Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Pihend ki a hét első munkanapja okozta sokkot a tévé előtt!

Válótársak - Filmcafe, augusztus 2. hétfő, 19.15h

Audrey Woods (Julianne Moore) és Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Legyenek bár eltérőek a módszerek, vesztett pere még egyiküknek sem volt. Itt van hát az ideje, hogy végre összemérjék az erejüket és az eszüket! Erre kiváló alkalmat szolgáltat, amikor egy híres rocksztár-divattervező-házaspár perében az egymással szembenálló feleket épp nekik kell védeniük. A tét nagy: a két híres ügyfél ugyanarra az írországi kastélyra vetett szemet. Audrey és Daniel azonnal Írországba utaznak, hogy külön-külön beszerezzék a számukra kedvező tanúvallomásokat.

 

Boldogság bármi áron - Filmbox Extra HD, augusztus 2. hétfő, 21h

Claire-nek sajog mindene. Teste fájdalma eléggé nyilvánvaló a hegekből, melyek a testét fedik és abból, ahogy vonszolja magát, beleremegve minden egyes bizonytalan lépésbe. Hasonlóan gyengén rejtegeti az érzelmi fájdalmakat is. Szinte minden szavával valamilyen perzselő átkot szór környezetére. Elmarta maga mellől a férjét és a barátait is, még a fájdalommal élők támogatócsoportjából is kirúgatta magát. Az egyetlen, aki még megmaradt Claire egyébként teljesen remete életében, a házvezetőnője, Silvana, aki azonban már alig tudja tolerálni főnöke alkohol és nyugtatók iránti csillapíthatatlan vágyát. Ám Claire egyik társának a fájdalommal élők támogatócsoportjából, Ninának öngyilkossága felfedi egy másik szenvedélyét is. Ahogy Claire szép lassan beilleszti magát Nina férje és fia életébe, lehet, hogy végül megtalálja a megváltást.

 

Gengszter románc - Filmcafe, augusztus 2. hétfő, 21h

Larry Gigli (Ben Affleck) maffiózónak készül, de sajnos nem örökölte apja tehetségét. Főnöke megbízza egy kaliforniai vizsgálóbíró testvérének az elrablásával. Gigli el is rabolja Briant (Justin Bartha), a szellemileg visszamaradt fiút a pszichiátriai intézetből. A rutinmunkának hitt feladat kis híján az őrületbe kergeti, ráadásul bizalmatlan főnöke a nyakára küldi Rickit (Jennifer Lopez), a rideg bérgyilkosnőt. A két teljesen más beállítottságú gengszter persze ki nem állhatja egymást, és ahol csak tudnak, keresztbe tesznek egymásnak.

 

Nászfrász - Viasat3, augusztus 2. hétfő, 21h

Frank tiszteletes sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ha kevesebb lenne a nász, kevesebb lenne a válás is. Ennek érdekében még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, a jegyesek oktatása nála felér egy katonai kiképzéssel. Olyan feladatok várnak a résztvevőkre, mint bekötött szemmel való száguldozás Chicago belvárosában, két nyáladzó, bömbölő robotbabáról való gondoskodás, sőt, szerepel benne a szexről való lemondás is. És ez csak ízelítő mindabból, amire Frank tiszteletes kötelezi a házasulandókat az "igen" kimondása előtt.

 

Egyik kopó, másik eb - Paramount Network, augusztus 2. hétfő, 21h

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner (Tom Hanks) képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hoochot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa. A blöki nem elég, hogy zavart okoz Turner és Emily (Mare Winningham) bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen egyedül Hooch ismeri fel gazdája gyilkosát. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, melynek során szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

 

Van Helsing - Mozi+, augusztus 2. hétfő, 21.15h

Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll, s legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing így hát együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen...

 

Az időgép - AXN, augusztus 2. hétfő, 23.55h

Az időgép főhőse Hartdegen (Guy Pearce) egy 1900-as évekbeli New York-i feltaláló. Az ifjú megtervez és felépít egy mesébe illő, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. De egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban.