Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Összeszedtük a legjobb filmeket a kedd esti tévézéshez.

Hamlet - M5, június 14. kedd, 20h

A dán királyfi, a többnyire csak a világ eseményeit szemlélő és a politikától magát távol tartó Hamlet, apja halálhírét véve visszatér hazájába. Mire azonban Dánia földjére teszi a lábát, anyja, Gertrud már nem özvegyasszony, ugyanis feleségül ment Hamlet nagybátyjához, az új királyhoz, Claudiushoz, majd az új uralkodói pár Hamletet is nősülésre, kedvese, Ophelia nőül vételére sürgeti. Nemsokára azonban megjelenik a meghalt király szelleme és közli hősünkkel: galád módon Claudius és Gertrud gyilkolták meg, hogy kezükbe kaparinthassák a hatalmat. Hamlet _ mivel érzi, valami bűzlik Dániában _ döntés előtt áll: vagy továbbra is kívülállóként szemléli az eseményeket vagy pedig saját kezébe veszi az irányítást és bosszút állva beteljesíti végzetét.

 

Focus - A látszat csal - Viasat3, június 14. kedd, 21h

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos _ lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.

 

Hart háborúja - Filmcafe, június 14. kedd, 21h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

The Commuter - Nincs kiszállás - Film+, június 14. kedd, 21h

Michael MacCauley (Liam Neeson) biztosítási ügynökként éli mindennapjait. Egy nap azonban hirtelen izgalmas fordulatot vesz az élete, amikor egy titokzatos idegen, Joanna (Vera Farmiga) leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.

 

Keresés - Viasat Film, június 14. kedd, 21h

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten.
Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon.
Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.

 

Számos pasas - Paramount Network, június 14. kedd, 21h

Ally (Anna Faris) a kirúgása napján azt is megtudja, hogy aki a huszadik partnerében sem találja meg az igazit, képtelen lesz megállapodni. Hirtelen pánikba esik, mivel épp húsznál tart. Kétségbeesésében úgy dönt, megkeresi az eddigi tizenkilenc pasiját. Szomszédjával, az állástalan nőfaló Colinnal (Chris Evans) különös alkut köt. Ally segít az egyéjszakás lányoktól megszabadulni, cserébe a srác megkeresi a kiszemelt férfiakat.

 

Az Álmosvölgy legendája - SuperTV2, június 14. kedd, 22.15h

Washington Irving regénye alapján!A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértet-járta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New York-ból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel ugyanis a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek. A falubéliek váltig állítják, hogy tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas! A bámulatos fantáziájú Tim Burton ezúttal Washington Irving klasszikus meséje nyomán a Hetedik forgatókönyvírójának segítségével alkotott lenyűgözően elbűvölő képi világú, rendkívül izgalmas és sokszor groteszkül komikus filmet olyan remek színészek közreműködésével, mint Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon és Christopher Walken.