Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Igazán kitettek magukért a tévécsatornák nagypéntek tiszteletére. Olyannyira, hogy az esti adagot majd külön cikkben mutatjuk.

Mr. Holmes - AXN, április 15. péntek, 11h

1947-et írunk. Az öregedő Sherlock Holmes (Ian McKellen) épp Japánból tér vissza, ahol egy erősítőnek hitt ritka növény után kutatva szembesülnie kellett a nukleáris háború pusztításával. A világtól elzárt tengerparti házacskájában Holmes méhészkedéssel tölti napjait, várja az elkerülhetetlen elmúlást. Bejárónője és annak fia, Roger, jelentik számára az egyetlen társaságot. Egykor oly éles elméje hanyatlásával viaskodva Holmes egyre inkább a fiúra támaszkodik, vele próbálja megoldani az esetet, ami nyugdíjba kényszerítette. Közben az élet és a szerelem nagy rejtélyeit is igyekszik sorra venni, mielőtt még túl késő lenne.

 

A csábítás elmélete - SuperTV2, április 15. péntek, 11.20h

 

Indiana Jones és a Végzet Temploma - Mozi+, április 15. péntek, 11.40h

Archeológus- és régészprofesszor Jones-unkat általában a kultúrtörténeti értékek megmentése hajtja, míg megbízóit és ellenségeit a nyereségvágy. Ám ebben a részben egy szegény, indiai falu lakói kérik meg Jones-t, hogy szerezze vissza szerencséjük zálogát, az oltárukról ellopott, varázserejű követ, valamint elrabolt gyermekeiket. A közösség megmentésének motívumában felerősödnek Indiana Jones western-hős vonásai, ráadásul egy kisfiú személyében még segítőtársat is kap…

 

Felforgatókönyv - Paramount Network, április 15. péntek, 12h

Egy reggel Harold Crick (Will Ferrell), a teljesen átlagos és magányos informatikus arra ébred, hogy egy női hang kommentálja minden mozdulatát, gondolatát és érzését. Harold precíz élete egyik pillanatról a másikra feje tetejére áll, hisz a narrációt csak ő hallja, s mikor a hang bejelenti, hogy Harold Crick hamarosan elhalálozik, a férfi elhatározza, hogy felkeresi a hang tulajdonosát, hogy változtassa meg a befejezést. Kiderül, hogy a hang tulajdonosa az egykoron szebb napokat látott írónő, Kay (Emma Thompson), aki nehezen találja a befejezést a könyvéhez. Harold próbálja kézbe venni a sorsát és elkerülni végzetét, ezért egy irodalmárhoz, Jules Hilberthez (Dustin Hoffman) fordul segítségért, akinek a javaslatát követve Harold meglehetősen szokatlan és váratlan románcba bonyolódik Ana Pascallal (Maggie Gyllenhaal).

 

Időzavarban - AMC, április 15. péntek, 12.15h

Matt az egyik floridai kisváros rendőrfőnöke. A fekete bőrű zsaru keményen dolgozik, a munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Keyt valósággal sokkolja a brutális, kettős emberölés híre, melynek egyik áldozata a seriff szeretője. Ahogy egyre több részletére derül fény a gyilkossági ügynek, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet. A zsaru versenyt fut az idővel: meg kell oldania ügyet, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült felesége szakértőként érdekelt az ügyben.

 

Alibi törzs - Film+, április 15. péntek, 12.50h

Felesége halála óta egyedül neveli három gyermekét James Krippendorf (Richard Dreyfuss), a híres néprajztudós. A gyereknevelés minden energiáját felemészti, a tudományos munkára már nem marad ideje. Mindez azzal fenyegeti, hogy vissza kell fizetnie a tudományos ösztöndíjat, amelyet azért kap, hogy egy új-guineai, eddig még ismeretlen törzs életét tanulmányozza. Ha kiderül, hogy az egészből semmi sem igaz, még bíróság elé is kerülhet. Amikor eljön a beszámoló ideje, a professzornak előadást kellene tartania a kutatásáról, sőt, az általa készített filmre is kíváncsiak. A kétségbeesett Krippendorf a családja főszereplésével nekiáll leforgatni a filmet.

