Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Itt a vége, dőlj le a tévé elé, és ünnepelj!

Divat a szerelem! - Duna Tv, január 14. péntek, 20.35h

A híres, de nem túl fiatal, divattervezőt. Aliciát (Fanny Ardant) elhagyja párja, ezért úgy dönt, nem fejezi be a cég régóta várt kollekcióját. Hélénének, az asszisztensének valamit gyorsan ki kell találnia, hogy a nő új ihletet kapjon. Ekkor kerül a képbe a kissé egyszerű, de jólelkű kertész, kinek a személyében Alicia új múzsára talál.

 

Eldorádó - M5, január 14. péntek, 21h

1945. Teleki tér. A piac királya, Monori Sándor új lendülettel lát munkához. Most, hogy lánya, Marika hazajött Bécsből és fiú unokát szült neki, van értelme az életének. Először a vejétől szabadul meg két marék aranyért, majd Marikától, a lányától szabadul meg, hogy csak az övé lehessen a kis Imi, akit ő akar felnevelni a feleségével. Az ötvenes évek nem kedveznek az üzletnek, de a mi Monorink tudja, hogy "akinek aranya van, annak mindene van". Nem ugrál, inkább kivár…

 

A maszk - AMC, január 14. péntek, 21h

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura! Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.

 

Pénzcsináló - Sony Movie Channel, január 14. péntek, 21h

Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot fejlesztett a baseball-játékosok statisztikai elemzésére. Billy társul vele, és a program segítségével olyanokat szerződtetnek, akikről már mindenki lemondott. Kezdetben mindenki csak nevet rajtuk, de azután jönnek az eredmények. Igaz történet alapján.

 

A gyilkos médium - Paramount Network, január 14. péntek, 21h

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról.

 

Csillagok között - Film+, január 14. péntek, 21h

Joseph Cooper (Matthew McConoughey), az egykori NASA-pilóta képtelen tétlenül szemlélni, ahogy a Földön lassan mindent betemet a por. Már csak a gazdálkodás maradt, ám lánya, a tízéves Murphy rajong a tudományért, és biztos benne, hogy a házukban történő különleges üzenetre van magyarázat. Cooper megfejti a kódokat és ráakad a NASA titkos kísérleti telephelyére. A bázis vezetője egykori professzora, Dr. Brand (Michael Cain), aki felkéri arra, hogy legyen a Lazarus misszió vezetője. A nemrégiben feltűnt féreglyukon keresztül három lakható bolygóról gyűjtöttek adatokat, az egyik Dr. Mann (Matt Damon) bolygója, aki a program megalkotója. Három tudós, köztük Amelia Brand (Anne Hathaway) kísérik el, hogy kiválasszák a megfelelő bolygót. Sikerüktől függ az emberiség sorsa.

 

Alfa - Viasat3, január 14. péntek, 21h

Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott.
Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják.
De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz.
Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára…

 

Kicsi Rózsa - Duna Tv, január 14. péntek, 22.25h

1967 forró nyarán Roman Rozek ( Robert Wieckiewicz), a lengyel belbiztonsági szervek tisztje egy gyönyörű nőbe szerelmes, Kamilába ( Magdalena Boczarska), aki a varsói egyetemen dolgozik. A szenvedélyes viszonyt a főnökeinek megfelelni akaró tiszt beáldozza, és szerelmét ráveszi, hogy kémkedjen az egyetem egyik professzor, a híres író, Adam Warczewski után. Kamila Rózsaszál fedőnéven kerül be az ügynökök közé. A középkorú, özvegy professzor könnyű préda a gyönyörű fiatal lánynak, aki meg sem áll Warczewski professzor ágyáig. Roman, bár őrülten féltékeny, nem tud mit kezdeni a kialakult helyzettel, ahogy Kamila sem. A lány árvaházba nőtt fel, ott hamar rálényszerült a szexualitást, mint az érvényesülés egyik módját használni. Először idegenül mozog Warczewski világába, a polgári, jómódú, stabil családi háttérrel rendelkező férfi otthonában, de hamar mindez nagyon fontossá válik számára. Olyat talál itt, amit eddig soha: biztonságot, szeretetet, erkölcsi tartást. Bár eleinte buzgón jelent, de az Adam mellett tanultak hamar ráébresztik mi a helyes, és a követendő út. Ám a múltja nem ereszti!

 

Azonosság - Viasat6, január 14. péntek, 23h

Tíz titokzatos idegent kényszerít egy elhagyatott motelbe az ítéletidő. A balesetet okozó Ed (John Cusack), Rhodes (Ray Liotta), a veszélyes fegyencet szállító rendőrtiszt, a gyönyörű Paris (Amanda Peet), egy rejtőzködő szerelmespár, a megsérült család, és a szálló állítólagos tulajdonosa hamar rádöbbennek, hogy egy sorozatgyilkos célpontjaivá váltak. Ahhoz, hogy túléljék az éjszakát, rá kell találniuk a titokra, ami összeköti őket.

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.