Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha kedd este a tévé elé ülsz, ezeket nézheted!

A kőszívű ember fiai - M5, március 19. kedd, 21h

A kőszívű ember, a császár hű híve, Baradlay Kázmér haldoklik. Végakaratát feleségének diktálja. Ödön, legidősebb fia, külszolgálatban jusson egyre fentebb és fentebb a ranglétrán, hogy így növelhesse a család tekintélyét és vagyonát. Richárd, a középső ifjú a bécsi udvarban emelkedjen egyre magasabb rangba, hogy támogassa bátyját, a családot. Jenő, a legkisebb gyermek gyenge testi alkata és különös érzékenysége miatt a császári kancellária oszlopos tagjává váljon. Végül felesége, férje halála után azonnal menjen férjhez a család szövetségeséhez, aki a továbbiakban kormányozni fogja a családot. Bár felesége csöndben hallgatja a zsarnok utolsó kívánságát, megesküszik, hogy abból semmit nem teljesít, szembeszegül férje végakaratával...

 

A múmia - Mozi+, március 19. kedd, 21h

Időszámításunk előtt 1719-ben az egyiptomi Théba falai között tiltott szerelemre lépett Imhotep főpap és a fáraó szeretője. Bűnükért megfizettek: a lány elvette saját életét, Imhotep mumifikált teste pedig örökké kísérteni fog, amíg a Földre nem szabadítják...Most 1925-öt írunk. A Szahara perzselő homokját néhány elszánt kincsvadász rója. A meggazdagodás reményében vállalták a megpróbáltatásokat, és nem is sejtik, hogy kincsek helyett hamarosan a létező legszörnyűbb titkot fogják feltárni...Mert a kincskeresők egy ősi sírra bukkannak, és akaratukon kívül felszabadítják a borzalmak 3000 éves szellemét…

 

Everest - RTL HÁROM, március 19. kedd, 21h

1996. május 10-én reggel Rob Hall (Jason Clarke) új-zélandi hegymászó és Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) közös expedícióra indul a Mount Everest meghódítására. A Föld legmagasabb pontjára csak kevesek jutnak fel élve. Az időjárás kiszámíthatatlanná válik, és hamarosan a az ember által valaha tapasztalt egyik legvadabb hóvihar nyeli el a kalandorokat. Az elképzelhetetlenül zord körülmények között kell a csapatoknak elviselniük a viharos szeleket és fagypont alatti hőmérsékletet. A túlélési esélyük percről perce csökken.

 

Zöld könyv - Útmutató az élethez - Paramount Network, március 19. kedd, 21h

Tony Lip egyszerű ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az "előbb ütök és csak aztán kérdezek" módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

 

Rohanás - Film+, március 19. kedd, 21h

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja, hogy legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk, nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van, mert a nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

 

Waterworld - Vízivilág - Filmcafe, március 19. kedd, 21h

A sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré válik. A Szárazföld talán már csak a mesében létezik. Minden túlélő azt keresi, de senki sem tudja, merre lehet. A mesterséges zátonyok lakói és a tenger hajósai egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja a magányos Tengerész, akinek lábujjai között úszóhártya, füle mögött pedig kopoltyú nőtt. Egy összecsapás után a hajójára veszi a tízéves kislányt és az anyját. Hamarosan kalózok erednek a nyomukba. A kislány kell nekik, aki különös tetoválást, a Szárazföldhöz vezető út térképét viseli a hátán.

 

Züllöttség - Moziverzum, március 19. kedd, 21.10h

Három sittes: Troy (Nicolas Cage), Veszett Kutya (Willem Dafoe) és Diesel (Christopher Matthew Cook) szabadulásuk után egymásra támaszkodva próbálnak meg boldogulni a kinti életben. Troy, a zárkózott lángelme megpróbál beilleszkedni, de a rendszer elleni dühét nehéz magába fojtania. Veszett Kutya az egyik zűrös helyzetből kerül a másikba. Diesel a bérszámfejtés felé fordul, s minden álma egy kertvárosi otthon. Hogy boldoguljanak, elvállalják egy clevelandi maffiafőnök megbízását...

 

Ölni kíméletesen - Film Mánia, március 19. kedd, 22.45h

George V. Higgins azonos című regényének adaptációja. A film középponjában Jackie Cogan (Brad Pitt) áll, aki a maffia profi behajtóembereként egy nagy összegben játszott illegális pókerverseny eltűnt nyereményének nyomába ered. Azt a pénzt kell előkerítenie, amit egy magas tétekben játszott, a maffia által biztosított pókerbajnokságról rabolt el három balfék.

 

Börtöncsapda - AMC, március 19. kedd, 23.05h

Burke pályafutásának legkeményebb feladata egy őrült pszichopata gyilkos börtönbe juttatása. Ennek sikeres teljesítése után úgy érzi, hogy megérdemelne egy kis pihenést. A rendőrfőnök azonban másképpen gondolja. A Harrison-börtönben rejtélyes halálesetek sora történik, s ennek kivizsgálásával Burke-öt bízzák meg...

