Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Keddére ezeket kínálja a tévé estére.

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - AMC, május 7. kedd, 20h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Kék acél - Film4, május 7. kedd, 20h

Megan Turner rendőrnő első szolgálati napján egy szupermarketben megakadályoz egy rablótámadást, és agyonlövi a fegyveres rablót. Ám egy férfi ellopja a halott gonosztevő fegyverét, gyilkolni kezd vele, s minden golyóba a rendőr nevét karcolja. A nő élete rémálommá válik _ már nem lehet tudni, ki kit üldöz: a zsaru a gyilkost, vagy a gyilkos a zsarut?

 

Z: Az elveszett város - Viasat3, május 7. kedd, 21h

David Grann azonos című regénye alapján készült, melynek középpontjában a brit felfedező, Percival Fawcett áll, aki az 1920-as években tűnt el, miközben az elveszett várost kereste az Amazonasnál.

 

Csók, Anyu! - M5, május 7. kedd, 21h

Kádár-korszak végi életkép egy négytagú középosztálybeli családról. A helyszín egy majdnem tökéletesen kész, kétszintes ház. Kalmáréknak jól megy. Legalábbis anyagilag. A papa maszekol, a mama idegenvezető _ mindenki rohan, soha nincs ideje semmire. Még a két imádott gyerekre, a gimnazista Marira és a kis Petire sem, aki iskola helyett egész nap egy maga gyártotta periszkóppal tanulmányozza titokban a környék életét. A család belső kommunikációja írásban, a konyhai üzenőtáblán zajlik. Marinak egy pillanatra sikerül megállítania ezt a folyamatot…

 

Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk - Film+, május 7. kedd, 21h

Mike (Will Smith) és Marcus (Martin Lawrence), a két miami drog-nyomozó többször megpróbálja lebuktatni a kubai drogbárót, Hector Tapiát (Jordi Mollá), ami rengeteg pénzébe kerül a városnak. Tapia ugyanis minden alkalommal bepereli a rendőrséget, és mindig meg is nyeri. De Mike biztos a dolgában és ezért egyre kockázatosabb akciókba rántja bele Marcust. Miután Marcus többször is megtekinthette közelről a halál torkát, megelégeli társa fanatikusságát, és az áthelyezését kéri. De esélye sincs a nyugalomra, mert a húga, a beépített ügynökként dolgozó gyönyörű Syd (Gabrielle Union) álcáját felfedik, és Tapia túszul ejti.

 

A hamisító - Paramount Network, május 7. kedd, 21h

A világ legjobb hamisítója (John Travolta) korábban kiszabadulhat a börtönből, hogy a haldokló fiával lehessen, de a szabadságért cserébe be kell vállalja élete legnehezebb megbízását.

 

Vakvágányon - Film Mánia, május 7. kedd, 21h

Száguldó vonat szeli át Kelet-Európát. Ezen a vonaton utazik Kristoff különleges ügynök (Jean-Claude Van Damme) és Galina (Laura Elena Harring), a lenyűgöző szépségű high-tech tolvaj. Utasok továbbá azok a terroristák, akik a vonaton elrejtett biológiai fegyvert akarják megkaparintani, de előbb biztos, ami biztos, túszul ejtik az összes utast. Egyedül Kristoff, az egyszemélyes büntetőosztag állhat a rosszfiúk és céljaik közé, aki a vakvágányon száguldó szerelvényen próbálja megmenteni az utasokat és a világot a fenyegető katasztrófától.

 

Túl a holtponton - Moziverzum, május 7. kedd, 21h

Ron Whitlock egy körözött bűnöző, aki egy zsoldosokból álló csapatot vezet bosszúhadjáratra. Meggyőződve arról, hogy a kormány ellenük dolgozik, a könyörtelen csapat túszokat ejtve elfoglal egy erőművet. Mivel egy közeli város a hatalmas árvíz és pusztulás szélén áll, egy nyugalmazott elitkkommandós, Mack Karr feladata, hogy ártatlanok ezreinek életét mentse meg, mielőtt túl késő lenne.

