Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd estére ezeket a filmeket válogattuk.

Tajtékos napok - M5, augusztus 16. kedd, 20h

Egy olyan világban, ahol fahéjas cukor illatú rózsaszín bárányfelhőkön is lehet utazni, vagy olyan kocsikon, amelyeknek nincs kereke, hanem rezgő lábakon haladnak előre, Colin, a tehetős fiatalember, a koktélzongora feltalálója mindennél jobban vágyik a szerelemre. Olyan lányt keres, akit őszintén tudna szeretni. Legjobb barátja, Chick, valamint szakácsa Nicolas közreműködésével megismerkedik az elragadó Chloé-val és szárba szökken szerelmük Duke Ellington híres "Mood Indigo" dallamaira. Az egymás iránt fellángoló érzelmeik mindenen felülemelkednek, szerelmük humorban, bolondosságban sincs híján. A szerelmüket beteljesítő álomszerű esküvőjükön arról is biztosítják egymást, hogy az életükben esetlegesen felmerülő nehézségeket közösen győzik le. A nem várt fejlemények azonban sokkal hamarabb következnek be, mint várnák. Chloé hirtelen megbetegszik. Lótuszvirág nő a mellkasában. Az orvosi kiadások okán elszegényedett Colinra vár a feladat, hogy sajátos, egyedülálló gyógymódokat kifejlesztve megmentse imádott szerelmét. Boris Vian világhírű regényének filmváltozata a francia film ragyogó sztárjaival.

 

A Nap könnyei - Mozi+, augusztus 16. kedd, 21h

Waters főhadnagy (Bruce Willis) az elit kommandó katonája, akit Nigériába küldenek, hogy segítsen kimenekíteni az ott ragadt amerikai állampolgárokat. De attól kezdve, hogy megérkezik, minden átalakul. Kendricks doktornő (Monica Bellucci) ugyanis nem hajlandó elhagyni azokat a védenceit, akik nem követhetik Amerikába. Ráveszi a vonakodó katonát, hogy tagadja meg a parancsot, és egy titkos ösvényen kísérje őket Kamerunba. Útközben azonban egy férfi is csatlakozik hozzájuk, akiről hamarosan kiderül, hogy a lázadók milíciája üldözi...

 

A bolygó neve: Halál - Moziverzum, augusztus 16. kedd, 21h

57 évvel később egy mentőhajó talál rá Ripley-re, akinek az utolsó pillanatban sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy annak idején egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített az odatelepített emberekkel, Ripley-t egy sereg felfegyverzett harcos kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket. De a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol...

 

A.I. - Mesterséges értelem - Paramount Network, augusztus 16. kedd, 21h

A megfékezhetetlennek tűnő globális felmelegedés és bámulatos tudományos fejlődés korában az emberek életük minden területét megosztják robotjaikkal, a Mechákkal. Egy újonnan fejlesztett robotgyermeket, Davidet (Haley Joel Osment), feltétlen szeretetre programoznak. David egyszer csak magára marad egy idegen és veszélyekkel teli világban. Szerencsére összebarátkozik egy éles eszű és bölcs Mechával (Jude Law).

 

Meggyanúsítva - Filmcafe, augusztus 16. kedd, 21h

Puerto Ricóban éppen Szent Sebestyén ünnepe zajlik, amikor egy kislány megerőszakolt holttestére bukkannak, immár a másodikra az elmúlt tizenhat napban. A lány holttestét a közösség egyik fontos és megbecsült tagja, Harry Hearst (Gene Hackman) ügyvéd találja meg. Ezt követően a rendőrkapitány rövid beszélgetésre invitálja a férfit, aki következetlen válaszai miatt az első számú gyanúsítottá lép elő. A média rögtön kitálalja az eseményt, és vájkálni kezd az ügyvéd múltjában. Fiatal és gyönyörű felesége, Chantal vallomása is csak tovább bonyolítja a helyzetet.

 

Államérdek - Viasat Film, augusztus 16. kedd, 21h

Luther Whitney (Clint Eastwood) betörő, s bámulatra méltó mestere a szakmájának. A börtönben letöltött évek után, mielőtt végleg visszavonulna, egy utolsó nagy dobásra készül. A ház, melyet kinéz magának Amerika egyik leggazdagabb emberének, Walter Sullivannek az otthona. A férfi a Bahamákra, üzleti útra készül. Whitney azonban nem számított arra, hogy Sullivan felesége, Christy nem kíséri el a férjét, és hogy Christynek viszonya van az Egyesült Államok elnökével. Rosszkor volt, rossz helyen, így akaratán kívül egy politikai érdekekből elkövetett gyilkosság szemtanúja lesz. Az ügyben nyomozó detektív hamar kideríti, hogy csak egy különleges képességű betörő juthatott be a házba, így Whitney csakhamar nélkülözhetetlen koronatanúvá válik. Ám nemcsak a rendőrség, hanem a titkosszolgálat is üldözőbe veszi, hiszen az elkövetők számára az a legfontosabb, hogy minél előbb elhallgattassák az egyetlen szemtanút.

