Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda este többek közt ezek a filmek várnak a tévében.

Halálos fegyver 2. - Film+, július 10. szerda, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Golyóálló - RTL HÁROM, július 10. szerda, 21h

Rock Keats és Archie Moses igazi jó barátok, az elmúlt évet is együtt töltötték, a legkülönbözőbb stiklikkel ütve el az időt. Minden gyökeresen megváltozik azonban, amikor belekeverednek egy nagyszabású kábítószeres ügybe. Rock Keats-ről kiderül, hogy nem más, mint Jack Carter nyomozó, aki Mosest Frank Coltonnak, a nagystílű bűnözőnek nézi és le akarja tartóztatni. Moses rálő egykori barátjára és megszökik. De hamar elkapják és hajlandónak mutatkozik arra, hogy bizonyítékokkal szolgáljon Frank Colton ellen. A két egykori barát szokatlan körülmények között találkozik újra.

 

Szabadulószoba - Moziverzum, július 10. szerda, 21h

Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába. Négy barátjukkal együtt hamarosan egy bizarr szobában találják magukat, ahol trükkös fejtörőket kell megoldaniuk ahhoz, hogy továbbjuthassanak, és ki tudjanak jutni a szobából. Ám mikor Tyler párja megjelenik egy, a szobában elhelyezett képernyőn, ketrecbe zárva, és a rejtvények is egyre nehezebbé és halálosabbá válnak, a kijutás pedig újabb és újabb áldozatokat kíván, a játékosok rájönnek, hogy ez már nem egy egyszerű játék csupán, hanem az életükért küzdenek…

 

Túl a fenyvesen - Paramount Network, július 10. szerda, 21h

Luke (Ryan Gosling), a félelmet nem ismerő motorversenyző otthagyja az utazó cirkusz kötelékeit, ahol kaszkadőrként dolgozott. Korábbi szerelméhez, Rominához (Eva Mendes) megy, mivel megtudja, hogy fia született a nőtől. Ahhoz, hogy gondoskodjon családjáról, Luke a bankrablásban próbálja ki magát, ahol motorversenyzői tehetségét is kamatoztatni tudja. Feltűnik azonban a színen egy dörzsölt rendőrtiszt, Avery (Bradley Cooper), akinek eltökélt célja, hogy megfékezze a rablássorozatot.

 

Gyilkos Joe - Viasat Film, július 10. szerda, 21h

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a bájgúnár bérgyilkost, Gyilkos Joe-t, hogy ölje meg anyját annak ötvenezer dolláros életbiztosításáért. Mivel egy centje sincs, Chris belemegy, hogy felajánlja a húgát, Dottie-t szexuális fedezetként Joe szolgáltatásaiért cserébe, míg hozzá nem jut a biztosítási pénzhez. Már amennyiben az valaha be is folyik.

 

Cyborg - A robotnő - Film Mánia, július 10. szerda, 21h

A jövőben játszódó filmben az éhínség és a betegségek veszélyeztetik a földön még megmaradt emberiséget. A tudósok azonban már közel járnak ahhoz, hogy megtalálják a gyógymódot, amely elpusztíthatja a lakosságot. Gibson Rickenbacker (Jean Claude van Damme) egy erős harcos útnak indul Atlanta felé csapatával, hogy megszerezze a szükséges információt a gyógyításhoz.

 

Most már elég! - Filmcafe, július 10. szerda, 21h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és esküvőjük után nem sokkal megszületik kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, mikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát. A brutális férj a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya már sehol sincsen biztonságban. Slimnek nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik a küzdelem életre, halálra.

 

Herkules - Mozi+, július 10. szerda, 21.10h

Trákiában véres polgárháború dúl. Rhesus, a gonosz hadúr azzal fenyeget, hogy káoszba taszítja a királyságot. A kétségbeesett Cotys király és a lánya, Ergenia a legendás harcoshoz, Herkuleshez fordulnak segítségért. A mitikus hős egy csapat zsoldossal elindul, hogy helyreállítsa a békét, és visszaültesse a jogos királyt a trónra. Félistenként a földöntúli ereje segíti őt a harcban, azonban nem vetkőzheti le emberségét, amely egész életében kísérti. Útjuk során emberekkel és szörnyekkel kell megküzdeniük.

