Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Belmondóra is emlékezhetünk egy remek bankrablós filmmel, de lesz itt skandináv krimi is!

Montreáli bankrablás - Film Mánia, szeptember 15. szerda, 18.50h

Grimm (Jean- Paul Belmondo), a határozottan tehetséges csirkefogó fantasztikus tervet eszel ki Montreal egyik bankjának kirablására. A legbiztonságosabbnak kikiáltott bankba bohócnak öltözve érkezik, és mintegy harminc túszt ejt. Ezek után a rendőrség számára kiismerhetetlenül viselkedve, különböző váratlannál váratlanabb fortélyokat alkalmazva kirámolja az egész bankot. Látszólag minden rendben is lenne, ám egyik társa úgy érzi kevesebbet kapott mint amennyi járt volna neki.

 

Felhőatlasz - Filmvafe, szeptember 15. szerda, 19h

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.

 

Nyolc tanú - Viasat3, szeptember 15. szerda, 19.15h

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz helyzetben van, egy tűt kell megtalálniuk a szénakazalban. Megpróbálnak eligazodni a szemtanúk ellentmondó vallomásai között. Mindenki mást látott és senki sem mond igazat. Az ügynökök az eseményről készült híradó- és amatőr felvételeket is átnézik, hátha észrevesznek valamit.

 

Palackposta - Moziverzum, szeptember 15. szerda, 21h

Skóciában egy palackba zárt üzenetet sodor partra a tenger. A foszladozó papíron már alig olvashatók a vérrel írt sorok, amelyben egy testvérpár kér segítséget. A vizsgálódó helyi rendőrök kiderítik, hogy a palackot Dániában dobták vízbe, 1996-ban. Így kerül az ügy a koppenhágai rendőrség döglött aktákkal foglalkozó Q-ügyosztályára, Carl Morck nyomozó asztalára. Carl, valamint segítői, Assad és Rose gyorsan rájönnek arra, hogy a levelet egy bizonyos Poul Holt írta, akit öccsével együtt raboltak el tizenhárom évvel ezelőtt, ám az eltűnésüket annak idején nem jelentették. De élnek, élhetnek-e még, s ha igen, vajon hol?

 

Amerikai mesterlövész - Film+, szeptember 15. szerda, 21h

Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Sivatagi cápák - Sony Movie Channel, szeptember 15. szerda, 21h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

A bosszú - Filmcafe, szeptember 15. szerda, 22.15h

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.

 

Emlékezz rám - Paramount Network, szeptember 15. szerda, 22.45h

Egy problémás fiatal diák beleszeret egy aranyos lányba egy véletlen találkozás után. Segítik egymást a személyes sebek gyógyulásának útján, de hamarosan kiderül az igazság a találkozásukról, ami veszélybe helyezi a kapcsolatukat.