 

Mad Max - Filmcafe, május 7. kedd, 21h

Ebben a különös, a nem is olyan távoli jövőben játszódó filmben a pusztuló városok között kergetik egymást az útonálló bandák, a félelmet nem ismerő, öngyilkosjelölt autóversenyzők és a rendőrök. Amikor az egyik motoros banda tagja az üldözés során az életét veszti, barátai, élükön egy karizmatikus pszichopatával, Toecutterrel, elmennek a holttestért. A bosszúra szomjazó társaság megtámad mindenkit, aki az útjába kerül. Az eset kivizsgálására Max és társa kap megbízást, akiknek sikerül is a banda egyik tagját letartóztatni, ám már a következő napon szabadon is engedik. A rendőrkapitány, aki már belefásult a bűnözők elleni eredménytelen küzdelembe, szabad kezet ad beosztottjainak. Hiába minden, a rendőrök nem jutnak eredményre, sőt ők szenvednek újabb vereséget: Max társával brutálisan végeznek a banda tagjai. Max kénytelen engedni felesége unszolásának, kilép a rendőrség kötelékéből és családja társaságában nekiindul, hogy új életet kezdjen. Ám más van megírva számára a sors könyvében, a banda bosszúja elől nincs menekvés: a következő áldozat Max gyermeke. Az őrület határán álló, kétségbeesett férfi újra szolgálatba áll, és egy speciálisan az ő számára készített autóval ered a gyilkosok nyomába.

 

Véres hármas - Mozi+, május 7. kedd, 21h

Egy milliárdos lánya a bűnözők célkeresztjébe kerül. Egy csapatnyi mindenre elszánt, elit zsoldos veszi fel a harcot a bérgyilkosokból álló bűnszervezet ellen.

 

Az atya - Viasat Film, május 7. kedd, 21h

Randall nyugalmazott rendőrbíró egy magánnyomozó segítségével próbálja felkutatni azt az embert, aki elvette tőle szerettét. Egy kolumbiai kisvárosban bukkannak a magát papnak kiadó szélhámos nyomára.

 

Halálos fegyver 2. - RTL HÁROM, május 7. kedd, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Hullagyáros - Film Mánia, május 7. kedd, 22.40h

Mike Fallon hidegvérű gyilkos, aki a legeslegjobb a szakmában. Amikor azonban azt a személyt, akit mindennél jobban szeretett a világon, meggyilkolja a saját csapata, a férfi felrúgja addigi életét és "karrierjét", hogy bosszút állhasson.

 

Végső állomás 3. - AMC, május 7. kedd, 22.45h

A középiskolás Wendy (Mary Elizabeth Winstead) rémálma valósággá válik. Egy apró, véletlen baleset következtében kisiklik a hullámvasút, melyen a barátaival ül, a kocsik a mélybe zuhannak és senki sem éli túl a balesetet. Wendy közbelépésének köszönhetően azonban megússzák, hogy a valóban bekövetkező baleset áldozataivá váljanak. De a Halált nem lehet kijátszani, a Halál nem mond le kiszemelt áldozatairól.

 

King's Man - A kezdetek - Moziverzum, május 7. kedd, 23h

A történelem legszörnyűbb zsarnokainak és bűnözőinek egy csoportja, köztük Raszputyin (Rhys Ifans), összegyűlt, hogy kiterveljenek egy elsöprő háborút, amely ártatlan emberek millióit fogja kiirtani az egész világon. Ekkor lép színre a Kingsman, a világ legelső független hírszerző ügynöksége. A halálos, kifogástalanul képzett kémek, akik felesküdtek, hogy a legmagasabb szintű etikusság és diszkréció mellett működnek, egy elegáns rövidáru boltot használnak a szervezet fedőszervezeteként. A Kingsman alapító tagja, Oxford hercege (Ralph Fiennes), aki elkötelezett a közelgő vérengzés megállítása mellett, egy pártfogoltját, Conradot (Harris Dickinson) is beszervezi, hogy csatlakozzon a szervezethez, és segítsen visszafordítani a folyamtokat a jó irányba.