Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Válassz egy jó filmet, foglald el a legkényelmesebb fotelt, és már kezdődhet is a péntek este.

Mindenki jól van - Duna Tv, május 27. péntek, 20.45h

Matteo Scuro nyugdíjazott szicilíai anyakönyvvezető és nagy operarajongó. Mióta megözvegyült, magányos, és egyre csak azt várja, hogy gyerekei és családjaik meglátogassák. De mivel ez nem következik be, egy nap úgy dönt, ő veszi nyakába az országot, és sorra látogatja öt gyermekét, hogy megnézze, hol és hogyan élnek, mire vitték az életben.

 

A Pogány Madonna - M5, május 27. péntek, 21h

Nyár, Balaton, vitorlások. A Tihanyi Apátságból ellopják a Pogány Madonnát, egy aranyszobrot, mely Déméter istennőt ábrázolja. A rendőrség azonnal lázas nyomozásba kezd. A tettesek azonban semmitől, még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, s mivel profik, nyomot sem igen hagynak maguk után. Kardos doktor, a fiatal, ambiciózus rendőrtiszt fanyalogva bár, de arra kényszerül, hogy a minden hájjal megkent Csöpi, azaz Ötvös hadnagy segítségét kérje…

 

A Gyűrűk Ura - A király visszatér - Viasat3, május 27. péntek, 21h

Gandalf (Ian McKellen) Pipinnel (Billy Boyd) Gondorba vágtat, hogy Denethort (John Noble) felkészítse Szauron túlerejével szemben. Théoden király (Bernard Hill) összevonja seregeit Gondor segélyhívására. Aragorn (Viggo Mortensen) végül vállalja sorsát, és hű társaival harcba szólítja a hegyek közt élő holtakat. Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni. Frodó (Elijah Wood) és Samu (Sean Astin) a Hatalom gyűrűjével Mordor sötét útvesztőit járja. De minél közelebb kerülnek a Végzet hegyéhez, Frodót annál jobban húzza a Gyűrű szörnyű súlya. A világ sorsa egy apró hobbit kezében van, aki kétséges, hogy ellen tud állni a legnagyobbakat is legyőző kísértésnek.

 

Men in Black - Sötét zsaruk - AXN, május 27. péntek, 21h

Jay (Will Smith) és Kay (Tommy Lee Jones) különleges ügynök nem a CIA-nak, és még csak nem is az FBI-nak dolgozik. Ők egy sokkal titkosabb szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxisszerte rettegik nevüket, s ebből akkor sem engednek, amikor szervezetük végzetes összeesküvést észlel. Egy veszélyes intergalaktikus terrorista a Földön akar megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk a csillagközi háború megelőzése érdekében azonnal akcióba lépnek.

 

Üvegtigris 2. - SuperTV2, május 27. péntek, 22h

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak… Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedniük kell! De nem teszik, mert mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor vagy egy körhinta. Lali ebben a részben is igyekszik megszelídíteni az Üvegtigrist és a világot de a Tigrist nem lehet. A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, ugyanis egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki persze nem a pénz számít, hanem, hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali pedig ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből…

 

A túlélő - Filmcafe, május 27. péntek, 22.40h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Az ördög háromszöge - Film Mánia, május 27. péntek, 22.45h

A gyönyörű, szexi Nicole és a halkbeszédű, félénk Mia közös vonása, hogy ugyanazt a férfit szeretik. Nicole az ördögi vonzerővel megáldott férfinek a szeretője, és képtelen elhagyni, míg Mia, Guy felesége már öngyilkosságot is elkövetett férje sorozatos hűtlensége miatt. Amikor a két asszony felfedezi, hogy osztozni kénytelenek az ördögi férfin, furcsa tervet szőnek, méghozzá közösen: Guynak vesznie kell! A helyszínen hamarosan megjelenik egy nyomozónő Guy eltűnése ügyében. És bizonyos jelek arra utalnak, hogy a férfi esetleg mégsem halt meg.

 

Dafne - Duna Tv, május 27. péntek, 22.58h

Dafne egy nyíltszívű, harmincas éveiben járó, Down-szindrómás fiatal nő, aki szereti a munkáját, barátai és munkatársai szeretettel veszik körül, meg tudja szervezni a saját életét. A szüleivel, Luigival és Mariával él, akik féltő szülői gondoskodással kezelik. Az anya hirtelen halála azonban egyik napról a másikra felborítja a családi harmóniát. Dafne gyermeki lelkülettel és egy fiatal nő bátorságával néz szembe a gyásszal, amelyhez a mellette állók szeretetéből merít erőt. Édesapja azonban mély depresszióba zuhan, így rá hárul az a feladat is, hogy ismét lelket öntsön apjába. Egy nap komoly, embert próbáló feladattal áll elő: induljanak el gyalogosan édesanyja hegyekben lévő szülőfalujába. Az út mindkettőjük számára sok kihívást tartogat, de egyben összekovácsolja is őket, segít még közelebb kerülni egymáshoz, és elhunyt szerettükhöz.

 

A szökevény 2. - Életre-halálra - RTL Klub, május 27. péntek, 23.05h

Mark Sheridan (Wesley Snipes) életében egymást követik a balszerencsés véletlenek, s pillanatok alatt egy kettős gyilkosság gyanúsítottjává válik, aki ráadásul hamarosan egy rabokkal teli repülőgépen találja magát. Amikor a repülő megsérül, Marknak sikerül elmenekülnie. Kegyetlen hajtóvadászat indul utána Sam Gerard (Tommy Lee Jones) rendőrbíró vezetésével, aki az üldözés közben egy kormány-összeesküvés nyomaira bukkan. A rendőrnek és a rabnak is minden leleményességére szüksége van, hogy kiderítse az igazságot.