Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha nem terveztél semmit kedd estére, kapcsold be a tévét!

A randiguru - Viasat2, május 31. kedd, 20h

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki _ mivel egy pletykarovatnak dolgozik _ állandóan Allegra nyomában van. Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása _ lapjának pedig óriási szenzációja _ lenne, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randidoktorát.

 

Jane Eyre - Duna Tv, május 31. kedd, 20.45h

Az elárvult kislány, Jane Eyre kőszívű nagynénje rideg házában cseperedik fel. Iskoláit elvégezvén házvezetői állást nyer a rejtélyes Edward Rochester titkokkal teli birtokán, mely a baljós Thornfield Hall nevet viseli…

 

Horgász a pácban - Filmcafe, május 31. kedd, 21h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

A mestergyilkos - Film+, május 31. kedd, 21h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos mindig tiszta munkát végez. Ám amikor megölik Harryt (Donald Sutherland), a mentorát, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Most maga választ célpontot. A feladat tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de ezúttal kénytelen elfogadni Harry fiának az ajánlatát. Maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és vele együtt egy újabb problémát.

 

47 Ronin - Mozi+, május 31. kedd, 21h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kai-t, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishi-hez, a 47 Ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk!

 

A kutyám nélkül sehova - M5, május 31. kedd, 21h

Jannisz, a korábbi sikereinek árnyékában élő ciprusi zenész külföldre akar költözni egy jobb élet reményében. Terveit azonban meghiúsítja a kutyája, Hendrix: a költözés előtt nem sokkal átszökik a határon, amely a sziget görög és török részét választja el. Jannisz elindul, hogy hazacsempéssze Hendrixet. Az út során átélt kalandok azonban mindent új megvilágításba helyeznek… A világcsavargó Jannisz a hivatalos, vagyis görög Ciprus polgára, de már nem sokáig. Németországba költözne három nap múlva, addig csupán annyi dolga van, hogy elkerülje a hitelezőit és a házinénit, akinek több havi lakbérrel lóg. Csakhogy közbejön valami: kutyája, Jimmy átszökik a határon a török oldalra. A drótszőrű, foltos kis korcs azért fontos neki, mert volt barátnőjével közösen szerezték be, és ebből a legegyszerűbb gondolkodású néző összerakhatja magában, hogy a lány még fontos link hősünknek, és ha fontos, akkor biztosan előkerül majd. Átjutni a határon nem gond, és a kutyát ugyan segít megtalálni egy szimpatikus görög határőr és egy együttérző török katona, de vissza nem lehet vinni, mert tiltják az EU-s szabályok az élő állat bevitelét. Jannisz így további segítséget keres, és végül pont azzal a törökkel kell összefognia, aki szülei egykori házában él, a török pedig egy rossz arcú seftelővel hozza össze _ bár ne tette volna! Díjak és jelölések: Cyprus Film Days International Festival _ Ciprus Filmnapok Nemzetközi Fesztivál 2019 A legjobb film _ rendező: Marios Piperides Közönségdíj _ legjobb film . rendező: Marios Piperides Az ifjúsági Zsűri Nagydíja _ legjobb film _ rendező: Marios Piperides Filmski Festival Herceg Novi _ Montenegro Film Festival 2018 Nagydíj _ "Golden Mimosa" / "Arany Mimóza Díj" _ a legjobb film és rendezés: Marios Piperides Hellenic Film Academy Awards _ A Görög Filmakadémia Nagydíjai 2019: A legjobb film és legjobb forgatókönyv kategóriában _ Marios Piperides A legjobb színészi alakítás díjjelölése -: Adam Bousdoukos, Fatih Al Thessaloniki Film Festival 2018 _ A Zsűri Különdíja _ Marios Piperides, rendező "Golden Alexander" Díjra jelölés, mint legjobb rendező Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF) 2018 _ a legjobb rendező és legjobb film kategóriára jelölés: Marios Piperides A legjobb színészi alakítás kategóriában jelölés: Adam Bousdoukos.

 

Törés - Viasat3, május 31. kedd, 21h

Amikor Ted Crawford rájön, hogy a fiatal felesége megcsalja, tökéletes gyilkossági tervet eszel ki. A házába berontó rendőrök pisztollyal a kezében találják, és Crawford nem is tagadja, hogy lelőtte a nejét, akiben Nunally detektív döbbenten fedezi fel a szeretőjét. Crawfordot letartóztatják, és miután beismerő vallomást tesz, börtönbe zárják. Az eset könnyed feladatnak tűnik az ambiciózus Willy Beachum helyettes kerületi ügyész számára. Ám egyre jobban belebonyolódik az ügybe, és nem veszi észre, hogy Crawford mozgatja a szálakat. A két férfi között életre-halálra szóló küzdelem kezdődik.

 

Batman - AXN, május 31. kedd, 22.50h

Bruce Wayne kisfiúként kénytelen végignézni szülei brutális meggyilkolását. Megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. De amikor leszáll az éj, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba...