Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek estét a tévé előtt töltenéd, olvasd át listánkat!

Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet - Viasat3, december 3. péntek, 21h

A lázadók egy csoportját azzal bízzák meg, hogy lopják el a Birodalom készülő szuperfegyverének, a Halálcsillagnak a tervrajzát.

 

Kapj el, ha tudsz! - Paramount Network, december 3. péntek, 21h

A történet Frank Abagnale életrajza alapján készült a legsikeresebb szélhámosról Amerika történetében. A Leonardo DiCaprio által játszott Frank a megtévesztés mestere, aki éveken keresztül sikeresen kijátszotta az FBI-t. Dolgozott többek között pilótaként, gyermekorvosként, történelem professzorként, és több millió dollárt szerzett csekkhamisítással. Carl Hanratty FBI ügynök elsődleges feladatának tartotta, hogy elkapja és bíróság elé állítsa Abagnalet.

 

Inferno - Sony Movie Channel, december 3. péntek, 21h

Langdon professzor (Tom Hanks) felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak. A prof. _ mint eddigi kalandjai során mindig _ ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő (Felicity Jones) segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás műve, a Pokol néhány sora segíti _ és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.

 

Az elnök különgépe - SuperTV2, december 3. péntek, 22.15h

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe.

 

A Nehézfiú - Filmbox Extra HD, december 3. péntek, 22.40h

Boots Mason (Gary Stretch Nagy Sándor, a hódító) smasszerként dolgozik Anawalt (Stephen Rea Interjú a vámpírral), a kétes ügyletekben utazó üzletember mellett. Ez annyit tesz, hogy ő végez el minden piszkos munkát. Az egyik ilyen rutinfeladat végrehajtása során azonban megpróbálják kiiktatni, méghozzá Dunn (Vinnie Jones Blöff), a korrupt zsaru: úgy tűnik, hogy Boots útjában áll valakinek. A merénylet nem jár sikerrel, a férfi pedig bosszút esküszik, és nem is sejti, hogy az, aki vérdíjat tűzött a fejére, közelebb áll hozzá, mint sejtené.

 

Chloe - A kísértés iskolája - Filmcafe, december 3. péntek, 22.50h

Bár úgy tűnik, hogy házasságuk tökéletes, Catherine Stewart, a sikeres doktornő arra gyanakszik, hogy férje, a diákjai körében rendkívüli népszerűségnek örvendő művész-professzor David megcsalja őt. Hogy választ kapjon a lelkét mardosó kérdésekre, a nő felbérli Chloe-t, gyönyörű luxus callgirlt, hogy környékezze meg Davidet és tesztelje annak hűségét. Később, ahogy a lány érzéki beszámolóit hallgatja, Catherine-ben rég elfeledettnek hitt vágyak ébredeznek, melyek Chloe figyelmét sem kerülik el. Azt azonban nem sejti, hogy amikor a kísértésnek engedve megnyílik a lány előtt, valójában miféle veszélynek is teszi ki magát és családját.

 

A kislovag - Duna Tv, december 3. péntek, 22.55h

Heryk Sienkiewicz regénytrilógiájának harmadik része. 20 év telt el a lengyel történelemben az "Özönvíz" vagyis a lengyel- svéd háború óta. Pan Wolodyjovski kedvese halála után szerzetesnek áll. Ám bajtársai, kiváltképp a derék Zagloba nem türhetik, hogy a derék "kislovag" kolostorban tengesse életét. Csellel kiszabadítják. Útközben ismerekednek meg két nemes kisasszonnyal, Krystinával és Baska-val. Ezek után a kislovag elfelejti szerzetesi terveit és további sorsát a török betörés, belső nemesi cselszövények, a bajtársi hűség, az önfeláldozás és a szép nemesi kisasszonyok írányítják....