 

Elemi ösztön - SuperTV2, július 10. szerda, 22.25h

A San Fransisco-i rendőrség, Johnny Boz-t, a korábbi rock sztár és jelenleg a polgármester jó barátjaként is ismert. Holtan találják az otthonában, meztelenül az ágyában. Nick Curran (Michael Douglas) nyomozó kapja meg az ügyet. Az első számú gyanúsított Catherine Tramell (Sharon Stone), a titokzatos és kihívó regényírónő, aki nem csak Boz szeretője volt, de a nyomozás során az is kiderül, hogy a gyilkosság részletes leírása megtalálható Catherine egyik könyvében. Viszont Catherine pont ezt hozza fel saját védelmére, így Nick-nek egyre mélyebbre kell ásnia az ügyben. Ami során nem csak egyre több érdekes tényt és bizonyítékot talál, hanem kifogásolható közelségbe is kerül Catherine-hez, aki nem is próbálja tagadni, hogy egy igen veszélyes játszmára hívja ki Nick-et…

 

Transz-Szibéria - Film Mánia, július 10. szerda, 22.25h

Egy amerikai házaspár, Roy és Jessie a hosszú pekingi tartózkodásukat követően kis vargabetűvel utaznak haza az Egyesült Államokba. A transzszibériai expresszel indulnak Moszkvába. Útközben találkoznak egy másik nyugati párral, Carlosszal és Abbyvel, akikkel gyorsan összebarátkoznak. Amikor Roy egy időre lemorzsolódik a kis csapattól, Jessie-nek rá kell döbbennie, hogy az újonnan megismert honfitársaik egyáltalán nem azok, akiknek mutatják magukat. Ám az igazi meglepetés csak ezután következik, olyan veszélyes játszmába keveredtek, amelybe nem kellett volna.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, július 10. szerda, 22.55h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Éjszaka a házban - Moziverzum, július 10. szerda, 22.55h

Férje váratlan halála után magába roskadó Beth (Rebecca Hall) egyedül marad a tóparti házban, amelyet a férje épített neki. Miközben próbálja összeszedni magát, rémálmok, zavaró látomások gyötrik, a házban lévő jelenlétről, amely kísérteties vonzerővel hívogatja őt. Barátai tanácsa ellenére elkezd kutakodni férje holmijai között, válaszokat szeretne látomásaira. Amit talál, az egyszerre furcsa és nyugtalanító titkok _ egy rejtély, amelyet elhatározza, hogy megfejti.

 

Halálos iramban: Ötödik sebesség - Mozi+, július 10. szerda, 23.10h

Miután Brian és Mia kiszabadította Dom-ot mielőtt az börtönbe került volna, az egyik régi haverjuknál, Vince-nél húzzák meg magukat Rio de Janeiróban. Azt hiszik, sikerül kijátszaniuk a hatóságokat, ám Luke Hobbs szövetségi ügynököt kemény fából faragták. Egy bulldog szívósságával követi a nyomaikat az embereivel. Vince közben nagy bulit ajánl a pénztelen menekülőknek, amellyel azonban kivívják a korrupt üzletember, Reyes haragját. Dom pedig tudja, ha ki akarnak szállni, le kell számolniuk az üldözőikkel...

 

Akihez beszél a föld - Paramount Network, július 10. szerda, 23.45h

Bő egy évig tartott a Dardanellák ostroma Gallipolinál 1915-ben. Bár az Antant elterelő hadműveletnek szánta a törökök megtámadását, az odavezényelt ausztrál és új-zélandi hadtestek teljesen felmorzsolódtak a központi hatalmak ellenállásán. Amikor Connor értesül róla, hogy mindhárom fia eltűnt a csatában, elindul Ausztráliából Törökországba, hogy felkutassa őket.

 

Parfüm: Egy gyilkos története - Film4, július 10. szerda, 21h

1766-ban, a franciaországi Grasse városban a parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t halálra ítélték tizenhárom nő meggyilkolásáért. Az ifjú huszonkét évvel korábban, a halpiacon született. Árvaházban nő fel, más mint a többi gyerek, három évesen se járni, se beszélni nem tud, a szagokon keresztül próbálja megismerni a világot. Felnőve cserzőüzemben dolgozik, így jut el Párizsba. A városban magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata. Véletlenül megöli, majd próbálja magába szívni elhalványuló illatát, Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse.