövöldözés nyomait. Ám ezúttal a képlet korántsem olyan egyszerű: Cutler ugyanis a rendrakás helyett akaratlanul a terhelő bizonyítékok eltüntetéséhez nyújt segédkezet.

 

Phillips kapitány - Film+, június 24. hétfő, 21h

A kétgyermekes Richard Phillips (Tom Hanks) teherhajó-kapitány rémülten fedezi fel, hogy kalózok támadják meg az élelmiszert szállító teherhajót, és a legénységével együtt, fegyverek hiányában tehetetlen. Afrika partjainál hiába kér segítséget, egyedül kell megoldania a helyzetet, és megmenteni az embereit. Egyetlen megoldásként felajánlja magát ideiglenes túsznak. Ám a négyfős szomáliai kalózcsapat egy mentőhajón elrabolja, hogy Szomália partjait elérve 10 millió dollárt követeljenek érte. Azt Phillips is tudja, hogy amint elérik Szomáliát, a túlélésre nincs esélye.

 

Mr. és Mrs. Smith - Filmcafe, június 24. hétfő, 21h

Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

 

Kutyaszorítóban - Film4, június 24. hétfő, 21.55h

Egy gyakorlott tolvajbanda fegyveres rablást követ el egy gyémántraktárban. A rendőrség meglepően hamar a helyszínre ér, ezért felmerül a gyanú, hogy valaki a banda tagjai közül besúgó. A cselekmény a rablás elkövetése után indul, és egy-egy visszatekintő jelenetben idéződik fel az azt megelőző időszak, a bűntett kitervelésének fázisa, illetve ily módon ismerjük meg magukat a szereplőket is.

 

Shaft - Moziverzum, június 24. hétfő, 22.55h

Amikor Walter Wade, az elkényeztetett egyetemista megöl egy fiatal fekete diákot, John Shaft hajtja végre a letartóztatását. Walter azonban kicsúszik az igazságszolgáltatás kezei közül és meglép az országból, ám kétévnyi várakozás után, amint Walter titokban visszatér az államokba, Shaft ismét őrizetbe veszi. Ám Walter tehetős apja megint leteszi fiacskájáért az óvadékot, úgyhogy az _ immár újra szabadlábon _ csak az alkalmat lesi, hogy hullaházba küldje Shaft-et. Ugyanerre az alkalomra vár Shaft két korrupt kollégája Jack Roselli és Jimmy Grovitch is, csakúgy, mint Poeples Hernandez, egy dominikai kábítószer-kereskedő kiskirály, aki azért esküdött bosszút Shaft ellen, mert az megszégyenítette őt a fennhatósága alatt álló körzetben. A nyomozó így csak két legközelebbi barátjára támaszkodhat: Carmen-re, aki szintén zsaru, és utcai ügyekben bennfentesnek számító bizalmasára Rasaan-ra. Közben Shaft-nek még fel kell kutatnia a gyilkosság egyetlen tanúját, Diane Palmieri-t is, aki segíthetne egyszer s mindenkorra hűvösre tenni ellenségeit, hiába is vadásznak rá a város legkeményebb gyilkosai...

 

Hantahíradó - Film Mánia, június 24. hétfő, 23h

Az Onion News hírműsor vezetője, Norm Archer (Len Cariou) szigorú erkölcsi elvek szerint dolgozik. Úgy tűnik azonban, hogy a vállalati érdek felülkerekedik az újságírói tisztességen. A tulajdonos, a Global Tetrahedron vezetősége ugyanis arra törekszik, hogy a szinergia kihasználásával más termékeket, programokat is reklámozzanak Norm hírműsorában. Normnak egyáltalán nem tetszik az ötlet, különösen, amikor egy játékpingvin kacsázik keresztül az asztalán egy Steven Seagal-filmet reklámozva. Norm elhatározza, hogy a maga sajátos módján vág vissza.

 

A szörny - Filmcafe, június 24. hétfő, 23.15h

Lake Placid, azaz Szelíd-tó pokoli hellyé változik, amikor szörnyű beszámolók kezdenek keringeni egy emberevő krokodilról. A tulajdonosok még a turistaszezon előtt szeretnének a híresztelések végére járni, és egy csapatot bíznak meg az ügy tisztázására. Még hogy krokodil a hegyek között? A nagyvárosi paleontológusnőt, Kelly Scottot (Bridget Fonda) egy helybéli keményfiú, Jack Wells (Bill Pullman) segíti a rejtély megoldásában. Munkájukat azonban jelentősen akadályozza egy túlbuzgó állatbarát, aki betegesen szereti a krokodilokat. Az új veszély hamarosan felborítja a kisváros csendjét.

 

Alvilági játékok - Paramount Network, június 24. hétfő, 23.30h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik haverjával. Slevin néhány óra alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a Macska úrral (Bruce Willis).

 

Telitalálat - Viasat Film, június 24. hétfő, 23.45h

Russ Richards körülrajongott, nagymenő pennsylvaniai időjós. A sikerhajhász férfi azonban nem elégszik meg ezzel, hiszen minden vágya, hogy egy milliós nézettségű tévéshow házigazdája lehessen. Mivel azonban ügynöke _ elhalálozásából kifolyólag _ nem hívja vissza, és egy balsikerű vállalkozást követően Russ pénzügyi helyzete is kezd rombadőlni, végül a helyi lottósorsolás főnyereményét veszi célba: elcsábítja a számokat húzó lottólányt, Crystalt. Az egyéni akció sikerrel jár, és Russ végre zsebre vághatja a telitalálat után járó hatmillió dolcsit. Mohósága azonban újabb trükkökre sarkallja, aminek következtében kis duójuk egy asztmás unokatesóval, két korrupt zsaruval, a helyi bérgyilkossal és Russot időközben megzsaroló menedzserével kibővülve egymással szövetkező és egymást mindig átverő alakok csapatává válik.

 

Anakonda - Film+, június 24. hétfő, 23.45h

Terri Flores (Jennifer Lopez) és kis csapata a brazíliai őserdőbe érkezik, hogy dokumentumfilmet készítsenek egy titokzatos indián törzsről. Csatlakozik hozzájuk egy magányos vadász, Paul Sarone (John Voigt), aki karizmájának köszönhetően hamarosan átveszi az expedíció irányítását. Vezetésével egyre mélyebbre hatolnak az őserdő sűrűjébe, mire a filmesek rádöbbennek, hogy Sarone csapdába csalta őket. A megszállott vadászt ugyanis egyetlen cél hajtja: megtalálni és foglyul ejteni a folyó gyilkos urát, a 16 méteres anakondát.