Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek este otthon talál, ne unatkozz a tévé előtt!

A kék lagúna - Viasat2, augusztus 19. péntek, 20h

A paradicsomról szinte mindenkinek ugyanaz jut eszébe: érintetlen szépség, béke, fennséges nyugalom, boldogság. Ám arra kevesen gondolnak, micsoda veszélyeket is rejthet. Történetünk főszereplői, két gyermek és egy hajószakács különös módon bukkan rá a paradicsomra a Csendes óceán déli részén: hajótörést szenvednek, amit csak hárman élnek túl. Ám Emmeline és Richard nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására: Paddy néhány nap elteltével egy hordó rumra bukkanva halálra issza magát. A két fiatal teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő dzsungelben, ám lassanként alkalmazkodva a hajótörött életmódhoz, berendezkednek a gyönyörű szigeten. Távol a társadalomtól, önállóan élik át a serdülőkor, a felnőtté válás különböző stádiumait.

 

A Noszty fiú esete Tóth Marival - M5, augusztus 19. péntek, 20h

Noszty Feri (Mécs Károly) váltót hamisít, ami bocsánatos bűn az ő köreiben. A család, hogy kifizesse az adóságot és a fiú becsületét megmentse, az egyetlen vagyonát teszi pénzzé, Vilmát, Feri húgát adják férjhez egy vagyonos emberhez. De Ferit ez már nem menti meg, le kell mondania tiszti rangjáról. Ugyan szolgabírói állást kap, de ez a jövedelem nem elégíti ki a fiatalember igényeit. Nem marad más hátra, mint egy jó házasság, és a hatalmas hozomány… Mikszáth Kálmán a magyar irodalom egyik meghatározó és rendkívül népszerű alakja. A film alapjául szolgáló, azonos című művét többször is megfilmesítették. Először a harmincas években, Székely István rendezésében.

 

Egyszemélyes Hadsereg - Paramount Network, augusztus 19. péntek, 20h

Igaz történeten alapuló vígjáték egy amerikai építőmunkásról, Gary Faulknerről, aki fejébe veszi, hogy Pakisztánba és Afganisztánba utazva elfogja az Al-Káida vezetőjét, Oszáma Bin Ládent.

 

Rambo 2. - Moziverzum, augusztus 19. péntek, 21h

Egykori főnöke, Samuel Trautman, azzal keresi fel a börtönbüntetését töltő Rambo-t, hogy utazzon Kambodzsába és derítse ki, hogy vajon vannak-e ott amerikai hadifoglyok. Rambo-nak bizonyítékot kell szereznie, mégpedig úgy, hogy fényképeket készít a fogva tartottakról. Rambo vállalja a veszélyes feladatot, mivel úgy érzi, nincs vesztenivalója. Arra azonban nem gondol, hogy az amerikai hadsereg bizonyos tisztjeinek nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság és, hogy ezek a tisztek bármit megtesznek annak érdekében, hogy Rambo küldetése ne járjon sikerrel…

 

Oroszlánszív - AMC, augusztus 19. péntek, 21h

Lyon Gualtier (Jean-Claude Van Damme) különleges feladatokra kiképzett katonatiszt. Miután megszökik az idegenlégióból, egy fillér nélkül érkezik Amerikába. Családjától sem remélhet segítséget. A testvére élet-halál között lebeg, ám a gyógyíttatására feleségével gondolni sem mernek a magas költségek miatt, hiszen a házaspárnak lassan arra sincs pénze, hogy enni adjon a kisgyereküknek. Leon elhatározza, hogy pénzt szerez, még azon az áron is, hogy szögre akasztja elveit, és részt vesz egy magas díjazású küzdősportversenyen.

 

Érkezés - Film+, augusztus 19. péntek, 21h

Titokzatos űrhajók jelennek meg világszerte, ezért kialakítanak egy elit csapatot Louise Banks nyelvész vezetésével, hogy szót értsenek az idegen látogatókkal és kiderítsék, mi a szándékuk, illetve, hogy veszélyt jelentenek-e az emberiségre.

 

Pókember 3. - AXN, augusztus 19. péntek, 21h

Komoly bajba keveredik Pókember. Miközben két rendkívüli képességekkel bíró rosszakarója, Venom és Homokember összefog ellene, egy gyönyörű, szőke lánnyal is találkozik. Peter szeretne hű maradni régi szerelméhez, Mary Jane-hez, de úgy tűnik képtelen ellenállni a csábításnak. A mindenre képes szökött fegyenc, a Peter nyomában szaglászó paparazzo, a fekete anyag, amely egy kalandja során átitatja a Pókember ruháját, és átalakítja a testét, a város rendőrfőnökének gyönyörű lánya és a Zöld Manó régi ruhájában járó, még mindig bosszúállásra készülő egykori jóbarát _ Pókember élete még sosem bővelkedett ennyire a kalandokban.

 

Wanted - Mozi+, augusztus 19. péntek, 21h

Wes nyugtatókon él és rabszolgaként dolgozik egy irodában. A főnöknője rendre megalázza, a barátnője pedig félrelép a legjobb barátjával. Egyik nap azonban találkozik egy szexis lánnyal, aki nemcsak elmondja neki, hogy a rég elfeledett édesapját megölték, hanem egy lövöldözés során megmenti az életét. Kiderül, hogy az apja egy titkos társaság tagja volt, amely a világ egyensúlya felett őrködik. Ők azok, akik végeznek a világra veszélyes emberekkel. És most eljött az idő, hogy Wes az apja nyomdokaiba lépjen. Ám ő rájön, hogy a nemes eszmék mögött más érdekek húzódnak meg...