 

Kegyetlen játékok 2. - Viasat Film, március 19. kedd, 23.20h

Miután botrányos viselkedése miatt már egy sor magániskolából eltanácsolták, a 16 éves Sebastian Valmont New Yorkba költözik apjához és mostohaanyjához. Itt azonban rájön, hogy gyönyörű, de végtelenül manipulatív mostohanővéréhez képest ő csak kezdő tanulónak számít az intrikák terén. Új iskolájában már az első nap kiderül, hogy nem lesz könnyű bekerülni a menők közé _ egyelőre a túlélés a tét. Valmontnak meg kell tapasztalnia a másik oldalt is _ milyen, amikor nem te osztod a lapokat egy kegyetlen világban.

 

Az útvesztő: Halálkúra - Mozi+, március 19. kedd, 23.30h

Az útvesztő-trilógia nagyszabású befejező részében a tisztársak, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat. Aki élve kijut, választ kap azokra a kérdésekre, ami a kezdetek óta foglalkoztatják a tisztársakat.

 

Az elnök végveszélyben - RTL HÁROM, március 19. kedd, 23.30h

John Cale (Channing Tatum), a fővárosi rendőr megpályázza álmai állását a Titkosszolgálatnál, de James Sawyer elnök (Jamie Foxx) védelmére nem tartják alkalmasnak. Cale nem akar szégyent vallani a kislánya előtt a hírrel, ezért elviszi egy túrára a Fehér Házba. Épp abban az időpontban turistáskodnak, amikor a komplexumot megtámadja és elfoglalja egy erősen felfegyverzett félkatonai csoport. Most, hogy a nemzet kormánya a káosz szélén áll és az idő fogytán van, Cale-en múlik a kislánya és az elnök élete, az ország megmentése.

 

Gyilkosság a Fehér Házban - Filmcafe, március 19. kedd, 23.35h

Harlan Regis (Wesley Snipes) a washingtoni rendőrség gyilkossági csoportjának sokat próbált, vérprofi nyomozója. Amikor egy Fehér Házban elkövetett gyilkosság felderítésének ügyét Regisre osztják, a nyomozó hamarosan olyan felfedezéseket tesz, amelyekre legmerészebb álmaiban sem számított. Egy sereg akadály tornyosul előtte: a nyomozás szempontjából perdöntőnek tetsző dokumentumok tűnnek el, mielőtt a rendőrség emberei láthatták volna őket, a kormány tagjainak mentelmi joga pedig nagyon kevés teret enged a hatékony munkának. Regis egyik percről a másikra olyan helyzetben találja magát, amelyben a sorsa meg is pecsételődne, ha nem lelne társra Nina Chance titkos ügynök (Diana Lane) személyében.

 

Egy veszedelmes elme vallomásai - Viasat3, március 19. kedd, 23.40h

Az Egy veszedelmes elme vallomásai egy legendás showman kettős életének története, aki nappal tévéproducer volt, éjszaka a CIA bérgyilkosa. A fiatal, energikus Chuck Barris, aki az egyre növekvő tévés iparágban a csúcsra kerül, egyszer csak azon kapja magát, hogy egy rejtélyes alak követi, majd elcsábítja őt a CIA ügynökök titkos és veszélyes világába. Miközben Barris olyan leleményes és népszerű vetélkedők dinamikus producereként szerez nevet, mint "Az ifjú pár játék" vagy a "Gong Show", rendszeresen merényleteket hajt végre az Egyesült Államok kormányának megbízásából. Ahogy a nézettsége emelkedik, Barris belevonja műsorait titkos életébe: "Az ifjú pár játék" nyertes szerelmesei a "mesés Helsinkibe" és a "romantikus Nyugat-Berlinbe" utazhatnak _ ami nem éppen Párizs, viszont remek álcát nyújt a párokat gardírozó Barrisnak titkos küldetéseihez. Miközben Barris sütkérezik e két világ _ a szórakoztatás és a kémkedés _ káprázatában, az élete lassan fenekestül felfordul. Vergődik két nő között: az egyik szereti őt, a másikat viszont ő találta ki. A közvélemény azzal vádolja, hogy szennyezi a légkört... miközben egy áruló ügynök őt szemeli ki célpontnak. Barrisnak vissza kell szereznie az életét. Mindkettőt.

 

Kickboxer - Vérbosszú Bangkokban - Paramount Network, március 19. kedd, 23.55h

Miután tanúja lesz, ahogyan a bátyját és egyben mentorát egy brutális rúgással egy életre lebénítja ellenfele, Kurt Sloan bosszút esküszik. Kurt talál egy idős harcost, aki megtanítja neki a Muay-Thai módszereit. Kurt megtanulja, hogyan bírja ki a legrosszabb fizikai bántalmazást is és kihívja Tong Pot, a bajnokot. Kezdetben Kurt vesztésre áll, de gyors mozdulatainak köszönhetően ugyanabban a helyzetben találják magukat, amiben Kurt testvére is megkapta a végzetes ütést.