 

Ütközetben eltűnt 3. - Film Mánia, augusztus 16. kedd, 21h

A vietkongok egyre közelebb kerülnek Saingonhoz. Az utolsó amerikai evakuáció során James Braddock tábornok kénytelen hátrahagyni vietnámi feleségét és gyermekét. Tizenhárom év telik el, de a CIA parancsa ellenére Braddock vissza akar térni Vietnámba, hogy kiszabadítsa szeretteit. Miután ejtőernyővel a dzsungelbe dobják, Braddock szembekerül a szadista vietnámi Qouc tábornokkal. És elszabadul a pokol.

 

Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi - Film+, augusztus 16. kedd, 21h

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár, és játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik. Egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberekből áll. Mindannyian profik, akik tudják: a tét 150 millió dollár. Azt, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa (Andy Garcia), és Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár mostanában, azt egyikük sem sejti…

 

Delta kommandó 2. - A kolumbiai kapcsolat - Film Mánia, augusztus 16. kedd, 22.45h

A kommandó Scott McCoy vezetésével ezúttal egy kolumbiai drogbáró nyomába ered, hogy megakadályozza a kábítószer további terjedését. A rendkívül látványos, hajmeresztő jelenetekben bővelkedő film forgatásának tragikus pillanata volt az egyik akció során egy helikopter lezuhanása. A balesetben a stáb több tagja is életét vesztette. A film nekik állít emléket.

 

Hanna - Gyilkos természet - AXN, augusztus 16. kedd, 22.50h

Hanna (Saoirse Ronan) egyszerű kamaszlánynak látszik. De olyan erős, gyors, ravasz és kitartó, mint egy profi zsoldos katona. Apja, a CIA egykori ügynöke (Eric Bana) az északi sarkkörön túl, Finnország néptelen tundráin nevelte fel. Amikor a férfi úgy érzi, hogy a lány felkészült, visszaküldi a civilizált világba, és egy feladatot bíz rá. Hanna egy számára teljesen ismeretlen közegbe kerül, amit eddig csak könyvekből ismert. Nyomában a kegyetlen ügynökökkel, és egy titokzatos nővel (Cate Blanchett) a lány egyre közelebb kerül kitűzött célpontjához.

 

D-Tox - Filmcafe, augusztus 16. kedd, 23.10h

Hogy kiheverje egy brutális bűntett szemtanújaként elszenvedett lelki megrázkódtatását, Jake Malloy FBI ügynök (Sylvester Stallone) elmegy egy rendőrtisztek számára fenntartott rehabilitációs klinikára. A rendőrök itt minden védelmi eszköztől _ fegyvertől, jelvénytől _ megfosztva kijózanodhatnak, és elkezdhetnek szembenézni a jövővel. Csakhogy a terápiás menedék hamarosan rémálomszerű börtönné válik, amikor egy óriási hóvihar teljesen elvágja a klinikát a külvilágtól. A páciensek sorra halnak meg gyanús körülmények között, és nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos köztük van.

 

A Védelmező 2. - Viasat3, augusztus 16. kedd, 23.20h

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…

 

Anna - Mozi+, augusztus 16. kedd, 23.25h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…

 

Kardhal - Film+, augusztus 16. kedd, 23.30h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, amit úgy hívunk, "cyberspace". Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy _ szerinte _ hazafias akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

Karantén - Viasat Film, augusztus 16. kedd, 23.40h

Egy híradós stáb a tűzoltók életéről, munkájáról készít riportot. Ennek során végigkövetik az egyik egység munkanapját, hogyan telik a szolgálat bent a laktanyában, illetve milyen eseményekhez riasztják őket. Az egyik riasztásnál ők is a vonuló egységgel mennek, élesben rögzítve az eseményeket. Egy bérházhoz riasztották őket, ahol hátborzongató események részesei lesznek. Kiderül, hogy valamiféle vírus támadta meg az embereket. Menekülnének, de a házat karantén alá helyezik. Körülöttük rémült lakók és a megfertőzött, zombiszerű emberek, akik emberhúsra éhesek.

 

Álmatlanság - Moziverzum, augusztus 16. kedd, 23.50h

Vincent és Sean kapnak egy fülest, és egy nagy drogüzlet során több kábítószert is ellopnak. Sajnos nem tudják, hogy az üzletet Las Vegas egyik legnagyobb drogbárója bonyolította volna le, ezért pedig súlyosan megfizetnek. Vincent 16 éves fiát elrabolják, ő pedig mindent megtesz, hogy ne essen bántódása. A helyzetet bonyolítja, hogy a belső elhárítás egyéni nyomozásba kezd Vincenttel szemben, a lopott drogak pedig nyoma vész.