Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfőre ezeket a filmeket gyűjtöttük össze.

Colombiana - Mozi+, június 27. hétfő, 21h

 

 

A kilencéves Cataleyának (Amandla Stenberg) a szeme láttára ölik meg a szüleit. Miután megússza a mészárlást, gengszter nagybátyjához, Emilióhoz (Cliff Curtis) menekül az Egyesült Államokba. Tizenöt évvel később már profi bérgyilkosként dolgozik neki. Névjegye az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea, amely egyben üzenet is a szülei gyilkosainak. Cataleya (Zoe Saldana) mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

 

A bombák földjén - AMC, június 27. hétfő, 21h

 

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

A holló - Paramount Network, június 27. hétfő, 21h

 

 

Minden évben egyszer, az ördög éjszakáján a holló kiválaszthat egy lelket azok közül, akik értelmetlen halált haltak, s így lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút állva lelkük nyugalomra leljen. Ebben az esztendőben Eric Draven (Brandon Lee) kap lehetőséget. Eric visszatér, hogy bosszút álljon a Top Dollar bandán. Vállán a hollóval a sötét erők birodalmából kiszakítva fekete angyalként járja a várost, hogy igazságot osszon és saját fegyvereiket ellenük fordítva halált hozzon mindazokra, akik egy fél évvel korábban barátnőjét és őt lemészárolták. Kiderül azonban, hogy csak akkor tekintheti teljesítettnek feladatát, ha nem áll meg a puszta bosszúnál. A történet még hátborzongatóbbá vált azzal, hogy egy valódi tragédiát is megörökít. A film főszereplője, Brandon Lee a forgatás közben meghalt.

 

A megmentő - Moziverzum, június 27. hétfő, 21h

 

 

William Lansing (Steven Seagal) egykori vietnami hős és CSA-ügynök visszavonultan és magányosan él Észak-Alaszkában, ahol egy vadvédelmi alapnak dolgozik. Magányát csak egy lengyelországi árvaházban élő kislánnyal, Irenával (Ida Nowakowska) történő levelezése töri meg időnként. A levelezés során távoli, de annál bensőségesebb kapcsolat alakul ki közöttük. Egy nap azonban titokzatos idegenek jelennek meg a nevelőintézetben és az igazgatónő közreműködésével ismeretlen helyre és céllal magukkal visznek fiatal lányokat, köztük Irenát is. Miután így a levelezés megszakad Lansing Lengyelországba utazik, hogy Irena nyomára bukkanjon. Az ügyben elkezd nyomozni a lengyel rendőrség is Kasia nyomozónő (Agnieszka Wagner) vezetésével. A nyomok egy bonyolult és befolyásos kapcsolatokkal rendelkező nemzetközi emberkereskedelmi hálózathoz vezetnek.

 

Dunkirk - Film+, június 27. hétfő, 21h

 

 

A második világháborúban, 1940. május 26. és június 04. között zajlott a brit birodalom és Franciaország szövetséges katonáinak evakuálása, akiket a német hadsereg bekerített a franciaországi Dunkerque partjainál.

 

Élet - Viasat Film, június 27. hétfő, 21h

 

 

Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket. Daniel Espinosa filmje.

 

Gyilkos vágyak - Filmcafe, június 27. hétfő, 22.35h

 

 

A rámenős, erőskezű Christine egy multinacionális reklámcég berlini vezetője. Pártfogoltja a naiv, ám rendkívül tehetséges lengyel lány. Isabelle nagy sikert arat az új marketingtervének koncepciójával. Christine dicséretekkel halmozza el, és gyengéd érzelmekkel manipulálja a lányt, hogy tökéletesítse elképzelését. Miközben Isabelle külföldön tartózkodik, Christine a sajátjaként adja el az ötletet. A két nő között ezzel halálos hatalmi harc veszi kezdetét, melyet a közös szerető iránti féltékenység is tüzel.

 

A hazafi - Moziverzum, június 27. hétfő, 22.50h

 

 

Dél-Karolina, 1776. Benjamin Martin, a franciák és indiánok elleni harcok hőse békében akar élni családjával, miközben új háború söpör végig az országon. Amikor az egyik fiát megölik, a férfit a harag és a fájdalom visszaűzi a csatatérre.

 

A törvény gyilkosa - Film Mánia, június 27. hétfő, 23.10h

 

Turk és Rooster, akik 30 éve társak és együtt nyomoznak New Yorkban, most nyugdíj előtt állnak. Mielőtt leteszik a jelvényeiket, egy ügyet még mindenképpen meg akarnak oldani: egy strici hullájához hívják őket, és az eset nagyon emlékeztet egy sok éve történt gyilkosságra. Utolsó nyomozásuk során talán elkaphatják a bennfentes sorozatgyilkost, akinek áldozatai egytől-egyig felmentett bűnösök.