 

Az egyetlen - Mozi+, április 15. péntek, 14h

A párhuzamos univerzumokban hasonmásaink élnek. Tudja és elfogadja ezt az intergalaktikus rendőrség minden alkalmazottja, kivéve az egykori ügynököt, Gabriel Yulaw-t (Jet Li). Yulaw 123 univerzumot járt be, hogy utolérje és elpusztítsa alteregóit, s hogy ő lehessen az egyetlen, aki szupererős, szupergyors, szuperravasz. Egy-egy hasonmás likvidálásával ugyanis összegyűjti azok energiáit, megsokszorozza erejét és emberfeletti képességekre tesz szert. Már csak egy hasonmása él _ Los Angelesben. Ha sikerül őt is megsemmisítenie, az összes univerzum urává válhat. Ám ezúttal Gabe, a városi rendőr személyében méltó ellenfelére talált...

 

A smaragd románca - Moziverzum, április 15. péntek, 15h

Joan Wilder (Kathleen Turner), a félénk és álmodozó regényírónő élete unalmasan telik. Egyre-másra írja romantikus kalandregényeit, míg egy nap a fantázia valósággá válik és egy életveszélyes kaland közepén találja magát. Amikor hírt kap arról, hogy nővérét elrabolták, Joanna azonnal Dél-Amerikába utazik. A repülővel egy egzotikus világba érkezik, ahol hamarosan összehozza a sors Jack Coltonnal (Michael Douglas), azzal a fickóval, aki akár valamelyik regényéből is előléphetett volna. Jack jóképű kalandor, igazi szerencselovag, aki segít Joannának, hogy élve ússza meg ezt a kalandot.

 

Drágán add az életed! - Mozi+, április 15. péntek, 15.50h


John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Holly-t (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű a feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik hát a macska-egér harc...

 

Őrült, dilis, szerelem. - VIASAT3, április 15. péntek, 15.55h

A negyvenes Cal (Steve Carell) ideális élete összeomlik, amikor a felesége, Emily (Julianne Moore) váratlanul bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, de a legrosszabb, hogy elfelejtette, hogy kell randizni. A környékbeli bárban próbálkozik, ahol találkozik a nőfaló Jacobbal (Ryan Gosling), aki átérezve a helyzet súlyosságát, elhatározza, hogy férfit farag belőle. Közben lánya, Hannah (Emma Stone) szerelmes lesz, ami újabb megpróbáltatások elé állítja Calt.

 

Amerikába jöttem - SuperTV2, április 15. péntek, 16h

Az afrikai Zamunda jövendő uralkodója nem akarja feleségül venni a szülei által kijelölt lányt, ezért New Yorkba megy megtalálni az igazit, s ott szegény diáknak adja ki magát. Nemsokára alkalmas jelöltre akad egy gyorsbüfé tulajdonosának lányában, ezért beáll a büfébe dolgozni. Ám a jómódú apa nem repes az örömtől, hogy egy csóró afrikai legyeskedik a lány körül, és a herceg szülei is gyanút fognak…

 

Aranyeső Yuccában - Filmcafe, április 15. péntek, 16.35h

Buddy (Bud Spencer) egy papírból felállított indiánsereg törzsfőnökének álcázva magát megmenti a gazfickó Girolamót. Ám hamar megbánja jótettét, a túlságosan is ragaszkodó Girolamo ugyanis rendszerint akkor tűnik fel, amikor ő épp evéshez látna. Mivel Buddynak már rendkívül korog a gyomra, pénzük pedig nincs, az útjuk során zsákmányolt bőröndben bízik, amiben azonban arany helyett orvosi műszereket talál. Hogy élelemhez jusson, az újdonsült "doktor" hamarosan gyógyítani kezd. De az élelemben megnyilvánuló segítséget itt sem élvezhetik nyugodtan, mert négy bandita támadja meg őket.

 

Egyszerűen bonyolult - SuperTV2, április 15. péntek, 18.25h

Jane három felnőtt gyermek anyja, jól menő péksége és étterme van. Ráadásul tíz évvel a válásuk után is baráti kapcsolatot ápol az ügyvéd ex-férjével. Jane és Jake a fiúk diplomaosztójára készülve összefutnak egy étteremben. A vacsora borozgatásba torkollik, majd némi nosztalgiázás után az ágyban kötnek ki. A helyzet egyszerűen bonyolult, hiszen Jake-nek csinos, ifjú felesége van, meg egy mostohagyereke. Jane-nek viszont egy félszeg, elvált építész csapná a szelet. A férfi pedig megint belehabarodik a volt asszonyába, akinek az életében nincs igazán helye az exnek...

 

Büszkeség és balítélet - Filmcafe, április 15. péntek, 18.35h

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.