 

A doboz - Film Mánia, augusztus 19. péntek, 21h

Arthur az Amerikai Űrkutatási Hivatal mérnöke, a felesége, Norma irodalomtanár. A házaspár a középosztálybeliek átlagos életét éli a múlt század hetvenes éveiben. Az anyagi helyzetük váratlanul megrendül, amikor mindkettőjüknek munkahelyi problémái támadnak. Másnap egy dobozt találnak a küszöbön. Azután felbukkan a kézbesítő is, aki elmondja, hogy megváltoztathatják az életüket. Egy napjuk van arra, hogy eldöntsék, megnyomják-e a dobozon lévő gombot. Ha megteszik, meghal egy általuk nem ismert ember, ők pedig egymillió dollárt kapnak.

 

Fehér éjszakák - Paramount Network, augusztus 19. péntek, 22h

Dani és Christian évek óta együtt vannak. A nyári napforduló alkalmából rendezett mulatság különös közössége tárt karokkal fogadja a fiatalokat, akik számára hamar világossá válik, hogy a bizarr rituálékból ők sem maradhatnak ki.

 

Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron - Filmcafe, augusztus 19. péntek, 22.15h

Egy év telt el azóta, hogy egy idilli amerikai kisvárosban egy őrült bestiálisan meggyilkolt néhány fiatalt. Egyedül Julie (Jennifer Love Hewitt) maradt életben, ám tudja: nincs elfelejtett bűnbb-utóbb mindenért bűnhődnie kell. Hosszú idő után úgy dönt, elutazik barátaival a Bahamákra, ám egy idilli kirándulás helyett szörnyűséges rémálomba csöppen. A sziget elhagyatott, ráadásul a közeledő vihar miatt nem lehet elhagyni, és Julie levelet kap valahonnan, melyben csak ennyi áll: Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron!

 

Tökéletes ragadozó (Cápaember) - AMC, augusztus 19. péntek, 22.55h

1967-ben Doktor Kruger és asszisztense Thomas Peniston az amerikai haditengerészet karib-tengeri kutatóközpontjában felfedeznek egy igen különleges állatfajt: egy cápa-delfin hibridet. Kruger alig dicsekedhet el a meglepő felfedezéssel, mert az ismeretlen faj egy másik példánya megtámadja a tudóst és megöli. Peniston-nak sikerül egy acélketrecbe zárnia az állatot, de nincs szíve elpusztítani, ezért a ketrecet beleengedi az óceánba. Harminc évvel később a kutatóbázis tulajdonosa Simon Chase, aki cápák vizsgálatával foglalkozik. Miután több támadás is érte a szigetet, Simon és volt felesége, Amanda megállapítják, hogy egy cápához hasonló teremtmény garázdálkodik a tengerben, de senki sem hisz nekik. Hamarosan Simon-nak és társainak lehetőségük nyílik szemtől szembe kerülni a lénnyel, aki időközben lábakat növesztett.

 

Gamer - Játék a végsőkig - Moziverzum, augusztus 19. péntek, 23h

A nem is olyan távoli jövőben a játék- és szórakoztatóipar egy rémisztő új hibriddé fejlődött: az elmeirányítás technológiájával emberek irányítják hús-vér embertársaikat többszereplős online játékokban. A széles körben elterjedt és igencsak vitatott programok szülőatyja, a már visszavonult milliárdos, Ken Castle legújabb agyszüleménye egy új lövöldözős játék a "Slayers" mely olyan hatást kelt, mintha az irányító maga lenne a programban szereplő harcos. A félelmetes játék lehetővé teszi, hogy világszerte több millió ember élő adásban élhesse ki gyilkos fantáziáját, fegyenceket használva avatárként, kiknek halálukig kell küzdeniük.

 

Inferno - Film Mánia, augusztus 19. péntek, 23h

Inferno lakóinak egy hősre van szükségük, aki leszámol a várost rettegésben tartó, egymással is háborúskodó két családdal. A maghasonlott zsoldos, Eddie Lomax (Jean-Claude Van Damme) úgy érzi, számára már nincs jövő, de még utoljára hajlandó jót tenni. A terv kezdetben remekül működik, a két családot sikeresen egymásnak ugrasztja. Csakhogy nem számol a gyönyörű Rhondával (Gabrielle Fitzpatrick), aki két tűz közé kerül, ráadásul beleszeret Lomaxba.

 

Ad Astra – Út a csillagokba - Film+, augusztus 19. péntek, 23.30h

Roy McBride (Brad Pitt) asztronautát merész küldetésre kérik fel, amin az emberiség túlélése múlik. McBride tisztában van azzal, hogy sem a vezetés, sem a legénysége nem bízik benne tudós apja (Tommy Lee Jones) miatt, aki húsz éve bujkál a Naprendszer peremén és kísérletével halálos veszélyt jelent a Földre. McBride átszeli a galaxist, hogy megfékezze apját és leállítsa a láncreakciót. Az út során azonban a bizalmatlanság tragikus események sorozatát indítja el, és nem is sejti, hogy az apjával kapcsolatos igazságra még nincs felkészülve.

 

A csodálatos Pókember - AXN, augusztus 19. péntek, 23.55h

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze. Steve Ditko és Stan Lee képregénye nyomán.